Hende Csaba mostanában a szerelmi élete mellett drága útjai révén is az érdeklődés középpontjába került. A Figyelő három hete kikérte a honvédelmi miniszter 2014-es utazásainak költségeit, ám a hozzájuk eljuttatott adatok nem egyeznek azzal, amit az MSZP-s Heringes Anita még januárban kapott meg – írta a Borsonline.

Például a Figyelő dokumentumai közt nem szerepelt, hogy a honvédelmi miniszter Olaszországban járt szeptember 9. és 10. között, amire 139 ezer forintos utazási és 134 ezer forintos szállásköltséget számolt el. Az sem stimmelt, hogy Heringes információi alapján egy szeptember 11. és 13. közti szintén olasz utazásra dupla annyi szállásköltséget számolt el, mint amit a Figyelőnek bevallott. Máshol is kavarodás van az elszámolások összegével: a nagy-britanniai NATO-csúcsra az egyik verzió szerint 532 ezer, a másik alapján viszont 639 ezer forintért ment Hende. Ugyanarra a lengyel látogatásra is két eltérő költséget tüntettek fel a dokumentumokban: az egyiknél 200 ezer, a másiknál 459 ezer forint szerepelt.

A Borsonline hiába kereste a minisztériumot, hogy mi az oka annak, hogy más információkat kapott Heringes és a Figyelő, lapzártájukig nem kaptak választ.

A lap emlékeztet: ha egy állami szerv hamisan adja meg a kért információkat, az visszaélésnek minősülhet, amit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Sosem lesz vége a hazudozásnak és a közpénzek herdálásának?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Sosem lesz vége a hazudozásnak és a közpénzek herdálásának?
Fradigege
Jól ki van elégítve a kis húsi gombóc.
Senara
Kétfős csapatösszetartás gyakorlása a hivatalvezetővel állami pénzen ?
karma1
Oszt miert pont a hende maradt volna ki a kozpenz-szorasbol? Csak ott vagott ala sajatmaganak a hulyeje, hogy a baratnojet is allamkoltsegen vitte magaval, meg ha titkarnojekent hivatalosan is mehetett vele...
volvós
"...A lap emlékeztet: ha egy állami szerv hamisan adja meg a kért információkat, az visszaélésnek minősülhet, amit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek. "

Ha ez igaz lehetne, a 2/3 Parlament ülne a sitten.
Ugye Lázár elvtárs és társai ???
Hellcat
Nocsak nocsak...nála sincs rendben? Ki hitte volna...Lézerjaninak is ki kellett volna már adni az utazás adatiat de sehol se láttam még...
wagabund
lári-fári..

csak ne lenne olyan mesterkélt az a turbékoló pár...ráadásul a hölgynek még a mosolya sem őszinte...
human
Én azt sem hiszem el, hogy Habonynak nincs diplomata útlevele. Szerintem csak kamuztak, hogy nincs. Utánajárni meg senki nem tud, mert kénytelenek vagyunk az általuk kiadott adatoknak hinni.
human
@Aki Én: Azt szeretnék elérni, hogy elfogadja a társadalom kiváltságos voltukat, hogy nem számonkérhetők és a közösből korlátlanul vehetnek el maguknak.
zöldszem
Igaz, hogy egy is sok! De mi van ha 2 Hende Csabszink is van? Vagy valaki vissza élt a nevével?

