Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek. A határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon 764 millió 54 ezer forint rendelkezésre állásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében. A pénz előteremtésének határideje július 15.

A futurisztikus külsejű, számos technikai újítással bíró Bogányi-zongorát januárban a Zeneakadémián mutatták be a nagyközönségnek. Az új hangversenyzongora erőteljes, tiszta, egyenes hangon szólal meg, Bogányi Gergely szerint hangzása barátságosabb, mint a mai modern zongoráké.

A fejlesztés a névadó zongoraművész mellett Bolega Attila főkonstruktőr, Üveges Péter Attila főtervező, dizájner, valamint Cs. Nagy József zenetechnikus, intonációs szakember nevéhez fűződik.

Nagyzenekarral először április 16-án Pécsen, a Pannon Filharmonikusok koncertjén mutatkozott be nyilvánosan az új fejlesztésű hangversenyzongora. A pécsi közgyűlés január végi ülésén döntött egy Bogányi-zongora beszerzéséről, a Kodály Központba kerülő hangszer árának előteremtésére gyűjtést indítottak a lakosság körében.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez óriási !
Magyarországnak erre van a legnagyobb szüksége !
Az ápolók, orvosok nem kapnak túlórapénzt, vagy csak sokkal később kapják meg
a járandóságukat, a kórházak a csőd előtt állnak, ezek
meg zongorákat vásárolnak ! Komolyan mondom ez vérlázító !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ez óriási !
Magyarországnak erre van a legnagyobb szüksége !
Az ápolók, orvosok nem kapnak túlórapénzt, vagy csak sokkal később kapják meg
a járandóságukat, a kórházak a csőd előtt állnak, ezek
meg zongorákat vásárolnak ! Komolyan mondom ez vérlázító !
adrenalink
Komoróczki István elárulta, hogy a Bogányi-zongora egyedi ára körülbelül 200 ezer euró (csaknem 64 millió forint) lesz, de ez az ár egy nagyobb megrendelésnél persze csökkenhet. /2015. jan. 20/
Hmmm. Hogy lett ebből ápr. végére 12 milliós értéknövekedés?
papa.49
@adrenalink: A fütyiszes módszer szerint mire megvalósul az üzlet (mutyi) addigra még 12-15 millával többe kerül darabonként, egyébiránt hozzáértők nem voltak elragadtatva a zongorától, vajon miért is!!!
Toby
Bízom benne, hogy a Blahára legalább kettő is jut, mert nincs annál meghatóbb, mint amikor a havonta két esetben meleg kaján élők, hajléktalanok, jól hangolt zongora kíséreteként együtt énekelik kánonban a "Szegény vagyok, árok partján születtem" valamint a "Melegkonyhás fenyveserdő aljában" c. oratóriumot !
brutus
@papa.49: Igaz, csak Mo per pillanat NEM engedheti meg "maganak" a zongoravasarlast meg akkor se ha pld. "csak" 100000 Ft kerülne darabja...ENNYI !!
Aki Én
Most már aztán tényleg hosszú kínok közepette dögöljön meg ez a féreg társaság.
HGY
Ennyi penzert arany zongorat is vehetnenek!
mariaberta
Stadionok, csodazongorák? Ez kell a magyar népnek.
Sok embernek kilóg a feneke a nadrágból, naponta fő a fejük, mit adjanak a családjuknak ebédre, vacsorára, mert alig van pénzük, jó ha segélyt kapnak, ezek meg szórják a pénzt mindenre, Matolcsival az élen.
Meddig még???
nezelodo
A hegedűt még csak valahogy elfogadtam a ME úrtól, a citera sem okozna lelki törést a népnek. A zongorával kapcsolatban még értetlenkedek... Mikor és hol adja elő a zongoraversenyét nekünk?
justhpeter
Nagyon kellettek végre a zongorák. Már annyiszor elhúzták a nótánkat, hogy a hegedűvel már tele van a hócipőnk. Zenével azonban ne foglalkozzanak továbbiakban, mert minden eddigi tevékenységük hamis volt, s ha a zenéjük is az lesz, az már kimeríti a kínzás törvényi tényállását is. Ráadásul nincs közöttük egyetlen tökös gyerek sem, aki legalább egy jó kan-tátát el tudna játszani.
