Egyértelmű dolgokat nincs értelme megvitatni – jelentette ki csütörtökön, a horvát elnökkel tartott brüsszeli sajtótájékoztatón az Európai Bizottság elnöke azzal összefüggésben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt mondta: napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.

Jean-Claude Juncker egy újságírói kérdésre közölte, hogy több okból is erőteljesen ellenzi a halálbüntetést, amelyet az Európai Unió alapjogi chartája is tilt. Hozzátette: Orbán Viktornak haladéktalanul világossá kellene tennie, hogy nincs ilyen szándéka.

EU: ha Orbán halálbüntetést akar, akkor harc lesz

"Ha ez volna a szándéka, akkor harc lesz" – szögezte le Jean-Claude Juncker.

Natasha Bertaud, a bizottság egyik szóvivője emlékeztetett, hogy Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke szerdán közölte, hogy a halálbüntetés ellentétes az Európai Unió alapértékeivel.

Arra a kérdésre, ez azt jelenti-e, hogy a bizottság életbe lépteti az uniós szerződés 7. cikkében leírt eljárást, amely akár Magyarország kizárásával is járhat az uniós döntéshozatalból, ha Budapest visszaállítja a halálbüntetést, Bertaud azt mondta, hogy Brüsszel nem óhajt hipotetikus forgatókönyvek alapján spekulációkba bonyolódni.

A szóvivő emlékeztetett, hogy a bizottság tavaly elfogadott egy keretrendszert a 28 uniós tagállamban a jogállamiságot fenyegető rendszer szintű veszélyek kezelésére, ez pedig lehetőséget teremt a bizottságnak, hogy párbeszédet kezdeményezzen az érintett tagállammal a helyzet súlyosbodásának megakadályozása érdekében.

"Természetesen, ha ebben a keretben nem sikerül megoldást találni, legutolsó eszközként továbbra is rendelkezésre áll a hetedik cikk a válságok megoldása és az európai unió értékeinek betartatása érdekében" – mondta Natasha Bertaud.

Orbán Viktor kedden Pécsen , az egyik kaposvári dohányboltban történt gyilkossággal összefüggésben beszélt arról, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az EU is tudhatná, hogy ez a vircsaft a népnek szól. Itt az etetés ideje.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Avokado
Jean -Claude Juncker EB elnöknek elkellene olvasnia a a "Az Emberi Jogok és Alapvető Szabadságjogok Védelméről" Rómában 195o.nov.4.én aláirt Egyezmény Hatodik Kiegészitő jegyzőkönyvének halálbüntetés visszavonására ,az Egyezményben biztositott lehetőség van!!!
Jankó123
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!
Az Imperialista agresszorok ismét "RÁTÁMADTAK MAGYARORSZÁGRA"!!!
:-)
dr. prédikátor
@Igazi Trebics: Tévedsz, ezeknek semmi nem elég!Tudod mi a nótájuk???Még, még, még , ennyi nem elég!!!Nincs annyi pénz amennyi ezeknek a geciknek elég lenne!!!
csa-csa
@Avokado: ebbe beletartozik a meggyilkoltak élethez való jogai is!!
vadsanca
Az biztos, hogy drasztikusan szigorítani kellene a büntetési tételeket és feltételeket. (- a büntetés-végrehajtás körülményeit-) A halálbüntetés kérdése sokunkat foglalkoztat, - főleg az áldozatok hozzátartozóit -, de biztos létezik valamilyen alternatíva e kérdés megoldására. Ezért vannak az "okosok", hogy ezt kitalálják. Sokan a "jobb" körülmények miatt bűnöznek, mert a szabad életben nehezebb a sorsuk. Ez talán érthető is. Sajnos a magyar törvények szerint a vádlottnak jogai vannak, a tanunak viszont nincs. Vajon miért?
A rabtartás mennyibe kerül a költségvetésnek, még akkor is ha dolgozik az elitélt? De miért is dolgozik??? Ha nekik van munkájuk akkor, a szabadoknak miért nincs? Ezen is el kéne már gondolkodni!
Ez valóban "nehéz" kérdés! Bár annó aláírtunk egy szerződést, és ehhez illik tartani magunkat. Nem mink alapítottuk az uniót, hanem mink léptünk be! Elfogadva a feltételeket és ezért egyet kell értsek az EU-val.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.