Még soha annyian nem akartak kivándorolni Magyarországról, mint 2015 áprilisában – derült ki a Tárki felméréséből.

Az 1997-ig alacsony, úgynevezett "halmozott migrációs potenciál" a rövid távú munkavállalás növekedése miatt gyorsan nőtt 2005-ig, majd – a rövid távú munkavállalási tervek visszaesése miatt – kissé mérséklődött 2010-re, mikor is megválasztották az Orbán-kormányt.

Ám 2010 és 2012 között a migrációs potenciál ismét megnőtt, utána 2014-ig valamelyest csökkent. Míg tavaly óta újból nagyobb lett a külföldi munkavállalást tervezők aránya, addig a kivándorolni szándékozók aránya az 1993 óta mért legmagasabb értéket mutatja: 10%-ot.

A migrációs szándék alakulása a tervezett migráció időtávja szerint – százalékban kifejezveCsúcsra ért a Magyarországot elhagyni vágyók számaForrás: Tárki

A leggyakoribb célországok 2015-ben is azok maradtak, amelyek korábban is voltak: elsősorban Ausztria, Németország és Nagy-Britannia. Ám az is látható, hogy a három ország összsúlya csökkent: tehát a magyarok egyre szívesebben próbálnak szerencsét más helyeken is.

A migrációs szándék iránya a tervezett migráció időtávja szerint 2010-ben és 2015-ben – százalékban kifejezve

Csúcsra ért a Magyarországot elhagyni vágyók számaForrás: Tárki

A kivándorlás leginkább a férfiakat, a munkanélküliek, a fiatalokat, a szavazási hajlandóságot nem mutatókat, a bérelt lakásban élőket és a roma származásúakat foglalkoztatja.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Magyarországon 10 emberből 6 stresszben él. A többi külföldön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Mer' ebbe a dübörgő gazdaságba nincsen munka. Nekik...
zöldszem
Magyarországon 10 emberből 6 stresszben él. A többi külföldön.
simmering73
Most akkor mi van? Tündérországban már senki nem akar maradni?
zoró
Ettől a kormánytól,hányni lehet,+ éhen halni ..Aki ezt nem akarja az tovább áll.Sajnos ezt sokan nem tudják megtenni ,és tengeti az életét .
volvós
Ezek miatt menekül, aki tud...
Hajrá magyarok !!!
Jankó123
Ez a csúcs havonta megdől ezután, amíg ilyen "jó trénerei" vannak a magyaroknak!
Talán egy "klubvezetőség" csere jót tenne a csapatnak!
:-(
Anna Mária
A Tárkit be kell tiltani azonnal.
Még esetleg nehéz perceket szerez szegény Orbánnak.
Dr. Felipe
Magyarbajdzsán a csúcsra ért. Valaki megsúghatná már (mondjuk a habony) g vicctor kommunista spicli elvtársnak hogy itt nem bevándorlás van hanem kivándorlás, nem is kicsi.
bakurasz
Én már elhúztam a belemet! Ha van egy kis szerencsém, vissza sem megyek!
Anna Mária
@bakurasz: Miért ne lenne szerencséd? Hajrá!
justhpeter
Ez van, amikor a politika azt sem tudja, hogy hol van. Egy teljes kormányzat nem tudja eldönteni, hogy a kivándorlás vagy a bevándorlás veszélyesebb a társadalomra, pedig ha valamilyen módon nem tudja lecsökkenteni a kivándorlást, előbb utóbb bevándorlókra lesz szüksége az ország normális működéséhez. Azonban ez ma nálunk nem így megy.A mi töketlen kormányzatunk sem tud dönteni. Mármint, hogy a kivándorló vagy a bevándorló legyen-e ellenség, mert a mi kormányunk ellenség nélkül béna kacsa. Meglehetősen primitív pártlogikával a haszonelvűségből is csak a politikai haszon irányában képes elindulni, ami csak abba az irányba vezeti, hogy harcoljon a vele egyet nem értőkkel. A gazdasági racionalitás irgalmatlanul távol van tőlük, gondoljunk a vasárnapi boltbezárás hatására az idegenforgalomban. Az emberi viszonyok racionalitásáról pedig halvány fogalmuk sincs.
human
Dehát a javuló gazdasági mutatók, meg a vasárnapi zárva tartás az smafu? Sebaj. Majd jönnek kínaiak, románok, ukránok.
solidedge
Egy példa arra, hogy itthon is meglehet találni a számításunkat. Józsi haverom kihasználva kiváló magyar nyelvtudását, szorgalmát és rátermettségét épp most lett közmunkás a falunkban.
Aki Én
Picit beszédesebb adatok, mint a nemzeti uszító önámító hazugságai.
Szerintem ez hitelesebb tényadat, mint egy MINIszterelnök önimádata, miszerint ő mindent jól csinál. Ez egy kormány igazi kudarca, még ha nem is hajlandók beismerni.
kkalman
Lassan kiürül az ország. Csak a nyugdíjasok, betegek és azok maradnak itt, akik a kivándorláshoz szükséges pénzt nem tudják előteremteni.
Desischado
Jól teszik4 Aki teheti, az menekül innen! Ez a valódi gazdasági helyzet, nem az, amit a maffia banda össze hazudik!
karma1
Majd jol megjegyzik, hogy a TARKI nem fidesz-parti, igy amit mond, az nem lenyeges es nem is igaz...:o))
szandokan
@bakurasz: Sok sikert! Mivel a lehetőség adott, sokan élnek ezzel. Mi ezzel a gond? Az átkosban ez nem volt ilyen egyszerű.
Sziszifusz
@szandokan: 01:38
" Mi ezzel a gond ? "
Tényleg nem látod ? Nem aggódsz Magyarország jövőjéért ?
Vak születtél, vagy elvakított a kormányzati propaganda ?
Tudom szerinted ebben az országban minden nagyon szép és minden nagyon jó .
Az, hogy naponta olvasni azokról, akik a kormány miatt kialakult kilátástalan helyzetük miatt eldobják az életüket, nem éri el az ingerküszöbödet !
legacy
Elbocsátó széptelen üzenet:

Csúcsra ért az egész világot elhagyni vágyók száma:

"Befejeztem!!!
Nem fogom az Istentől kapott szabadságomat baromarcú politikusokra eltékozolni.
Hogy ez az ország Q szar állapotban van, az nem az én saram, nem az én felelősségem, nem az én bűnöm - és már nem is az én harcom!
Én mindig a maximumot adtam az elvárások szerint, mindig a maximumot adtam a közösbe, hogy jobb legyen, hogy szebb legyen mindannyiunknak.
De jöttek bizonyos emberek, bizonyos magyar emberek. aki szétcsesztek mindent... de igazából mindig is voltak bizonyos magyar emberek, akik mindig szétcsesztek mindent: köpönyegforgatók, árulók, gané, aprópénzért megvehető, lelkiismeretlen, gerinctelen kis pöcs emberek.
A magyar egy Q buta népség. A vezetőink nem a Holdról jöttek ám - a Trianonkor élők sem, hanem közülünk valók, velünk, a mi értékvilágunkban, a mi gondolkodásmódunk szerint felnőtt emberek, vagyis közülünk valók.

Hogy adtunk pár dolgot, pár ötletet a világnak?
Éééés!?
Mások sokall többet adtak - hogy ilyen szarul működjön!

Felfogod végre - és ez, csak egy adat -, hogy a világon NAPONTA 18 EZER GYEREK HAL ÉHEN?
Akkor most képzeld el, hogy ezt a 18 ezer gyereket a Vörösmarty térre viszik, és ott halnak meg, esnek össze az éhségtől.
Ne vidd el a hullájukat!
Másnap megint 18 ezer.
Harmadnap megint 18 ezer.
Negyednap megint 18 ezer.
...
És most képzeld el a hullahegyet, ami egy év alatt felgyűlne ott - EZ A TE VILÁGOD, AMIBEN ÉLSZ!!!"

Sehol sem jó igazából, de egy Európában született, Európában gondolkodó embernek Magyarországon a legrosszabb!
Tegnap voltam az adóhivatalban - azt a sok lepukkant embert...
Ők lennének a vállalkozók, a középosztály?
Alig különböztek a csövesektől!!!
Tapintható volt a szegénységszag!

Beteg szarrá lett, ez az egész, beteg szarrá tették ezt az egészet a beteg szar emberek!
Annyit érsz, amennyid van? - Hazugság!!! Elmész te a...
bakegya
@solidedge: JÓ ,és akkor a két, most és jövőre doktorálni képes gyermekemet közmunkára,vagy hálapénzre ítéljem-arról nem is beszélve,ki fog engem pelenkázni ha ágynak dőlök a már több évtizede három műszakban a hazai nyomott áron megvásárolt lelkiismereti munkaerőpiacról kizuhanok???-
bakegya
@legacy:hányadék-szar,de van ennél rosszabb is -mindíg volt is-akik mindezen átlépnek!-"MI EZZEL A GOND?"-patkány cinikus kívülhelyezkedéssel kérdezik,letagadják... bugyután ,kellő szakértelmetlenséggel pénzre váltják a nyomort is... na akkor -láss csodát -ezek is mindíg bejelentkeznek,vagy így-vagy úgy,mert militális agyukkal nyugton nem maradhatnak-pontosan így látom tapasztalom ahogy írod gyarló emberszaggal-és még mindíg őket szolgálom.Vannak napok,amikor elhatározom gusztustalan-de aztán futok, hogy ne késsek mert akinek van még lelkismerete annak nincs ideje azon gondolkodni, hogy mit kell tennie-TESZI A DOLGÁT!-önmagunk elől nem bújhatunk el.Akik szeretnek minket azok pedig mindenképpen segítenek és megtalálják egymást,vagy mi ŐKET-azok számítanak -igazad van!-FEL A FEJJEL-de ne itt káromkodjuk ki magunkat-mert már azért is fel, be és kijelentenek...
bakegya
@simmering73: de én maradok-na jó néha kicsit elcsavarognék-ha lenne rá időm-de örökre soha-valakinek a disznókat- marhákat-kutyákat is el kell látni-nehogy éhendögöljenek!!!-és különben is én még mindíg jó adó alanynak számítok-talán megtűrnek-habár itt már mindenre a teknős ad ki UTASÍTÁST...sintér sanya lehet csakkk biztos a dolgába.
nemjoezigy
@szandokan:
Várom a ~18 hozzászóló véleményéről a véleményed.
Borítékolom a válaszod: "Mi ezzel a gond?"
Különösen a @legacy: @bakegya: @Sziszifusz: beírásáról.
Erről is tudom a válaszod.