Feraj49
Gondolja a FIDESZ már annyit kritizálták az emberek a stadion építést,meg milyen drága.Hát milliárdok helyett most "csak" félmilliárdnál kicsivel többe kerülnek az zongorák,mégsem tetszik, nekem sem. Akkor ezentúl a kormány az elmaradt-pénzhiányra hivatkozva-műtétekre várakozóknak zongorázni fognak,hogy ne érezzék a fájdalmakat ? Mellette ha énekelnek is még az éhség is elmúlik.
Anna Mária
@Toby: Remélem, nem felejtenek el rosszul táplált, kevés fehérjéhez és vitaminhoz jutó óvodásokat is betanítani az általad emltett oratóriumokra, kivezénylik őket is a Blahára.
Aztarohattéletbe.
verum
Magyar nemzeti zongora még úgysem volt...
dr. prédikátor
A szemét k...va anyátokat gecik!!!Most pont erre van szükség! A gyerekek éheznek, a kórházak csődbe mennek!!! A fiatalok elvándorolnak,nincs munkahely!!! Takarodjatok viktor szopkinnal együtt!!!
zöldszem
@Toby: tegnap, 21:23
Azért oda írhattad volna, hogy kérjük olvasás közben a kávézás mellőzését!! Ugyan is a röhögéstől kiköptem, ment a klavira is!! Tudom, úrinő nem köpköd, de ki mondta, hogy az vagyok...:))))
kepfeltoltes.hu/150407/Nagyon_j__tetszik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Senara
Valaki megint mutyizik "Komoróczki István elárulta, hogy a Bogányi-zongora egyedi ára körülbelül 200 ezer euró (csaknem 64 millió forint)" " 120 milla benyelve !!
silber13
Egyszerű pénzlenyúlás! Csináltk egy jobbára műanyag - zongorának kinevezett - valamit és azt akarják ráerőszakolni néhány balek intézményre! Szól, hát persze, hogy szól, hiszen vannak húrjai És aztán más valami még? A " maradi " külföld leragadt a Bösendorfernél, vagy a Steinwaynél, az újak már barátkoznak a francia zongoránál. Valakik nagyot akarnak markolni és sikerülni is fog! Nem világos, miféle külföldi vásárlókra gondolnak és biztos, hogy azok ki is fogják fizetni a kikiálttt árat?? Nem hiszem!
Anna Mária
@silber13: Külföldi magyar intézményekbe fogják elhelyezni ezeket a vackokat.
Vásárló természetesen nincs.
silber13
@Anna Mária: A hírek szerint Pécs akar venni egyet, természetesen gyüjtést indítanak, vagy indítottak eme nemes cél érdekében. Bár kíváncsi vagyok, a Liszt Ferenc Zeneakadémiára tervezett csuda -fortepianót ki fogja használni! Mert szerintem a többség megmarad a fentebb említett és már oly sokszor bizonyított két márka óriás mellett!
Anna Mária
@silber13: Igen, most olvastam a pécsi ügyet. Remélem, nem fog senki adakozni.
A zenészek között is akadnak s.nyalók: majd ők elklimprírozgatnak a "magyar csodán" az Akadémián.
Törölt felhasználó
Egy Bösendorfer zongora 5-10 millába kerül..Mit tud ez azon kívül, hogy hú de szép..ja már tudom, gondolom valami nagy nemzeti művész családtag/haver gyártja...
Tényleg egyszerűen ennyi "nagyság" nincs ezekben, hogy valami szerencsétlen, rákos vagy éhező vagy árva gyerekek alapítványának toljanak oda ennyi pénz. Azt is lehetne lobogtatni Viktor és még nagyobb sikere is lenne. Egy olyan országban, ahol milliók nyomorognak ez szerinted jó ötlet. Szerintem vegyél is azonnal magadnak és az egész kormánynak aranyozott dildót és adjátok kézből kézbe elefántkőrt állva..
lópicigáspár
Most már tudom mi volt a jelük az óvodában!

