A kormány tanulmányozza a Quaestor-károsultak kártalanításáról szóló fideszes javaslatot, amelyről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali egyeztetést kezd a bankszövetséggel és a kabinet szerződéses partnereivel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. 

A kormányfő kifejtette: a Fidesz frakcióvezetőjének javaslata a pénzügyi rendszer szereplőitől befizetést követelne meg, ám a kormánynak van egy megállapodása az EBRD-vel, azaz az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a bankszövetséggel, és ez alapján semmilyen, a pénzügyi rendszert terhelő újabb adót, hozzájárulási kötelezettséget nem vetnek ki velük való konzultáció nélkül.

Így "akkor tudjuk támogatni a frakcióvezető javaslatát, ha az elfogadható a pénzügyi élet szereplői számára is. Szerintem az út járható" – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök a rádióinterjúban azt is elmondta, hogy már vizsgálódnak a brókercégeknél elhelyezett közpénzekkel kapcsolatban. Egyelőre nem tudják, "ki követett el butaságot" és "ki volt gondatlan" a háttérintézményekre, mivel a források elhelyezésére vonatkozóan eddig megengedőbbek voltak a szabályok.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Hát O.V-hez is uj magyar értelmezési szótár kell! "Butaság"-nak titulálni a közpénzekkel kapcsolatos erősen gyanitható tudatos visszaéléseket, csalásokat?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
Netán olyasvalakinek is jutott belőle, aki nem ugyanabba az "alomba" való?
Különben, miért is vizsgálnák?
:-)
bakegya
@Senara: nem is tudom mire ez a nagy sietség-baromira tisztánban van ezzel a lopott pénz és a hamis értékpapír kibocsájtási ügyletekkel a clöp tetejéről parancsokat osztogató teknős!
A BUTASÁG AZ HOGY TE ÉS A CINKOSTÁRSAK MÉG SZABADON JÁRHATSZ KELHETSZ ÉS ESZEDBE SEM JUT LEMONDANI...A FŐÜGYÉSZ VÉLEMÉNYÉT SE KELLETT NEKED BEVÁRNI IGAZ???aSIKKASZTÁS-CSALÁS-ÁLLAMPÉNZ TŐZSDÉRE VITELE NEM ÜGY-CSAKKK ÚGY LAZÁN BUTASÁG -MINT A BALTÁVAL EMBERÖLÉS-...
Sziszifusz
Butaságot, általában buta emberek követnek el. Akikről beszél, azok a saját potentátjai. Ezzel beismeri emberei alkalmatlanságát.
Senara
@bakegya: Azért sietnek , mert elszeretnék kerülni a tárgyalást ! Tarsolyt megidéznék tanúnak ő szépen elmesélné kik , mennyivel ,mikortól ,meddig és mennyit kaszáltak ! Akiknek több pénze ragadt be az vagy komálós , vagy önkormányzat !
bakegya
@Senara: ez így van de azzal a magyarázattal együtt már egészen más képet festett le saját magáról és korrupt kormáníyáról,minek utánna előadta: idézet tőle-RENDBE TETTÜK A BANKSZEKTORT,LERENDEZTÜK A DEVIZAHITELESEK ÜGYÉT,IDEJE A PÉNZPIACOKON IS RENDET TENNÜNK...ez egy beismerő vallomással ér fel!
Magyarul fel és kiforgattunki mindent amiből nekünk nem jutott még elég-és a bilincsnek kattannia kell a gyurcsány kezén...EZ A NYERŐ NÓTÁJA,ÉS AZ ELSZÁMOLTATÁS!DDD
@Sziszifusz: de a beavatkozás tényét is beismerte a nem csakkk " buta",de telhetetlen is.
Meddig ügyködhet még ez a...g...a Magyar Állam szétverésén ,megkárosításán,LEHÚZÁSÁN és veszélyeztetésén ,ami az EURÓPAI TAGSÁGUNKAT ILLETI?-IGAZAD VAN A HAVERJAI PEDIG KUSSOLNAK ÉS VÉGREHAJTANAK.
kisangyalom13
Csalásra tippet adók, miért nem felelősek a vagyonukkal a befektetők pénzéért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.