Volt egy -sajnos- rövid időszakod, amikor a hsz-eidből azt értettem ki, hogy Te is szociálisan érzékeny vagy, hogy 'megcsapott a mozdonyfüstje' (bocs, Moldovától szabadon), hogy itt élsz, nem csak fizikálisan,..
De persze ez is kevés, mert Te se vagy döntési helyzetben országos szinten.
De had álmodozzak tovább: ha sok ilyen Ember mint Te vagy néha hallatnátok a hangotokat (a most itteni 18:1 arányú értékítélő érdekében), akkor talán változna valami. Mert az biztos, hogy orbán és bandája, ja meg a képviselők, nem itt élnek, nem tudnak, nagy nem akarnak tudni az elkeseredettekről.
reseva
A nem "igaz magyarok" kivándorolnak, a megélhetési bevándorlókat nem engedjük be, így végül marad Orbán és famíliája (és a rabszolga pórnép), beköltözik a várba, és végre lesz saját országa Orbán Királynak, akikre büszkén tekinthet le a vár magasából. Mert ő mer nagyokat álmodni, sőt...
zöldszem
@reseva: Amelyik országot elhagyja a nép, senki sem lehet király!
Yoda69
Jo, en mar jo ideje eljottem otthonrol, de ujra eljonek ez az idiota kormanyzas miatt :)
bundi
@nemjoezigy: ezt te is megkaptad?
"Rendben, valóban én voltam Bonbon is. Szandokanként kíváncsi lettem, vajon ki hogyan fogadná, ha úgymond csinálnék egy pálfordulást, és a Fidesz ellen fordulnék. Kiderült számomra, hogy nem Fideszesként már jó embernek számítanék, még olyan is volt, hogy az én kommentem lett a legkedveltebb. Viszont ez nem én voltam. A gondom ezek után az volt, hogyan legyek megint a Fideszes Szandokan, ezért találtam ki azt, hogy egy másik névvel jövök vissza, Szandokant meg hanyagolom. A dolog nem jött össze, hála a modinak. Nem baj, legalább így már nem kell magam megjátszani a továbbiakban. Mindettől függetlenül azért már nem értek egyet mindenben a Fidesszel az utóbbi időben, aminek ezentúl is hangot adok, ha netalán írnék, de nem is fogom őket a földbe döngölni a továbbiakban. Ezt az üzit szinte mindenkinek el fogom küldeni, hiszen tulajdonképpen semmi olyat nem csináltam, amit szégyellnem kellene. Kiderült legalább számomra, hogy az a baj velem, hogy Fideszes vagyok. További kellemes ünnepeket.
137 NAPJA "
reseva
@zöldszem: Dehogynem. Mindig marad "'pórnép",akik nem tudnak, vagy nem mernek elmenni. Vannak, akik nem akarnak elmenni, ők azok, akik örök ellenzékiségre vannak ítélve, egy áldemokráciában ellenük is van bőven eszköz. Szóval a cél, nem reménytelen.
nemjoezigy
@bundi: Nem kaptam meg.
De nekem semmi bajom azzal, hogy valaki fideszes, csak furcsállom, mert nem tudom megérteni. Annyi rosszat, -nyugodtan mondhatom NÉP elleneset- csináltak, ami csak egy törpe kisebbségnek jó.
Lennék én bármilyen gazdag, akkor sem tudnék azonosulni velük. Teljesen kihalt belőlük a szociális érzékenység, mert feltételezem, hogy a többségben volt, amíg normális átlagember volt, amíg nem lett pl. képviselő, vagy holdudvar tag, vagy újgazdag.
Ugye ne nevezzek meg senkit, nehogy a kimaradók megsértődjenek :-), mert ugye büszkék a tetteikre. Ez vonatkozik a (majdnem) összes volt és jelenlegi képviselőre is.
bundi
@nemjoezigy: csak tudod entero-modera-akétharmad-bumeráng...azt említette mindenkinek elküldi...egyébként nem kell mindent készpénznek venni az itt elhangzottakból...ha rákeresel a tényekre sokakat a saját kommentjeik cáfolnak...
karma1
@bundi: En sem kaptam meg, pedig ebben a idoben volt meg privi uzenetvaltasunk is. Na, akkor ennyi volt - maradt ugyanaz, aki kb. 38-40 eve volt... Az az ember pedig egy eletre leszerepelt elottem...

