A Fidesz szerint a szocialisták vertek át és tettek tönkre több mint egymillió családot azzal, hogy kormányzásuk alatt devizahitelbe taszították őket és hagyták, hogy a bankok rátegyék kezüket otthonaikra. 

A kormánypárt országgyűlési frakciója ezt vasárnap arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Burány Sándor, a parlament költségvetési bizottságának szocialista elnöke napközben azt mondta, az emberek csalódtak a forintosításban, mert a fele sem igaz annak, amit a Fidesz ígért a devizahitelek ügyében.

A Fidesz ezzel szemben kiemelte, a 2010-es kormányváltás óta intézkedések sorozata védi a bajba jutott devizahiteleseket: az árfolyamgát, a végtörlesztés, a nemzeti eszközkezelő, a kilakoltatási moratórium mind megakadályozta, hogy családok tízezrei elveszítsék otthonaikat.

A bankok elszámoltatásával és a forintosítással több mint ezermilliárd forintot kap vissza 1,3 millió család – fejtik ki, hozzátéve, csökkennek a törlesztőrészletek és a devizahitelesek 40 százalékának több mint 25 százalékkal csökkenhet a tőketartozása.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csetere
@eszegfu: Sajnos nem mindenki tudja, hogy a devizatörvényt Orbán és Járai írta alá 2001 júniusában, Járai tartotta mesterségesen magasan a kamatokat, hogy a devizafelvételre ösztönözze a lakosságot. A Fideszesek döntötték be kétszer is a forintot, ők meg a haveri társaságuk kifizette 180.-Ft-tal. ehhez semmi köze a szociknak. Ha nincs ez a törvény, nincs deviza hitel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@JAJMÁR: (21:47) Óriási butaság amit írsz!
Ha egy kormánytag nyilatkozik az nem bennfentes ember a forexen.
(Egyébként csak egy lehetséges magyarázat volt, amit leírtam, nem tényeket.)
nyanya001
@verőce21: Annyi hülyeséget firkálsz, ha a kutya bevenné, megveszne tőle !
verőce21
@nyanya001: (05:54) Sose beszélj a készülő gondolataidról, még csak egy célzással sem!
JAJMÁR
@verőce21: Akkor elértettem a tényként írt lehetséges magyarázatodat, na jó, csak vicceltem :)
(Az intelmeidet te is fogadhatnád néha :))) )
JAJMÁR
@verőce21: Véletlenül kaptál lájkot, a Nyanyának szántam, csak ez nem az én gépem és furcsa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.