Menesztették Kupper Andrást, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kancellárját – értesült a Napi Gazdaság csütörtökön. A lap online kiadása szerint Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette pozíciójából Kupper Andrást.

A lap információi szerint a döntés oka, hogy Kupper András nem tudott megfelelő kapcsolatot kialakítani a Zeneakadémia vezetésével. Az ügy előzménye, hogy az egyetem szenátusa elutasította a kancellár által kezdeményezett szervezeti átalakításokat, a szervezeti és működési szabályzatának módosítását. Ezután – sajtóhírek szerint – Kupper András azonnali hatállyal visszavonta vagy felfüggesztette az egyetem vezetőinek megbízatását.

Az események kapcsán nyilatkozatháború alakult ki, amibe a tanszékvezetők és diákok is beszálltak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Eddig nem tudtam eldönteni, hogy a Zeneakadémiát oszlassuk fel vagy Kuppert. A megoldás mindannyiunknak pótolhatatlan veszteséget okozott.
papa.49
Ez a ,,parkolós kuffer,, már az első ciklusukban is igen ,,bicska nyitogató,, volt, gondolom már ,,tovább fejlődött,,!!!
justhpeter
Eddig nem tudtam eldönteni, hogy a Zeneakadémiát oszlassuk fel vagy Kuppert. A megoldás mindannyiunknak pótolhatatlan veszteséget okozott.
Desischado
A vezírnek és a bandájának csak talpnyalók kellenek, nem értelmes gondolkodó emberek!
anti
Ezek a kancellárok hasonlítanak a komisszárokhoz,csak nincs (még)fegyverük,vagy a "seregben volt pol.tiszthez.Szaktudás semmi,de a "párthoz"(itt:fidesz)-hez hűek.Ha baromság,akkor is a főnök seggét nyalják!Vissza az ötvenes évekbe!!!
mate03
@anti:!Pontos diagnózist adtál a Magyarországi viszonyokról! Köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.