Orbán G. Viktor legújabb populista hablatyolása után megint gőzerővel beindult a méltatlan vita a halálbüntetés visszaállításáról. A papagájkommandó is rákapcsolt és persze számtalan cikk jelent meg a témáról, nálunk is. Mégis úgy érzem, fel kell tennem két kérdést az egyre kevésbé Kedves Vezetőnek, mert már megint kevés szó esett arról, ami pedig szerintem a legfőbb gond a halálbüntetéssel.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Ez a politikusokra is érvényes lesz. PL, ha kamuból államosították a trafikok működtetését a Lázár haverjának, azzal a kamuval, hogy védjék a gyerekeket, de mostanra kb látszik, hogy értelmetlen volt az egész "indok", mert nem kell fóliázni, stb. Viszont ezért meghalt valaki és többeket trauma ért, akkor lázárt is kivégzik majd?
ferii
Mióta ártatlan egy gyilkos?Ez lenne a véleményetek akkor is ha a gyerekedet,feleségedet,anyádat ölnék meg?
Törölt felhasználó
@ferii: Szépen félremagyarázod az egészet... Tehát NEM! Viszont szerinted az bűnhődés, hogy valaki ülhetne élete végéig, helyette elaltatják és ennyi...
Ne írjál hülyeségeket ki mondta, hogy ártatlan egy gyilkos...
Csizmás Kond
Ha valaki valamit ki akar magyarázni azt ki is tudja.
Szerintem nem amerikai esetekkel kéne ellenpéltaként előrukkolni vagy olyan magyar esetekkel ami politikai hatású hanem azzal a ma is létező mocsok gazemberekkel akik erőszakoltak majd meggyilkolták áldozataikat akik raboltak majd szórakoztatni az amúgy is látyipátyi bíráinkat.
Az valóság hogy egy ilyen törvény bevezetésével sokminden megtörténhet de legyen mindenkinek joga eldönteni, hogy akarja-e a rablógyílkosokat az erőszakosgyílkosokat modern körülmények között eltartani boldog kimullásukig.
Toby
@ferii: Tudod, akkor lehetne megalapozott a kérdésed, ha az ítékezés nem tartalmazna bírói tévedéseket, szakmai mulasztásokat, hogy a politikai nyomásról már ne is beszéljünk !
Az USA-ban is pontossan ezzel érvelnek a halálbüntetés ellen és bizonyítékul citálják azokat az ügyeket, melyekben 10-30 évre, vagy halálra ítéltek bűnelkövetőket, majd a büntetés letöltésánek ideje alatt, kemény védői vizsgálattal kiderült, hogy ártatlanok és számos eseben ebben segített az 1983 óta ismert DNS-vizsgálat is !
Gyanítom, hogy a jenki joggyakorlatban az sem véletlen, misszerint a halálos ítélet kihirdetését követően még hosszú idő eltelik, mire végre is hajtják !
De ha csak egyet is tévednek és ártatlant küldenek a halálba, akkor kérdeznék neked vissza: - mit szólnál, ha ez az ártatlan az apád, vagy a testvéred lenne ?
Mézike
@ferii: Ha bebizonyosodik a gyilkosság, akkor szerintem a tényleges életfogytiglan nagyobb büntetés mint a halál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.