"Kifejezetten híve vagyok a halálbüntetésnek" – fogalmazott Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján egy kérdésre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy országgyűlési képviselőként képviseli ezt az álláspontot. Arra a felvetésre, hogy a KDNP ellenzi a halálbüntetést, azt felelte, hogy a különbözőség is mutatja, hogy le kell folytatni egy párbeszédet, ami 30 éve elmaradt.

Nem hiszi ugyanakkor, hogy a dialógus bármivel veszélyeztetné az európai alapértékeket – mondta. Lázár János közölte azt is, hogy a kormány jövő szerdán áttekinti, hogy a bíróságok eddig hogyan alkalmazták a három csapás törvényét, hogyan érvényesült a tényleges életfogytiglani büntetés a gyakorlatban.

A tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország az Európai Unió jogrendszerét egészében tiszteletben tartja. Az EU, mint a demokrácia legfontosabb védelmezője nem utasíthat el semmilyen vitát, ami emberek életéről, nehézségeiről szól – értékelte Lázár János.

Rendvédelmi rendszert a trafikokba

A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy nem kötelező a fólia a dohányboltok kirakatára, és ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte lehetővé kell tenni, hogy aki az elsötétítés miatt nem érzi magát biztonságban, az ne használja a fóliát.

"A kormány kötelességének tekinti a trafikokban és az éjszaka dolgozók védelmét"

- jelentette ki Lázár, aki ezzel kapcsolatban tudatta: Pintér Sándor belügyminiszternek javaslatot kell tennie arról, hogy az éjjel is nyitva tartó üzletekben milyen rendvédelmi rendszert kell kiépíteni.

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Én meg a tényleges életfogytiglant sokkal nagyobb büntetésnek tartom, mikor tudatosul a manusokban hogy a börtönben fognak megrohadni elevenen. Na ez az igazi büntetés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@csa-csa: Tehát gond nélkül csinálnál gyilkost egy emberből- bárkiből akit kiválasztasz. Értem.
Egyébként a problémára, hogy ne ölhessen többet. van más megoldás is. Bezárni egy 2nm es cellába, amin éppen akkora lik van, hogy egy minimális ételt be lehessen adni. Ezzel nem ölöd meg, nem leszel gyilkossá. és nem teszel senki mást sem azzá. Azzal, ha valaki különös kegyetlenséggel ölt, elveszitette az emberi jogait, nem ember többé. Mégsem ölheted meg. Ha bezárod, többet nem fog ölni, viszont elgondolkozhat, mit tett és gyötrödhet amiért megtette. és semmi mást nem tehet, csak ezt. Hidd el ez sokkal nagyobb büntetés lenne, és nem teszel vele senkit gyilkossá.
legacy
Biztos?...
Emlékeztetném Lázár elvtársat, hogy Kínában (akiket próbál a keblünkre öleltetni), a gazdasági bűncselekményekért is kivégzik az embereket.
Vigyázz mit kívánsz!
kukac50
Kifejezetten életfogytiglanra ítélném a csaló, tolvaj hazug politikusokat, a halálbüntetéssel nem szenvedne sokáig,de az életfogytiglannal addig ameddig él érezné a büntetés hatását..
világlátó
Láuzár kifejezetten " alájátszik " az Orbánt elmarasztaló véleményeknek. Szinte provokálja a külvilágot a felháborodásra. Már írtam, megismétlem, ő a befutó, ha Orbánt félreállítják.
Az a véleményem, hogy megengedhetetlen lenne ez a személycsere.Semmi sem változna, csak egy sokkal alattomosabb, rafináltabb miniszterelnök manipulálná az országot a már teljesen a szája íze szerint létrehozott és begyakorolt kormánnyal és közigazgatási apparátussal. Orbán egyszerűsége, ösztönössége, szellemi korlátai, emocionális zavarai, szotyolát köpdöső emberközelisége ilyenkor látszik igazán. Lázár dörzsöltsége, hatalomvágya, pökhendisége, bosszúvágya,gonoszsága, autoriter magatartása mellett.
A teljes hatalomváltás nem egyszerű feladat, bizonyára sok csetlés botlás kísérné a váltást több hónapon át, de ha a társadalom tudja, látja, tapasztalja és átmeneti ideig önkéntes társadalmi ellenőrzés mellett ellenőrizheti azt, lesz hozzá türelme. Ehhez egy nagyon tisztességes országos média kell, szintén átmenetileg kiiktatva az ellenséges médiákat. Mondom átmenetileg, amíg össze nem áll az új államvezetés és képessé válik az aknamunka visszaverésére. Ha nem így lesz, az csak maszatolás, a mai állapot konzerválása. No ekkor léphet fel igazán a rendet teremteni akaró szélsőjobb, akik, miután mindenki más elfordul a politikától és a szavazófülkéktől, simán megnyeri a választásokat és " rendet " csinál. Az Új Magyar Nemzeti Rendet - amitől a Jóisten mentsen meg minket.
hetöndöe
@világlátó: Maximálisan egyetértünk.
csa-csa
@micfild: biztos igazad van, engem nem győztél meg! Továbbra is azt mondom a gyilkosoknak (különösen ami az idős, beteg, védekezésre képtelen emberek, gyerekek tekintetében) nincs helyük az élők sorában! és ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.