Miért pont ennek a féregnek lennének tiszták az utazásai?
Mobil123
@wagabund: Az a mosoly csak a lóvénak szól:-)
Anna Mária
@human: Egészen tragikusnak tartom, hogy sokan már régen elfogadták ezt: hja, az "uraknak" mindig mindent lehetett, miért lenne ez most másképp.
human
@Anna Mária: Szerintem van aki arra izgul, hogy végre lesz egy újnemzeti arisztokrata rétegünk. Mert az annyira nosztalgikus. Fogadások, vadászatok, inasok. De szép is.
Aki Én
@human: 12:23 Lehet benne valami. Minden esetre van egy réteg, akik mindent elnéznek ezeknek. Ez az a réteg, akik általában a vérét ontanák a buszon bliccelőnek. De pont tegnap mutatkozott meg, hogy a többség elítéli ezeket a szennyeket.
Anna Mária
@human: Igen! Valóban vannak, akik imádják a dzsentrivilágot, a királylányt az Operaház páholyában...
nezelodo
Egy barátom szerint a notórius hazudozónak fontos lenne, hogy zseni legyen, különben elfelejti, mit hazudott korábban, és önmagát buktatja le, ha elfelejti az előzményt.Hát ezt az adatszolgáltató társaságot igazán nem lehet megvádolni a rendkívüli szellemi képességekkel.
Anna Mária
@nezelodo: Valóban nem, de a legkevésbé sem izgatja őket, ha kilóg a lóláb. Nincs szégyenérzetük, egyfajta érinthetetlenség tudatában mászkálnak a világban, mindenféle nyikhajokat tartanak jópénzért a magyarázkodási feladatokra.
jancsipapa
Hende (meg a többiek ) utazásaival semmi sem stimmel . Vagy helyesen: Hende (meg a többiek ) utazásaival MINDEN NEM STIMMEL !!!
Január
Azért még sem a Rákosi korszakban vagyunk, mert akkor pénzhiány miatt még a hivatalos utazásokat is el kellett halasztani, most pedig erre nem kényszerülnek miniszteriális uraimék.
Legfeljebb picit kellemetlenül érzik magukat, amikor a sajtó megkapirgálja a dolgokat.
Azért, hogy az emberek/választók maradék szimpátiáját ne játsszák el a regnálók egy kis önkorlátozást vezethetnének be a közpénzek szórásában, mert a választók már nem annyira feledékenyek...
Január
@nezelodo: Aki hazudik, annak egyen jó az emlékezete!
keresztapa
Nem kell ezen szörnyülködni hisz csak egy honvédelmi miniszter, honvédok nélkül! De van "mi" pénzünk amit elkel, hogy költse, hogy kire és mire az legyen a költségvetés feladata sara, szállodára nőre van, mert kell lennie, de a katonák illetményérnek emelésére, arra még várni kell!!! Szép jó életpálya neki!
Toby
Van (köz)pénz ! Sose fogy el ! Már ez a dagadék is sunyít?
KERKA
Ha nem lennének ennyire mohóak és szarfacsariak, soha nem buknának le. Ha a saját zsebükből fizetnék a szeretőik szállásköltségeit, (megtehetnék, a zsíros fizetésből futja).senkinek nem tünne föl, hogy hol -kivel-mennyiért kurficoltak.
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: azért vitte a szolgálati fegyverét. Valamivel csak kellett neki lövöldözni...:)))
KERKA
@Horizont: Ők azt hiszik, nekik mindent szabad.habzsi-dőzsi, ellenőrzés nélkül.
JAJMÁR
A papír mindent elbír! Az emberek füle is :)
(Csak azt nem értem.. ja, de értem, hogy mitől ennyire kapós) :)
verőce21
Ne csodálkozzunk, ha meghibban az esze, ha a jósorsa vagyonokat dob eléje. :)
cuna_mi
Persze, hogy nem! Minek neki ennyit utazni?!
colibri
A sok luxusutazás nyilván összefügg az ujdonsült szerelemmel. Nem saját zsebből költ, mert megteheti, ha mások is megteszik. Ami jár, az jár, ezt már nála magasabb beosztású emberek is vallották. Nekem már az nagyon gusztustalan és visszatetsző, amikor egy szerelemhez már túlkoros férfi (szerintem, akinek már kamasz , vagy nagykorú gyerekei vannak ilyennek minősül) az egész ország előtt nagydobra veri a boldogságát, videón mutogatja kapcsolatát. ...és az, hogy még mélyen vallásosnak is mondja magát, hát ez meg mindennek a teteje.
Anna Mária
@colibri: Ennek az undormány pasasnak a magánélete már tényleg úgy folyik a csapból is, mint a Való Világ szereplőié, akik legalább nem közpénzből gusztustalankodnak.
kkalman
Hende, neki természetes módon, csak a "nagyokat" utánozza. Mi ezzel a probléma? :-(((
Desischado
De a pasas már alapból gyanús! Gondolhatja a azt bárki is, hogy a saját pénzén megy?! Minek tenné, ha fényes eltartjuk! Mondjon le!!!
Levendula
Gondolom, hogyan röhöghetnek magukban a katonák, amikor ez megjelenik köztük...
szaboria1
Jogászból honvédelmi miniszter na ez a nem semmi!!!
cuna_mi
@kkalman: Ez csak akkor lesz gond amikor kiderül, hogy a kolegina be van épülve... :-)
magyarbakancs
"Hende utazásaival valami nagyon nem stimmel"
Hendével valami stimmel?
keresztapa
@colibri: Celeb ez nem Honvédelmi Miniszter, annyi az érdeme,hogy sikerrel járata le a katonai mundért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.