Senkinek nem bant a partallasa, bar en sosem voltam semmilyen partnak sem a tagja, es nem is leszek, mert a politikaban senki nem tud olyan programot felmutatni, ami mindenkinek egyforman jo es elfogadhato lehetne.

Azert Szandokan helyeben melyen szegyellnem magam, hiszen odapiszkitott, azokkal szorakozott, akivel eveken at, tobb neven is vitatkozott, kioktatott, vagy eppen lesajnalt.
Egy valakivel kevesebb, akivel szamolni kene ezen az oldalon - ezentul egyszerubb lesz atneznem rajta es a partos beszolasain.
bundi
@karma1: tudod így is alá lehet támasztani hogy tényleg ott élek ahol mondtam...akkor éppen edgware-ben és a kölköket épp a camrose-primarybe vittem...most meg golders hill mellett lakunk...ennyi...
karma1
@bundi: Szep helyen elsz, de talan megsem kellene ennyire kiadnod Magad, meg az elerhetosegedet,... Nem tudom, ahol ilyen alakok kiserik figyelemmel a masik holletet, en nem erzem magam biztonsagban,...
(Csak azt tudnam, hogy masok betajolasa miert okoz itt egyeseknek oromot? )
human
Javaslom Orbánnak, hogy alapítson kiváló közmunkás érdemérem fokozatot. Jó reklám. Már egyszer bevált.
nyanya001
Csak a Habony, Rogán, Szíjártó Lázár féléknek terem babér e kis hazában
de Orbánt se hagyom ki meg a aját lábon álló leánykáját !
Az tény, hogy nem lehet mindenki gazdag, de a tisztes megélhetés a többség számára
olyan távolinak tűnik mint a Földhöz a Nap távolsága!
bundi
@karma1: www.arstopia.hu/tajeptabor/Furdo%20KEPSOROK/2001%20Nyir/index.html
középső oszlop alulról második kép jobb oldala...2001 lázárfalva egyébként ez a csapat tervezte a mostani magyar expo épületet amiért nagyon orrolok én is...
vagy
www.arstopia.hu/tajeptabor/Furdo%20KEPSOROK/2002%20Nadas/index.html
következő évben a szent anna tó alatt...a második képsorozatban szintén középső sor alulról a második...tudod így is lehet az meg hogy gyűjtik a képeket, meg az adatokat?...kutyát sem...
mondtam nekik lehet érdeklódni a pécsi főépítésztől aki csoportársam volt, vagy bachmannéktól, vagy akitől akarnak...vagy lehet azt is hogy jönnek segíteni bevállalnak egy pár hetet a nyáron és lehet karitatív munkában segíteni ahol kell...eddig mindenkinek csak a szája járt...
karma1
@bundi: Tudod, en parszor mar megkaptam, hogy nem is elek kulfoldon, hanem valami jo oreg nyugger vagyok, csekelyke ertelemmel... Es olyan irta le ezt, akinek alig lehetett a MAGYAR szoveget kibogaraszni,... (Ja, es aztt is allitotta, hogy magyar se vagyok, mert nem tudok mar magyarul...) De en nem is nagyon akarom bizonygatni, hogy hol elek, csak sajnalni tudom az olyan egybites agyu, teljesen gondolatmentes blogolokat, akik csak azert jonnek ide neha, hogy szettrollkodjak az itteniek egyseget, hsz-it.

Aki ismer, ugyis tudja, hogy hol vagyok, a tobbi meg nem szamit. Legyen nagyon jo eleted arrafele, tudom, hogy sokat kell dolgoznotok, de megeri, es a gyerekeidnek is csak sokkal jobb lesz,...:o)))
esperanza
@zöldszem: En kulfoldon elek stresszben. (mar tobb mint 30 eve)
szandokan
@bundi: @karma1: Mivel futótűzként terjedt a valóság, nem küldtem el mindenkinek.
szandokan
@bakegya: Nem én tehetek arról, hogy három műszakban vagy kénytelen dolgozni, nyugodt lehetsz, te még semmit nem tettél értem az életben, és nem is fogsz. Patkány pedig csak azokkal vagyok, akik mást nem érdemelnek.
Anna Mária
@karma1: Hahaha! Engem meg lebevándorlózott ez a szandokan! :)))
szandokan
@Sziszifusz: Tudom, itt minden a kormány hibája.
karma1
@Anna Mária: Legalabb "megelhetesi"? Mert akkor nagyon vigyazz, nehogy kitoloncoljanak!...:o))
karma1
@szandokan: Bizony, bizony, minden a kormany hibaja,... Ha a fidesz 5 ev ota semmi mast nem tud csinalni, csak a Gyurcsany-kormanyt hibaztatni mindenert, akkor bizony bizony, most minden a fidesz kormany es a fidesz vezetes hibaja... ez mar csak igy megyen, ha az uralkodokrol beszelunk...

