Juhász Péter, az Együtt politikusa arról írt: a bíróság a TASZ felülvizsgálati kérelmére hatályon kívül helyezte a devizahitelesek Orbán Viktor háza előtti tüntetését megtiltó végzést. A bíróság leszögezte: mások jogainak feltételezett veszélye nem legitim és nem is elegendő indoka egy tüntetés előzetes megtiltásának.

Juhász a döntés nyomán be is jelentett egy tiltakozást május 15-ére a miniszterelnök felcsúti háza elé és kíváncsian várja, a rendőrség betiltja-e ezt, ahogy nemrégiben tették.

A politikus a tiltást megelőzően egyszer már Orbán háza elé ment tüntetni és ezért a rendőrség meg is büntette 80 ezer forintra. Ám Juhász szerint ez is azt bizonyítja, hogy lehet a kormányfő ingatlana előtt tüntetni:

Azzal, hogy a rendőrség megbüntetett, elismerte, hogy lehet tüntetni Orbán háza előtt. Ha nem lehetne ott tüntetni, akkor nem is büntethetnének meg azért, hogy nem időben jelentettem be, hiszen akkor olyat várnának el, amit nem is teljesíthetek.

Ugyanis a rendőrség pecsétes írásában ez olvasható indokként:

"Elköveti a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértését az, aki a rendezvény szervezésével összefüggő bejelentési kötelezettségét a gyülekezési jogról szóló törvényben erre MEGHATÁROZOTT HATÁRIDŐ MEGSÉRTÉSÉVEL teljesíti."

Ebből logikusan következik, hogy oda szerintük is bejelenthető tüntetés, hisz nem az a bajuk, hogy tüntettem, hanem az, hogy nem időben jelentettem be.

Akkor már csak az a kérdés, hogy miért tiltották be a következőt. De ezt majd magyarázzák el ők a bíróságon.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Persze, hogy az az indok, amit a rendőrség legutóbb adott, nem állja meg a helyét. "Kilóg a lóláb" egész hosszában. A mini.elnöknek kellemetlen, ha a háza előtt tüntetnek, kellemetlen, hogy ez személyesen neki szól. (Az Orbán takarodj is nagyon fájhat neki.) Nem akarja hallani...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Kíváncsian várom, mit találnak ki, hogy ezt a tüntetést is be lehessen tiltani. Hogy nézne ki, hogy Orbánt zaklatja egy tüntetéssel egy Juhász?
human
@wagabund: Ilyen zsenikről lehet hallani a hírekben, hogy pénzt csaltak ki az áldozataiktól befektetés, rontáslevétel stb ürügyén. Tudják mit akarnak hallani az emberek és megadják nekik az illúziót.
Desischado
@kkalman: engem is érdkel, mi lesz az indok, amiért nem lehet! Ha orbánnak nem tetszik, hogy tüntetnek ellene, akkor folytasson tisztességes politikát! Te jó ég, miket beszélek! orbán meg a tisztesség?! azt sem tudja, hogy az micsoda!
eszegfu
@wagabund: 18:58 Sajnos, vagy sem nekem Juhászról nincsenek emlékeim, inkább csak O.V-ról. Eleinte még tetszett is, ahogyan bátran kimondja, amit gondol, de ma már nem vagyok kibékülve vele! Lehet, hogy zseni, de ezt nálam teljesen elhomályositja az önteltsége, meg az, hogy megmondja mit is kell gondolni, a másokkal szembeni szimpátiájának a hiánya, vagyis csak egy embernek látszó élőlény
Feraj49
Na akkor ez sem lesz sokáig bíró !
mate03
@wagabund: Ha jól megfigyelted,minden beszédét olvassa!Az hogy dakota vicceket mesél,és arcátlanul a pofánkba hazudik,még nem teszi Őt nagy emberré! Minden beszédjét mg írják neki ő csak felolvassa! Emlékez vissza mikor nyílt vitán,Gyurcsány feltörölte vele a padlót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.