Kislányok dicsekednek az óvoda előtt:
- Nekem azért rózsa a jelem, mert amikor az anyukám a szíve alatt hordott engem, akkor a hasára esett egy rózsaszirom.
A másik kislány azt mondja:
- Nekem azért hópehely a jelem, mert amikor az anyukám a szíve alatt engem, akkor a hasára esett egy hópehely.
Mire a harmadik kislány kissé nyomott hangon megszólal:
- Az én jelem azért zongora...
nyanya001
Járai feleségének a cégével üzletel a kormány

Tíz Bogányi-zongorát vesz a kormány. A zongorát kifejlesztő és gyártó cég korábban az Új Széchenyi Terv keretében nyert 126 millió forint uniós pénzt a projektre, a 60 milliós önrészhez pedig a Magyar Nemzeti Banktól kaptak pénzt. Most 764 milliós megrendelést kap az EMMI-től a cég, melynek egy korábbi államtitkár volt a vezetője februárig.
www.168ora.hu/itthon/jarai-felesegenek-cegevel-uzeletel-kormany-135394.html
karma1
@silber13: Csillagom, AZONNAL mondd meg nekem, hogy mi azt az "eroteljes, tiszta, egyenes hangon szolal meg", mert bar csunya dolog, de rogton tokonlovom magam!!!
Valaki mondja meg ezeknek az idiotaknak, hogy az "eroteljes" hangot FORTE-nak hivjak, a halkat meg PIANO-nak, es NEM a zongoratol fugg a hang, hanem attol, hogy a zongorista milyen erovel uti meg a billentyut!!!

Egyebkent meg csak gratulalni tudok, hogy 100 millabol 50 magyar szakkepzett fiatalt akarnak hazacsabitani ( 2 milla /Kopf), akkor 760 millabol 380-at tudnanak hazacsabitani, ha a kulfoldon elo magyar fiatalokat a kozeli Alzheimer vagy agylagyulas fenyegetne, ...
De ha mar a hazacsabitasra ilyen smucig, nevetseges osszeget szantak, akkor az EMMI fizesse ki az ala tartozo korhazak mukodeset, rezsiszamlait, SZEREZZENEK BE MUSZEREKET, GYOGYSZEREKET a betegek kezelesere!!!

Kocsog banda, s@ggnyalok altal preferalva...:o((((
silber13
@ziziplanet: Hódmezővásárhely magas ívben tesz a magyar " csodazongorára", ők - nagyon helyesen egy igazi hangszert vásárolnak, a világ legjobb zongoráját, ( nem én mondtam! ) a Steinway D-274 típust, ami súrolja az 50 millát.Na az az igazi hangszer, a ZONGORA szerintem! Akkor én swem értem a magyar kütyü istentől és a józan észtől elrugaszkodott árát!
karma1
@silber13: Jo Neked, en mar a Puskas Akademia szuksegessegenel lemaradtam,... Egyaltalan: az "akademiat a focikepzesre" cimu idult agyu programnal maradtam le...:o)))
silber13
@karma1: 11:29-re: Becsülettel bevallom, hogy mi az ERŐTELJES, nos abban a kérdésben teljes a Te igazságod! A másik kettőről lövésem sincs, még a TISZTASÁG derengene is, de az EGYENESNÉL kiakadtam! Szerintem ez egy tudálékos, nagyképű kijelentés a gyártóktól.
karma1
@silber13: Nekem is az EGYENES-tol dolt ki a bili,...A TISZTASAG meg azt jelenti - sztem - hogy tanuld meg a muvet pontosan, vagyis jatszd TISZTAN, ne uss melle,...
Nezd, foltalaltak a baromi nagy szintetizatort (ELEKTROMOS zongora, ), valahogy el kell nekik adni, nem? Tenyleg, aramszunetkor mi van, behoznak egy tangoharmonikat?
