Néhány hónapon belül nagyjából 2500 munkahelyet számolhatnak fel az önkormányzatok abból az 1,2 milliárd forintból, amelyet most hirdetett meg a belügyminisztérium a létszámleépítések költségeinek ellentételezésére – írja a Vs.hu.

Találtak egy olyan pályázatot, amit a belügyminisztérium tett közzé a létszámleépítések állami kompenzációjára. Az 1,2 milliárd forintos keret – ha átlagosan 4-500 ezer forintot veszünk alapul fejenként - nagyjából 2500 ember munkahelyének a megszűnését feltételezi - mondta a lapnak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Schmidt Jenő.

Ez nemcsak a hivatali ügyintézőket érintheti, hanem az önkormányzati intézményeknél, például művelődési házaknál dolgozókat, valamint azokat is, akik a kisegítő munkákat végzik, például takarítást vagy portaszolgálatot.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Várható volt, hogy egyszer nagyon vége lesz a választási "munkahelyteremtésnek " !
Azért a rokonoknak, keresztcsávóknak és unokatesóknak nem kell aggódni, nekik mindig, mindenhol lesz hely !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Várható volt, hogy egyszer nagyon vége lesz a választási "munkahelyteremtésnek " !
Azért a rokonoknak, keresztcsávóknak és unokatesóknak nem kell aggódni, nekik mindig, mindenhol lesz hely !
nyanya001
Jövőre 25%-kal növelnék a közfoglalkoztatásra szánt keretet, így az 240 milliárd forintról 337 milliárd forintra fog nőni. A kormány által múlt héten benyújtott konvergenciaprogramból az is kiderül, 2016-ra több tízezerrel több közmunkás lesz – írta az mfor.hu.
Kellenek a közmunkások akiket baksisért dolgoztatnak !
Toby
@nyanya001: Korábban, tiszta magyarsággal rabszolgáknak hívták a mai közmunkásokat !
justhpeter
A konvergenciaprogram szerint csökkeni fog a munkanélküliség. Csak a hazugságok fognak nőni ?
Desischado
Remélem, a nálunk lévő önkormányatból elküldik azt a biztonsági őrt, akit már régen utálok. Egy arrogáns, beképzelt alak. Most lett kész, nem tudom, hány millióért csináltak beléptető rendszert, mikor ezt szóvá tettem, hogy inkább az embereknek kéne segíteni, azt mondta, hogy menjenek dolgozni! Kérdeztem, hogy hova? Remélem, beleesik az elbocsátásba, és szivesen megnézném, hogy találna munkát a szemétje! Középkorú, úgyhogy nem kapkodnának utána. Egyébként azt mondták, hogy miniszteri rendelet a kártyás beléptetőrendszer építése, tudtok erről valamit? Az elbocsátottakat majd visszaveszik közmunkába! Ez aztán a munkahelyteremtés, á la fidesz módra!
Vizual
@Desischado: Édes a bosszú. Én is igy vagyok vele. Talán még mindig "Dajcs" rendszerét próbálják elsütni.
micfild
@Desischado: Nálunk már nagyon régóta van a városházán ilyen beléptető rendszer... 2006ban nyerte meg az önkormis választást itt a fideSS- valamikor utána lett.
szerintem is tompi féle rendszert csinálták meg.
Ami a biztonsági emberedet illeti.. - valami atyafi lehet ekkora arccal - belőle majd valami főosztályvezetőt csinálnak- nem baj ha nem ért hozzá - arra ott lesz az aki évtizedek óta csinálja, csak mostantól közmunkaként végzi majd.
Királyságot épit a fideSS
human
Majd jönnek helyettük a közmunkások.
1magyar
Beléptetőrendszer??? Mi a francnak? Ez is pazarlás.
mate03
@1magyar: Nem tudom hogy volt-e olyan intézkedésük,ami nem a pénzpocsékolásról szólt!?
sziha
@nyanya001: az a baj, hogy ez a napnal is vilagosabb, csak a fidess birkak nem latjak a vezir tomporatol. Ami a sok sport (FOCI) kovetkezteben mar akkora, hogy lassan kulon iranyitoszama lesz. Budos barmok ezek, nem emberek. Kivanom, hogy az osszes fidesz-szavazo menjen kozmunkara, a tobbit meg hagyjak elni...
EGO
Államtitkárokból is kellene fogyasztani!!!
Mobil123
Megmondta a setét vezír hogy a közmunkában látja a jövőt. Akiket kirúgnak majd folytatják közmunkában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.