Hende Csaba mostanában a szerelmi élete mellett drága útjai révén is az érdeklődés középpontjába került. A Figyelő három hete kikérte a honvédelmi miniszter 2014-es utazásainak költségeit, ám a hozzájuk eljuttatott adatok nem egyeznek azzal, amit az MSZP-s Heringes Anita még januárban kapott meg – írta a Borsonline.

Például a Figyelő dokumentumai közt nem szerepelt, hogy a honvédelmi miniszter Olaszországban járt szeptember 9. és 10. között, amire 139 ezer forintos utazási és 134 ezer forintos szállásköltséget számolt el. Az sem stimmelt, hogy Heringes információi alapján egy szeptember 11. és 13. közti szintén olasz utazásra dupla annyi szállásköltséget számolt el, mint amit a Figyelőnek bevallott. Máshol is kavarodás van az elszámolások összegével: a nagy-britanniai NATO-csúcsra az egyik verzió szerint 532 ezer, a másik alapján viszont 639 ezer forintért ment Hende. Ugyanarra a lengyel látogatásra is két eltérő költséget tüntettek fel a dokumentumokban: az egyiknél 200 ezer, a másiknál 459 ezer forint szerepelt.

A Borsonline hiába kereste a minisztériumot, hogy mi az oka annak, hogy más információkat kapott Heringes és a Figyelő, lapzártájukig nem kaptak választ.

A lap emlékeztet: ha egy állami szerv hamisan adja meg a kért információkat, az visszaélésnek minősülhet, amit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Sosem lesz vége a hazudozásnak és a közpénzek herdálásának?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
De a pasas már alapból gyanús! Gondolhatja a azt bárki is, hogy a saját pénzén megy?! Minek tenné, ha fényes eltartjuk! Mondjon le!!!
Levendula
Gondolom, hogyan röhöghetnek magukban a katonák, amikor ez megjelenik köztük...
szaboria1
Jogászból honvédelmi miniszter na ez a nem semmi!!!
cuna_mi
@kkalman: Ez csak akkor lesz gond amikor kiderül, hogy a kolegina be van épülve... :-)
magyarbakancs
"Hende utazásaival valami nagyon nem stimmel"
Hendével valami stimmel?
keresztapa
@colibri: Celeb ez nem Honvédelmi Miniszter, annyi az érdeme,hogy sikerrel járata le a katonai mundért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.