(Nehogy azt probald meg bemeselni, hogy Kiss Joska vagy Nagy Bela tehetnek mindenrol...Se hatalom, se penz, se lehetoseg nincs a kisember kezeben, es azt se probald nekem bemeselni, hogy a magyar ember alapvetoen lusta, lop es korrupt, mert ez NEM IGAZ! A kisember Ma.o.-n MINDEN tortenelmi helyzetben rengeteget dolgozott, de sosem maganak, hanem annak a par k@csognek, akik a hatalmon voltak...)
Anna Mária
@szandokan: Igen, még az is, hogy te engem lebevándorlóztál! Ha Orbán nem kezdi a híveknek nyomni ezt az ostoba maszlagot, neked sem jut eszedbe így sértegetni! :)))
Ja igen, most vajon tanácsos U-Boot életmódra váltanom, mert talán ki is leszek toloncolva? :)))
karma1
@Anna Mária: Mindjart megkapod fejmosaskent, hogy o NEM fideszes,..! Igaz, semmi mast nem tud mondogatni, csak hogy milyen jo a fidesz eraban mindenkinek, meg a rezsicsokkentes, meg Paks2, meg minden, de o aztan nem es nem fideszes,...

Mint fentebb irtam, en sem vagyok k@rva, csak a Rakoczi teren strichelek minden nap es penzert kefelek a ferfiakkal, de k@rva az NEM vagyok, es tessek engem tiszteletben tartani! o is ugyanezt varja el itt mindenkitol, pont ugy, mint a magat le-prostitualo Koko...O nem fideszes, szinten, CSAK MOST IS a fideszre szavazna... Azert egy kicsit kezd ebbol elegem lenni,...
Anna Mária
@karma1: Igen, nagyon gáz a kiscsávó! :)))
Ami kifejezetten undorító benne, hogy a nőket lenézi. Micsoda középkori szemlélet! Fixa ideája, hogy a nők buták és kuss a nevük. Szóval egyértelmű, hogy fideszes! :)))
szandokan
@Anna Mária: Van egy nő (na jó, talán három), akiket nagyon becsülök. Az egyik a nejem, a másik a sógornőm, a harmadik nem te vagy...:-)
Anna Mária
@szandokan: A fejlett világban minden hímnemű számára világos, hogy a nők mindenben egyenlőek a férfiakkal és nem vetemednek semmiféle nemek szerinti megkülönböztetésre. De hol vagy te, a kis maláji tigris a fejlett világtól! :)))
szandokan
@karma1: Én sosem tagadtam, hogy Fideszes vagyok. Bármikor kiállok mellettük, ettől ne félj. Neked meg már mondtam azt hiszem, hogy ne külföldről szidd a kormányt a nagy jólétedben. Egyébként meg néznél szét a magyar emberek háza táján egyszer, majd megértenéd, miről beszélek. A legtöbben még arra sem képesek, hogy a saját udvarukat rendben tartsák, széppé tegyék a házuk előtti területet, stb. Itt kezdődnek az alapok. Amikor üzleti ügyben voltam egy gyárban Ausztriában (hogy ne menjünk túl messze), össze nem lehetett hasonlítani azt a mentalitást, mint amit ott látott az ember az itthonival. Ott nem kellett mondani senkinek, hogy takarítsa el a szemetet munka végeztével maga után, mert egyértelmű volt számukra. Lehetne ezt még ragozni, de minek? Nálatok is minden szép és jó, nem igaz?
szandokan
@Anna Mária: Feljebb mint azt te gondolnád. Egyébként meg csak az olyan magát nagyon okosnak gondoló nőket nem szeretem, mint amilyen te is vagy. Amúgy meg a legjobb szakács is mind férfi, az csak egy dolog, hogy otthon általában a nő főz...
Anna Mária
@szandokan: A bunkó férfiak uralta világban a nők főznek sajnos. A bunkómentes övezetekben a nők és a férfiak megosztják a háztartási munkát is.
Az teljesen egyértelmű egyébként, hogy sokkal, de sokkal okosabb vagyok nálad, bár ez tényleg nem egy nagy teljesítmény. :)))
szandokan
@Anna Mária: A háztartási munkákat nálunk a bejárónő végzi, szóval te tényleg nagyon elvagy maradva minden téren. Egyszer gyere már Békés megye felé, dobj egy üzit, mert kíváncsi vagyok, mennyivel lehetsz okosabb nálam. Én megmutatom amit csináltam, és te is bizonyíthatsz. Szerintem ez lenne a fair.
karma1
@szandokan: Nem tudom megszamolni sem, hogy eddig hany hsz-edben kerted ki magadnak, vagy jelentetted ki, hogy Te NEM vagy fideszes, de ez mar mindegy, nem is erdekes, nem nagyon vartam mast Toled...