Clavigo
Ennyi elqrt pénzt,,,5 év alatt...Ennit nem tudnak ülni ezek ccarháziak...Még családostól sem...Pedig a csúzliszáju Rakkhel már önálló.
silber13
@karma1: 12:01-re: Hihihi!! Nem tangóharmonika! Egy fenét! Harmónium, cseleszta Képzelj el egy Beethoven zongoraversenyt harmóniumon, nagyzenekari kísérettel!:-))) Vagy Ravel balkezes zongoraversenyét cselesztán!Hát menten megszakadok!:-)))))))
karma1
@silber13: Na, ezen en is...:o))) Mindenesetre akkor a zenekarra egy potmetert kell szerelni, es kb. feleakkora hangerovel engedni jatszani csak, mert kulonben semmit se lehet majd hallani a cselesztabol,...A harmoniumot meg majd valaki fujtatja, az lehet valami izmos pali is,...:o)))) Ez tecciiiiik!!!
silber13
@Clavigo: És ha nem jön össze a buli? Hát lezserül megvonják a vállukat, mondván: majd máskor, más témában! De bátrak, meg kell hagyni! :-)))
silber13
@karma1: Te ne viccolj!! A harmoniumot a zenész maga tapodja két csülkével! LA zenekari tagoknak a potmétere? Hát a rézfúvósoknál ott lehet a szordino is, végső soron nem a hangszer tölcsérébe, hanem a zenész szájába nyomva, a karmesternek meg rendelkezésére áll az ütős szekció. Egy timpani ütővel odasuhintani egy csellista fejére, garantáltan halkabb lesz. Szóval a lehetőségek korlátlanok!:-)))
karma1
@silber13: Elkepzeltem, amint egy barmilyen zongoraverseny atmegy activity-be, de en ismerek olyan klassz csellistat (volt osztalytarsam), aki azonnal viszont-fejbevagna az utost, bar az o vonoja konnyebb,...:o))
Vegulis kijohet meg az egeszbol egy jo kis tomegverekedes is, a francba azzal a sok akadekoskodoval, muzsikussal, nem gondolod???
(A harmoniumhoz hozzaszolva: bocs, erre nem emlekeztem pontosan, en mintha arra emlekeztem volna, hogy valaki fujtatja,...:o(((
ferii
Ezt a zeneszeretet,ki hitte volna?És mind ez a magyar nép javára.Röhej...
picike
szép dolog a müvészet sokba is kerül
KERKA
Olyan kicsinyesek vagytok:)) én már értem a csíziót. legyen minden stadionban egy zongora.!
silber13
@picike: Ez nem művészet picike, ez egyszerű lenyúlás! Olyan árat kérnek egy a művészvilág számára ismeretlen konstrukcióért, ami nagy jóindulattal is csak töredékét érheti. Majd ha bizonyított, akkor igen, akkor lehet a legnagyobbak szintjére emelni, de addig...
silber13
@picike: Az elején 64 millióról indultak, most 76 millánál tartanak! Ez röhej! Csak az összehasonlítás kedvéért, a világ elismerten legjobb zongorája a Steinway hangverseny zongora, mely fényévekkel jár a magyar előtt, olyan 45-51 milla! Pécs a város lakóüit próbálja megpunpolni, hogy legyen neki egy ilyen izé!
zöldszem
@KERKA: 14:13
Olyan, ott, úgy, nem lehetne nekik, Zámbó Jimmy-é?
silber13
@KERKA: Persze! És a stadionokban rendezik majd a 4 x 100-as zongoraversenyeket! De szép lészen!:-))
picike
@silber13: jó áron vannak76 akkor 10 db 760 milla
eugen4402
A zongoraversenyekkel csínján kell bánni, mert ezek a méregdrága holmik egy pillanat alatt összetörnek. Egy ilyen karambolos darab látható a fotón Orbán mellett...
dr. prédikátor
Végig olvasva a kommenteket nem találom a műértő fidesz seggnyalók műértő kommentjeit!Vagy még nem kapták meg az útmutatót hogy mit kell irni???Türelmetlenül várom a hozzászólásaitokat fidesznyikek!!!
papa.49
@dr. prédikátor: Még nem érkezett meg a témához a brossúra...
