A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szövetségének tagja, a VDSZSZ Szolidaritás július 9-én választ vezetőt, miután a pénteki tisztújító kongresszuson nem választották újra Gaskó Istvánt, az eddigi elnököt és egyetlen jelöltet – tájékoztatott Bárány Balázs Péter, a VDSZSZ érdekvédelmi alelnöke az MTI érdeklődésére.

Elmondta: Gaskó István neve szerepelt a szavazólapon, azonban nem kapta meg a megválasztáshoz szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot a titkos voksoláson. Az elnökség ezért július 9-ére összehívta a küldöttgyűlést az elnök megválasztására – tette hozzá.

Bárány Balázs Pétert elmondása szerint meglepte a választás eredménye, nem számított arra, hogy nem választják újra a posztot 25 éve betöltő Gaskó Istvánt, aki eddig "tisztességgel, odaadással, szakértelemmel látta el" feladatát. A választás kimenetelének az alelnök nem tudja az okát, feltételezésekbe nem kívánt bocsátkozni.

Szakszervezeti tájékoztatás szerint Gaskó István továbbra is elnöke a VDSZSZ Szövetségnek, valamint társelnöke a Vasutas Szakszervezetek Szövetségének (VASZ), amelynek tagja a VDSZSZ Szövetség, a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ).

A július 9-i tisztségválasztó küldöttgyűlésig az elnöki jogköröket Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök gyakorolja a VDSZSZ Szolidaritásban.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az volt a fura, hogy aki nyilvánosan is benyalt orbáncnak, lepaktált, lekezelt az ellenséggel, hogyan a francba képviselheti a megnyomorított vasutasok érdekeit, miközben rogáni luxusban él - a vasutasok pénzéből !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
Ezt a vasutasoknak már legalább két évtizede meg kellett volna tenni.
Ez az ember már a 90-es években is kitűnt kágyula jellemével, s az óta csak egyre rosszabb lett. Ha egy szakszervezeti vezető nyíltan benyal egy pártvezérnek, az a szakszervezeti feladatok végrehajtása lehetőségének végét jelenti.
Persze, ha személyes (családi?) érdeke kívánta ezt a "hajlékonyságot" akkor meg még rosszabb a helyzet. Gaskót kár volt eddig pozícióban tartani!
papa.49
Csak nem ,,kinyílt,, a vasutasok szeme, igaz kicsit későn, de még jobb a későn is, mint a soha!!!
m.macskosz
@eszegfu: Tudod, ez a ... ... már akkor kaszált nettóban egy millát, amikor még nem volt 16%-os jövedelemadó. Nem szorul rá, hogy közmunkásként kaszáljon az árok partján.
Sajnos!
eszegfu
@m.macskosz:21:33 Igazad van...csak álmodoztam ezzel a teljesithetetlen kivánsággal.
Mobil123
Szegény ember. Úgy sajnálnám ha lenne időm és szimpatikus lenne de nem az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.