De nekem azt ne merd mondani, hogy a magyar ember munkamoralja messze elmarad akar az osztrakoke mogott is, akar egy lepessel is - Te viszont eg es fold kulonbsegrol beszelsz...

Eloszor is kikerem magamnak , annak a kb. masfel millio magyar munkasnak a neveben, akik kulfoldon probaltak szerencset az elmult 5 evben, (vagy elotte, mint en is), mert ha a magyar munkas lusta lenne, es nem tudna beilleszkedni barmilyen kozossegbe, akar nyelvileg, akar a munkamoraljaval, akkor mar regen haza kellett volna jonniuk, szegyenszemre. Ehelyett BARHOL a vilagban megbecsulik a magyar embert, kizarolag otthon, a sajat maga altal megvalasztott , dologtalan , here kepviselok, miniszterek nezik le oket, es sz@rnak a fejukre!

Ha pedig gondozatlan kerteket latsz Magad korul, annak millio es egy oka lehet, de nem a lustasag. Peldaul ha a hazban olyan idos emberek laknak, - mert a csaladjuk mar reg kulfoldon van - , hogy nincs erejuk kerteszkedni, vagy pedig olyan eleteros emberek, akiknek meg van munkajuk es egesz nap dolgoznak, es/vagy utaznak a munkaba es haza.
Nekem oriasi kertem van, viragos, meg egy 20 meter hosszu foliasatram, de ki sem tudok oda szagolni, mert egy heten 6 napot jarok dolgozni, mindig keso delutani munkabeosztasban. Reggel 10-kor megyek el hazulrol, este 10-re erek haza. Ha a beteg ferjem nem menne ki neha kerteszkedni a jobb napjain, akkor nalunk is majdnem elhanyagolt kertet talalnal, mert egyszeruen nincs ra idom. Az egyetlen pihenonapomon orulok, ha az oriasi hazat ki tudom takaritani, fozni, mosni tudok. Akkor en most rendetlen vagyok? Mert a ferjem rakos.
szandokan
@karma1: Tudod, nem minden házban élnek idős, beteg emberek. Fenntartom, hogy az emberek többsége lusta, amolyan Pató Pál úr elveket vall. Én nem egy szegény környéken lakom, mégis vannak gondozatlan udvarok, előterek, stb. Miért? Mert igénytelen, nem törődöm emberek. Én sem érek rá sűrűn, no meg lehet, gond lesz a derekammal is, majd kiderül még a héten, mi a baj, de ezért vannak a kertészek, hogy ők tegyék rendbe. Tudod, mindent csak akarni kell. Azt meg nem tudom hol olvastad tőlem, hogy én nem vagyok Fidesz párti, de mindegy is. A férjedet meg nagyon sajnálom, mint ahogy bárkit, aki beteg. Kívánom, hogy javuljon az állapota, add át neki, hogy szurkolok neki innen, Fideszesként Magyarországról. Engem az ellenségeskedés vitt el ebbe az irányba itt a propin, az elején még jóba voltam mindenkivel, de ez a nagy gyűlölködés ezt hozta ki belőlem. Vannak itt ilyen Anna Mari félék, akiknek tényleg külföldön lenne a helyük mint éttermi mosogatók.
karma1
@szandokan: Az egyutterzest kosz, ugy altalaban en is mindenkivel egyutterzek hasonlo helyzetben. En valoban nem vagyok itt a kezdetektol, es bar a ferjem megtehetne, hogy kerteszt fogad, de azert talan megse...:o))(En nem akarnam, inkabb ha van egy-egy oracskam, gazolok, ultetek, kapalok...De koromolloval nem nyirok sovenyt, csakhogy a megfelelo alakzatu keritest alakitsak ki.