Feraj49
Nocsak páva már megint újabb adóról álmodik.A Kodály és a Tudásközpontot sem tudja a város fenntartani-csak kormányzati segítséggel- akkor kell a városnak egy fekete szar ? Hányan hallgatják majd ? De lesz egy nagy avatási buli nekik,ahol svédasztalos ingyen kaján jóllakhatnak.Hány cég lesz még kötelezve,hogy támogassák anyagilag ezt az újabb baromságot ?
silber13
Szerintem ennek a csudakütyünek az igazi kemény tesztje még várat magára, tán soha nem is lesz. Gondolok itt egy hatalmas műre, Bach " Das wohltemperierte Klavier" végigjátszására nagyszámú hallgatóság előtt. Akkor majd ők mondanak itéletet a hangszer milyenségéről. De hát ehhez olyan kaliberű művészek kellenének, mint Richter, vagy a fiatalom elhunyt Glenn Gould és még jó páran.
Toby
@zöldszem: Aranyos...ez echte cukiság !
mariaberta
@nezelodo: és mennyiért? Mert legyünk őszinték. Egy zongora hangversenyre mennyi is a beugró? Nevetséges az egész.
agnes200
Nem értem, miért egy minisztériumban döntenek arról, hogy egy-egy közintézmény mire költsön? Nem értem. Kicsit olyan, mintha mondjuk a minisztérium döntene arról, hogy wc papír szállítmányt küld "x" és "z" kórháznak. De lehet, ha maguk gazdálkodnának, akkor másra költenének. Persze, lehet, én nem vagyok képben, hogy mi egy minisztériumnak a feladata.
silber13
@dr. prédikátor: Azt hiszem, a Fityisz indulót tanulják! Hihihi!
Érdemes meghallgatnod és elborzadni a zordon mű felett!
www.haveaniceday.hu/velemeny/21125-tarol-a-a-youtube-on-az-uj-fidesz-indulo.html
Yeromos
Nem zongora mutyiról van itt szó. Nagyon sikeres a zongora projekt, a kivételes hangzású zongoráért gondolom sorban állnak a külföldi megrendelők, de a nemzeti érzelmű gyártók először a hazai igényeket elégítik ki.
Gyanítom egy darabot nem fognak ebből a szarból eladni külföldre, esetleg az azeriek vesznek egyet baltatartónak.
silber13
@Horizont: Azt hiszem, lemaradtunk a franciák mögött. A Pleyel már két éve létrehozta a saját "csodazongoráját " Be is mutatták a nagyközönségnek. A Zengafon roppantul hasonlít a Pleyelre.Nagyon hasonlít...
1magyar
A pazarlásban mindig túlzásba esnek.
silber13
@Horizont: Maradi vagyok, nekem a hagyományos, angol mechanikás zongora a kedvencem és ott is a Steinway. Érdemes megnézni a Steinway gyártását, ami nem holmi falusi sufniban történik!. Nem is beszélve a Pleyelről, vagy az Audi-Bösendorfer közös vállalkozás műszaki hátteréről. A neten megtalálható mindegyik.
silber13
@Horizont: Na itt egy zongora belseje! Ugye nem is annyira egyszerű?
hu.wikipedia.org/wiki/Zongora
TASzSz
Bethlen Alapítványon keresztül külföldre kerülnek...
silber13
@Horizont: Szerintem nem! Nagyot akarnak markolni!Ha egy Steinway 40. 50 lehet, akkor a Bogányi jó esetben a fele! De ezt csak én gondolom, Egyöntetű a szakemberek véleménye, hogy egy zongorába bűn műanyagot használni! Ezek pedig pont azt teszik. Persze a csúti hippopotamusznak oly mindegy! Ő el van ájulva, és akkor mindenkinek kötelező az ájuldozás!
silber13
@Horizont:Fene tudja, az értők ájuldoznak, de sokan fanyalognak. Persze szépen szól, csak... És tudod ott van az a fránya csak! Mert ha csak az árat nézed, már nem is olyan remek hangszer! stb, stb!
silber13
@Horizont: Ja ls a másik, amitől meg tudok őrülni: a műanyag! Na ne mán!!
human
Biztos ilyen műértő kezekbe kerülnek a 76 milliós zongorák:
youtu.be/ZcfbKQupdWM?t=1m35s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.