Az oktatáspolitika alakítása során a kormány és az érintettek közötti párbeszéd megvalósításáért demonstráltak a Szabad Oktatást Facebook-csoport szervezésében vasárnap Budapesten, a József nádor téren.

A "Nem tűrhetünk tovább!" címmel meghirdetett tüntetés egyik szervezője, Szarvas Péter középiskolai tanár a mintegy kétszáz demonstráló előtt azt hangoztatta: követelik, hogy a kormányzat folytasson párbeszédet az oktatáspolitika alakítása során az érintettekkel, az oktatókkal, hallgatókkal és diákokkal.

Horváth Szilveszter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által bezárásra ítélt Neptun utcai általános iskola tanítója azt mondta, az ő esetükben is az érintettek megkérdezése nélkül döntöttek az intézmény sorsáról. Szólt arról is, hogy zsúfolt osztályokkal nem lehet az iskolákban érdemi munkát végezni, mert a magas létszám mellett csak a túlélés lehet a cél.

Ponauer Anna Szimonette középiskolás diák "stadionok helyett iskolákat", "egyéni tanterveket", "szabad és változatos tankönyvpiacot" követelt. Szántó Judit, a Hívatlanul Hálózat aktivistája élesen bírálta a bevándorlókról szóló, kilátásba helyezett nemzeti konzultációt. "Aki ezt kitölti, hozzájárul Magyarország további fasizálódásához" – fogalmazott.

A demonstrálók nemzetiszínű, illetve európai uniós zászlókat lobogtattak, illetve "Hazugságok helyett őszinte szembenézést!" és ehhez hasonló feliratú transzparenseket tartottak a magasba.

Szigetváry Zsolt (MTI)
Szigetváry Zsolt (MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
""Ponauer Anna Szimonette középiskolás diák "stadionok helyett iskolákat", "egyéni tanterveket", "szabad és változatos tankönyvpiacot" követelt.
Szántó Judit, a Hívatlanul Hálózat aktivistája élesen bírálta a bevándorlókról szóló, kilátásba helyezett nemzeti konzultációt. "Aki ezt kitölti, hozzájárul Magyarország további fasizálódásához""

Pontos megfogalmazás mindkettő. Orbán bevándorlási cirkusza csak a belföldi gondok elfedésére szolgál, teljesen hiteltelen, már csak a várható 10%-os válasz figyelembe vétele is komolytalanná teszi. Az oktatásból pedig még mindig a pénzt szeretnék kivenni és az intézmények még meglévő önállóságát elvenni. Mindenhol ennek a csürhének kell uralkodni. Oszt' Jónapot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Orbán igénytelen cselédeket szeretne nevelni akiknek a szemét kidugná a munkájukért 47 ezer forinttal.
Január
@kukac50: Csak gondolj bele, az oktatás színvonala lebutítva. Milyen lesz társadalom értelmi színvonala 20 év múlva?
Lehet, hogy a politikának éppen erre van szüksége, nem kell a kiművelt emberfők sokasága, mert az a hatalom számára konkurencia. A főnöknél ne tudjon többet a beosztott...
Mézike
: Ha mindenki menne akinek baja van a kormánnyal megállna az élet. @mate03:
Mézike
@levi: Abban igazad van hogy még egyik tüntetés sem érte el a célját. Kis engedmények vannak de ezek eltakarják a nagy mocskot. Úgy istenigazából még nem b@xott senki az asztalra, hogy de mostmár aztán tényleg elég volt.
Ez azért van mert itt civilizált emberek tüntetnek , civilizált módon egy olyan kormány ellen akik ellenzékben törtek zúztak a "békés " tüntetésen.
levi
@Mézike: Pontosan, ahogy írtad: civilizált emberek civilizált módon. Ez egy civilizált kormánnyal szemben már elég is lenne. De a fidesz nem az, ezt, azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük.
A fidesznek hány tüntetés is kellet anno? Egy, ha jól emlékszek, és borult minden.
Lehet békésen tüntetgetni, de ettől az ember-egy iylen kormánnyal szemben- ne várjon semmit. Szépen kiröhögik vagy csatasorba állítják a cöf katonákat és kész.

Nem mellesleg attól, hogy minden második héten vagy egy tüntetés az egész elvesztette az erejét. Olyan mintha minden héten lenne egy karácsony.. . egy idő múlva senkit sem érdekelne. Pont ez történt itt is.. az a tömeg, ami képes lett volna elérni valamit már csak legyint egyet az egészre.
Persze nincs sok jogom ezen kiakadni, hiszen a közelben sem vagyok. De így, távolról - vagy inkább kívülről - nézve nekem ez jön le.
Mézike
@levi: Miért ne lenne jogod? ugyanolyan állampolgára vagy az országnak mint aki itthon van.
ha a romániai, illetve a többi anyaországban sosem élt magyarnak joga van szavazni akkor nektek akiknek menni kellett az esztelen politika miatt sokkal több jogotok van beleszólni az ország dolgaiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.