A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem egyedülálló vitát folytatni a halálbüntetésről Magyarországon, erre több országban is van példa.

Szijjártó Péter szerdán az M1 aktuális csatornán arra a kérdésre, milyen diplomáciai problémákat vethet fel, hogy Magyarországon szóba került a halálbüntetés napirenden tartása, úgy válaszolt, ez semmilyen nehézséget nem okoz.

Ez olyan vita, amely több országban is folyik, "sok esetben legitimnek minősítik ezt a vitát" – közölte. Hozzáfűzte: nem egyedülálló ez a vita a világon, több ország van, ahol érvényben van ilyen szabályozás vagy vita van arról, hogy legyen-e.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy semmilyen reakciót nem kapott a miniszterelnök keddi bejelentése után.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pécsett jelentette ki, hogy szerinte napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést. Ezek visszatartó ereje azonban önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – hangsúlyozta a kormányfő.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerdán Strasbourgban közölte: telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt.

A halálbüntetés napirenden tartásáról európai szinten is konzultációkat kell folytatni, "így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére" – reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Éppen ő intézte a baltás gyilkos kiadását Azerbajdzsánba !
papa.49
Erre már csak közmondással lehet válaszolni ,,bolond likból, bolond szél fúj,,!!!
Xargyártó menjél inkább focizni max. összegubancolódik a két fogpiszkálód amit lábnak hiszel, és max. pofára esel...
justhpeter
Nem erre mondják, hogy egy bolond - Orbán - százat csinál ?
Anna Mária
@justhpeter: Nem. Ez a bolond százat fizet.
Avokado
Az Európai Tanács 32 tagállama közül a halálbüntetés eltörlését nem irták alá a következő tagállamok: Belgium,Bulgária,Ciprus,Anglia,Észtország,Görögország,Lengyelország,Litvánia,Törökoszág.(1994.október 15-i kimutatás az Emberi Jogok Európai Bizottsága által.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.