Kiskőrösön a fél város ismeri és tisztában is van azzal, hogy a nemrég kirobbant újabb áfacsalási ügyben ki lehet az egyik főszervező – írja a hvg.hu.

Azt már lehetett tudni, hogy Mikóczy Zoltán már előzetes letartóztatásba került, most azonban a hvg.hu azonosította a gyanúsítotti kör egyik, ha nem a központi figuráját.

Kiskőrösön sokan ismerik az M. családot, és azt, mivel foglalkoznak. Azt mesélik róluk, hogy nagy lábon élnek, költekeznek, szép és drága autókkal járnak.  A lap újságírói a helyi kocsmában kérdezősködtek, akik elmondták, hogy cukorral, meg déli gyümölcsökkel üzletelnek, "de közben csalják az adót”.

Megtudták, hogy az 55 éves családfőt (M. Attila Gyulát) és a 27 éves lányát, M. Zsuzsannát is előzetesben tartják, mégpedig ugyanabban az ügyben elkövetett dolgok miatt, amiért Mikóczy is bekerült.

Az, hogy M.-ék és Mikóczy egyszerre kerültek bajba, aligha véletlen, ugyanis több olyan céget találtak a cégadatbázisban, amelyek közös érdekeltségek most, vagy azok voltak nem is olyan régen.

Közben a Solton bejegyzett – amúgy a fő tevékenysége szerint szintén cukor- és édesség-nagykereskedelemben utazó – Pille Ostyasütő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. három tulajdonosából kettőt, Ny. Józsefet és sógorát, B. Árpádot is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Egyikük ügyvédje az a Futó Barnabás, aki korábban az adóhatóság elnökét, Vida Ildikót képviselte (magánemberként) a kitiltási botrány idején. Futó szerint az ügyvédi etikai törvény szerint azzal szemben nem képviselhet ügyet, aki korábban ügyfele volt. Egyrészt a NAV nem volt ügyfele (hanem Vida magánszemélyként), másrészt nem a NAV ellen képvisel ügyet, hanem védelmet lát el olyan ügyben, amelyben az adóhatóság nyomoz, ezért nem érzi összeférhetetlennek a dolgot.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
No lám csak, mik ki nem derülnek! Futo B. nem NAVOs-ként védte Vida Ildikót, hanem, mint magánembert. Viszont Vida nem mint magánember volt kitiltva Amerikából, hanem mint NAV.os.
Na hogy is van ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@Feraj49: Mit gondolsz, miért nem csökkentették eddig az ÁFá-t?
Egy kétharmados kormány simán megtehette volna.
Meg a nem kétharmadosok is. Hiszen felelős képviselőknek kutya kötelességük lett volna úgy szavazniuk.
Aki Én
@soljanka: 12:37 Így van. Az indokolatlanul magasan tartott áfából lehet sokat lopni. Pusztán azért fizetünk világelső áfát, hogy amennyivel az átlag fölött vagyunk, annyit egy maréknyi csoport hazahordjon. Ezzel gyakorlatilag törvényben előírt módon, ,,önként" adjuk egy bűnözői csoportnak a pénzünket, mert ez az államkasszát nem gyarapítja.
nezelodo
"ügyfelem nem tudott arról, hogy bünszövetkezettel került kapcsolatba."
Biztos hozzászokott az afféle társasághoz, persze, hogy nem tűnt föl, talán még neki is jutott extra belépő a Kossuth téren...
Pálinkafőző Rézüst
Ez a Futó elfuthatna már, nagyon zagyva a pali...Utalok itt @KERKA: ma, 12:12-es megjegyzéséhez is. Ezek az eftássak már nagyon vergődnek...
nusika
Rendre-rendre beigazolodik Horváth András "zölg dossziéja"!!! - pedig Vida Ildikó mindent rendben talált!!!???
világlátó
Óriási eredménynek tartom, hogy éppen Solton, Kiskőrösön derült fény a cukor kereskedelem során feltárt Áfa csalásra.
Az Alföldön minden kisgyermek tudja, hogy a cukor a legnagyobb mértékben forgalmazott áruféleség.
Csak hát még nem kapta meg mindenki a neki járó dézsmát , ezért hagyni kellett az áruforgalmat folyni a maga ütemében.
A vagyonosodási vizsgálatok is központilag irányítottak lehetnek. Az emberi környezet még nem eléggé felkészített a "névtelen " feljelentésre arrafelé. Az élni és élni hagyni mentalitáshoz olyan homogén gazdasági térségekre van szükség mint a fent említett vidék. Ahol a kaparj kurta, neked is lesz - az elfogadott életvitel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.