A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban – mondta az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Domokos László a 28 állami és 2 egyházi felsőoktatási intézményt érintő ellenőrzések megállapításait összegezve kiemelte: visszatérő és sorozatos hiányosságokat tapasztaltak a belső kontrollrendszerek területén, ami növekvő korrupciós veszélyeztetettséget és az azt mérsékelni képes vezetői döntések elmaradását mutatja.

Kitért arra is, hogy a pénzügyi egyensúly több intézménynél nem volt biztosított és jelentős szabálytalanságokat találtak a vagyongazdálkodás területén.

Az ÁSZ 40 jelzést tett az illetékes hatóságoknak és ennek következtében 13 büntetőeljárás indult – közölte.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kivárom a végét, hátha lesz egy szaftos koncepciós cirkusz az egészből. ha feltesszük azt, hogy a 40 jelzés és a 13 feljelentés nem egy intézményt érint, akkor nagy valószínűséggel gondolható, hogy rendszerhiba van, aminek gyakorisága hosszabb távon meg fog egyezni a jogszabály változtatások gyakoriságával. Vagyis: pártkatonák, amihez nem értetek, azt ne babráljátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.