A derek- es hatfajas pedig egy bizonyos korral mar egyutt jar, sajnalom, mi sem leszunk fiatalabbak.
Anna Mária
@szandokan: Te egy beteg figura vagy, nemcsak majom.
Ide jársz dicsekedni az állítólagos bejárónőddel meg az állítólagos kertészeiddel, meg az állítólagos vállalkozásoddal. Egy szavadat nem hiszem: téged valami kényszer űz a netre, hogy a virtuális világban legalább valakinek érezhesd magad. Ha elégedett lennél az életeddel, akkor nem lenne ilyesmire szükséged.
Minden sorodból süt, hogy a szegény embereket lenézed, a gazdagokat pedig irigyled, a tudást pedig megveted, és kísérletet sem teszel rá, hogy valamit megtanulj, hogy fejlődj.
Igazán kösz a tippet, majd igyekszem elcsípni külföldön egy éttermi mosogatói állást! :)))
szandokan
@Anna Mária: Azt a részt nem olvastad, hogy szívesen látlak, ha felénk járnál? Utána majd ítélkezhetsz, főleg ha rossznak éreznéd a vendéglátást:-) Egyébként meg nem vállalkozó voltam évtizedeken át, hanem tulajdonos és igazgató egy vegyesvállalatnál, amelyben minden az én munkám gyümölcse. Nos, ezt én megmutatom neked szívesen, mint azt már mondtam.
szandokan
@karma1: Remélem, hogy csak az a baj, mert a tünetek nem egyértelműek. Baloldalt fáj, főleg megterhelés után (ami akár lehet autóvezetés is), és húz le az egész bal lábamba. Attól félek, nehogy sérv legyen, no meg nem szívesen hagynám abba az asztaliteniszt sem.
karma1
@szandokan: Tudod, ha Anna Maria kimenne mosogatonak, akkor kb 10-szer annyi fizut kapna, mint allitolag a fidesz altal megbecsulve, ... En a nemzeti minimalberen "tengetem" az eletemet (igaz, a mosogatasig meg nem vittem fel, annyi eszem nincs), de havonta 600 ezer forintot keresek. Otthon belsoepiteszkent, sajat uzletbol nem lehetett kivennem meg a harmadat sem, ha mindent es mindenkit be- es kifizettem. Pedig otthon is, itt is szorgalmasan dolgozom, dolgoztam. Akkor hol a hiba? Vajon melyik tarsadalmi szerkezet mukodeseben?
Anna Mária
@szandokan: Nem vagyok kíváncsi rád, bocs. Komolyan gondolod, hogy elfogadnám egy olyan embernek a meghívását, aki olyan stílusban beszél, mint te? Őszintén szólva, nem érdekel a munkád gyümölcse sem, nem tudom rólad elképzelni, hogy ennyi ésszel bármit is magad kitaláltál volna. Nem tűnsz kreatív embernek.
karma1
@szandokan: Baloldallal vigyazz, foleg, ha meg a fiad sem vegzett az orvosin, nehogy keson jojjon a segitseg!...:o)
szandokan
@Anna Mária: Én felajánlottam, a többi nem rajtam múlik. A stílusom egyébként itt változott meg (nem véletlenül), és csak az itt kötekedő embereknél alkalmazom. Egyébként a te stílusod sem éppen makulátlan.
szandokan
@karma1: Látod, még ilyenkor is a baloldallal van bajom:-)) Viszont a derekam fáj, nem a szívem, úgyhogy a fiam itt nem sokat tehetne...
szandokan
@karma1: Én azt hittem, milliós keresettel bírsz. Sajnos Magyarországot sok rossz sújtotta a történelem során, ezért van az, hogy soha nem fogjuk elérni a nyugati országok szintjét.
Anna Mária
@karma1: Értem nem kell aggódni, nekem évtizedek óta külföldi megbízásaim vannak, elég kevesen művelik a világon az imádott szakmámat, nagy a kereslet.
Mosogatni pedig világéletemben utáltam! :)))
szandokan
@Anna Mária: @karma1: Jó éjszakát, mára elfáradt a derekam megint az üléstől...Visszajövök...
Anna Mária
@szandokan: Na látod. De nem is hívlak meg magamhoz két órával később, miután azt mondtam volna, hogy fogd be a szád, buta némber! :)))
karma1
@szandokan: Vegulis, amig a birkanyirokkal dolgoztam, megvolt a havi millios kereset, de az embertelen munka, bar majdnem 10 evig csinaltam. Most majd visszamegyek a normalis berszintre, amikor beinditom az itteni uzletemet. Mar megvannak az alapok, minden kesz az indulasra, de csak augusztus vegen kezdem, mert addigra jovunk haza az utazasbol, Europabol. Na, most kikapcs, megyek galyazni...
Anna Mária
@szandokan: Micsoda dolog állandóan a mások zsebében turkálni és az iránt érdeklődni, ki mennyit keres? Ehh...
verum
A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:
- Anyuci! Mi az a csodálatos kék felettünk?
- Az, az ég, kisfiam.
- S mi az a ragyogó sárga az égen?
- Az a nap, kisfiam.
- És az a pompás zöld körülöttünk?
- Az a fű, kisfiam.
- Anyuci, ha minden olyan csodálatos kint, akkor mi miért élünk itt a szarban?
- Ez a hazánk, kisfiam!
bakurasz
@szandokan: Köszönöm. Az "átkos" Kifejezést soha sem értettem, nekem nem volt szar a gyerekkorom. A mostani helyzetet sok szempontból (a legtöbből), inkább átkozottnak mondanám! Mindenesetre a békepipát elfogadom és a Black Sabbath a legjobb!!! :)
libellle
@szandokan:tegnap 23:29 Valóba mert ilyen csótány, mocskos, kártevö politikusai vannak ennek az országnak.Vagyis olyanok akik annak tartják magukat, ugyanis nem politikusaok hanem utónálló rablók. Természetesen a problémát ott is látom, hogy a polgárság megosztódik vagy az egyik vagy a másik oldalon véres szájjal imádják a rablókat. Itt már ebben a kialakult tarthatattlan helyzetben a polgároknak régen lépniük kellett volna vagy kellene. Amit ez a banda szétrabol még ötven év mulva tisztességesebb vezetökkel sem lehet kiheverni. A banda valamikor eltünik, ellenben a katasztrofa amit okoztak marad. Nincs nemzet aki ezt anyagilag kezelni tudná.
verőce21
@szandokan: (00:04) Ez porckorongsérv, amiről beszélsz. Már nyomja az ideggyököt, azért zsibbad, megy le a fájdalom a lábadba. Az ülő testhelyzet kifejezetten ártalmas neki!

