Az eddigi 21 ezerről 64 ezer forintra emelte fel az önkormányzat annak a nyugdíjas férfinak a lakbérét, aki Németh Szilárddal a rezsicsökkentés mellett kampányolt tavaly februárban.

Otrok Mátyás lakbére az indoklás szerint azért emelkedett, mert hozzájuk költözött a veje, így megnőtt a lakásban élők egy főre eső jövedelme – írja a Bors.

A férfi nyugdíja havi 133 ezer forint, vele élő lánya 170 ezret keres. Az építőiparban elhelyezkedő veje viszont csak 40 ezret kap – olvasható a cikkben.

Bár Újpalotának tavaly október óta nem fideszes, hanem DK-s polgármestere van, Otrok Mátyás azt mondja, hogy nem haragszik rá. Hajdu Lászlóval tegező viszonyban van, templomba is együtt járnak. Sőt, ha a kerületet rendben tartja, legközelebb annak ellenére is szavazna Hajdura, hogy nem fideszes – mondta.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert megérdemli ! :) Most szónokoljon a rezsicsökkentésről !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mert megérdemli ! :) Most szónokoljon a rezsicsökkentésről !
Mobil123
Most jól értem hogy hárman élnek akkor 343.000,-Ft-ból?? (igaz csendben jegyzem meg hogy a férj csak papaíron kap 40 .000,-ft fizetést!) Nem halnak éhen akkor.
verum
Ha azért emelték fel a lakbérét, mert véleményt nyilvánított, az nagyon helytelen, jogtalan és helyre kell hozni.
Ha azonban törvényes, akkor nem kellene bele politikát vinni.
Hellcat
Visszanyalt a fagyi :D Most is vállalná a fidesz melletti kampányolást? :D
karma1
Szemelyesen ismerem Hajdu Laszlot, meg az elozo onkormanyzati polgisaga ota... O nem az a bosszuallo ember, akinek itt barki is megprobalja ot beallitani.
Az onkormanyzatok a KOZOS KOLTSEGET allapitjak meg, (ami osszefugg az epuletkarbantartassal, a lakora vonatkozo dolgokkal, mint pl. a gondnok fizetese, akinek kotelessege a haz tisztantartasa, takaritasa, telen a ho eltakaritasa, es minden meghibasodas elharitasa vagy a megfelelo szolgalat ertesitese. Ugyanebbol a lakberbol fedezik azt, ha eltorik egy vizcso, a szemetszallitast, es meg sok minden egyebet is ebbol fedeznek.
A rezsi: a villany, viz, gaz, csatornadijak, a szemet elszallitasa, es persze a telefon, internet, TV dijak tarifaja, Ezeket egeszen biztosan NEM Hajdu allapitotta meg, mint ahogy a cikk is a LAKBERROL (kozos koltsegrol) ir.
Ez a "szegeny" nyugdijas bacsi tehat igazan nem lehet pipa Hajdura, aki lehet, hogy csak annyit tett, hogy felulvizsgalta a felugyelete ala tartozo berlakasok k.koltsegeit, es kiigazitotta azokat a valos helyzetnek megfeleloen.
karma1
Mi a fene, az MSZP-s Hajdu TEMPLOMBA jar a fideszes nyugdijas tataval? Hat ez nem semmi leosztas!...:o))))
pbalage
na akkor ezután mégsem lesz pénz ruhára meg cipőre az unokáknak ebből a 61 ezer forintból.
www.youtube.com/watch?v=yUzkHK7KiLo&feature=youtu.be&t=374
Toby
Ez egy tipikusan tisztességes fidesznyik eljárás: HASZNÁLD FEL - AZTÁN LŐDD FEJBE !
Anna Mária
@pbalage: Jajj, ez fájt. Ilyen s.nyaló figurát élőben még nem, de filmen sem láttam!
m.macskosz
@Mobil123: Gondolom, annak az egyedülállónak, akinek a nettó jövedelme 60-70-80ezer Ft, nem emelkedett a lakbére, akár rezsiszilárd haverja, akár nem. 343ezerből csak ki lehet köhögni hatvanat. De nem kötelező önkormányzati lakásban lakni, vegyenek egy lakást, vagy költözzenek albérletbe, ha derogál fizetni a lakbért.
Mobil123
@m.macskosz: Hát ezért nem értem én sem ezt nagy felháborodást . Hányak élnek sokkal kevesebből és bizony valóban nem kötelező bérlakásban lakni. (és hát bizony 40 .000,-ft bér csak papíron van mert a többi zsebből megy!!)
m.macskosz
@Mobil123: Ja... Negyvenezer... Az építőiparban...Ez szívás! :)
Ha a polgi kissé rossz néven venné ezt a hisztit és rágalmazást, akár rá is küldhetné a nav-ot, a munkaügyi felügyelőket, ugyanis nem túl életszerű ez a jövedelem-igazolás.
Mobil123
@m.macskosz: Hát nagyot bukhatna a munkaadó ha nem fizet havi ellátmányt az ellenőröknek. (mert úgye ez így megyen ám sok helyen).
Dr plágium
"Az eddigi 21 ezerről 64 ezer forintra emelte fel az önkormányzat annak a nyugdíjas férfinak a lakbérét, aki Németh Szilárddal a rezsicsökkentés mellett kampányolt tavaly februárban."

Aha...és ennek mi a f@sz köze van a lakbérhez??? Az égvilágon semmi! Azt hitték nekik megkülönböztetett bánásmód jár??? Aztán nem hiszem el, hogy a veje 40 ezerért dolgozik az építőiparban! Na jó esetleg papíron annyit vallanak be...
m.macskosz
@Mobil123: Mit nem mondasz...?! Az kizárt dolog, hogy a NAV, az ÁNTSz, a Munkaügyi Felügyelőség, az ügyészség, a rendőrség, a bíróság MEGVESZTEGETHETŐ! :)
Mobil123
@m.macskosz: pl. munkaügyi felügyeletnek befizeti a vállalkozó az átlag büntit akkor ki se mennek ellenőrizni (mert ha mennének akkor egy életre lehúzhatná a rolót ) Van egy szint amit befizet és nincs mély b@szogatás az építkezésen.
verum
@nyanya001: most nincs igazad. A lakbér és egyéb szolgáltatás nem érdem szerint jár. Legalábbis jogállamban.
nyanya001
@verum: Természetesen én sem úgy gondoltam !!
Csak legközelebb gondolja meg, kivel cseresznyézik egy tálból !
300 % lakbéremelés rohadtul tisztességtelen !
m.macskosz
@verum: Önkormányzati bérlakás. A tulajdonos a lakók anyagi helyzetének arányában határozza meg a bérleti díjat. Én ezt abszolút korrektnek tartom!
verum
@nyanya001: - ok. rendicsek. Az indulatot meg maximálisan megértem. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.