Jövőre 25%-kal növelnék a közfoglalkoztatásra szánt keretet, így az 240 milliárd forintról 337 milliárd forintra fog nőni. A kormány által múlt héten benyújtott konvergenciaprogramból az is kiderül, 2016-ra több tízezerrel több közmunkás lesz – írta az mfor.hu.

A KSH adatai alapján kiszámítható, hogy míg 2014-ben havonta átlagosan 182 600 fő volt közfoglalkoztatott, ez a létszám idén 213 000, míg jövőre 266 ezer főre emelkedhet.

A lap érzékeltetésképpen leírja: utóbbi szám azt jelentené, hogy a közmunkások létszáma túlszárnyalná az építőiparban, vagy a szállítás, raktározás területén foglalkoztatottakét. Sőt, pont ennyien dolgoznak a humán, egészségügy, illetve szociális ellátási ágazatokban is.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Szóval aki eddig köztisztviselő volt, vagy valamilyen önkormányzati cégnél dolgozott, az számithat arra, hogy kirúgják és visszaveszik közmunkásnak, mert igy is lesz végezve ugyanaz a munka, ugyanazzal a szakértelemmel, csak éppen sokkal kevesebbe kerül a kúrmánynak.
Igy müködik ez a mi rabszolgatartó társadalmunkban.
remélem a köztisztviselők akik eddig támogatták orbánt, most örülnek nagyon, hogy a kormányzati banda még több adóforintot tud ellopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@micfild: Elég régi jelenség, amit írsz. Közalkalmazott repül. Közmunkásként akár ketten vissza. Papíron nő a foglalkoztatottság, és 20+ év munkaviszony után az önkormányzat még így is spórol.
Elég ellátogatni a Tápióságba, Zalába, Békésbe, és látható, miként működik ez a modell a gyakorlatban.
Aztán ellátogatni a területi gyermekjólétiekhez, és felmérni, hogy mi a következménye mindennek.
Mézike
@Tekla: A közszolgák közt vannak, tűzoltók, a rendőrök , a tanárok, az óvónők., az ápolónők, ...
Igencsak meglepődnél, ha ők nem lennének.
micfild
@GeoCravker: Nem kell addig menni.
Itt is igy müködik... pedig a nyugati határszélen élek.
GeoCravker
@micfild: Egy percig sem kétlem. Pusztán szeretek arra hivatkozni, amit láttam, vagy általam szavahihetőnek ismerősöktől hallottam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.