Mit mutatott az MR vizsgálat? Nem értékelte ki egy reumatológus, vagy még inkább egy idegsebész? A Gyógytorna a legjobb módszer a gyógyításra, semmiképpen sem a ping-pongozás.
Az orosházi kórház sz@rt sem ér ebből a szempontból, mert nincsen Reumatológia benne. Átmenetileg segítene, ha az Ortopédián kapnál egy szteroid injekciót közvetlenül a gerincedbe, azonnali gyulladáscsökkentésre (fél évig hatásos).
De inkább a Sürgősségi Betegellátó Osztályon próbálkozz egy fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő infúzió felvételével. Haladéktalanul, mert hamarosan csak négykézláb fogsz járni tudni! Ez ugyanolyan csodákat tesz. Bemégy késő este, lefolyatnak egy infúziót, reggeli után már "gyógyultan" mehetsz is haza. Néhány napig még gyulladáscsökkentő gyógyszereket szedsz, ha adnak jóféléket. Utána viszont el kell kezdeni a gerinctornát, szakképzett gyógytornásszal. Hamar meg lehet tanulni, később magad is tudod gyakorolni.

Nem szabad odáig hagyni fajulni a dolgot, nehogy gerincsérvműtét legyen belőle, mert annak százféle buktatója van és egyébként is csak Budapesten a Sportkórházban tudják megbízhatóan, hegesedés nélkül elvégezni.
szandokan
@bakurasz: De csak a Civil War után, legalábbis nálam...:-)
szandokan
@verőce21: Ma voltam idegsebésznél, és megvizsgált, nem tartja fontosnak az MR - t, mert minden funkcióm jól működik. Persze kiírta, de erősen gondolkozom, hogy elmegyek hamarabb mégis. Holnap lesz egy sima röntgenem, abból is lehet majd gondolom látni valamit, ha van. Ma egy csontkovács jól eltalálta a baj forrását, valamivel jobb is lett. Egyenlőre a Mckenzey tornát javasolta, meg valamilyen konzervatív kezelést.
verőce21
@szandokan: Nem szabad ezzel csontkovácshoz menni, mert csak fokozza a gyulladást, amit éppenhogy meg kellene szüntetni. Megnyúlt a porckorong burka, vissza kell tornázni, gyulladáscsökkentő szedése mellett.(Algopyrin is megteszi) Az MR nagyon fontos lenne, hogy a gyógytornász lássa, mekkora a baj. A gerincoszlop támasztó izomzatát erősíti ez a torna tulajdonképpen, ez akadályozza meg a porckorong kicsúszását.
A csontröntgen nem fog semmit sem mutatni.
szandokan
@verőce21: A röntgen is látja, hogy nincs különösebb probléma, ma meglett az eredmény. A jövő héten elmegyek a reumatológus barátomhoz, és majd ő megmondja, mi legyen tovább.
verőce21
@szandokan: Persze, így lesz jó, mert ez a típusú betegség könnyen járókeretbe kényszeríti az embert.
spu00
Valaki mesélje már el, hogy milyen értéket teremtő ipar maradt az országban 1990- ben ahol alkalmazni lehetne embereket, s a megtermelt termékek eladhatóak is. A 94-98- ban eladott, megszüntetett cégeket ne írják le.Egy olyan ország, ahol a GDP 11 ezer dollár/fő, ott ne akarjanak olyan országok jövedelmét elvárni, ahol 50-60 ezer dolláros az egy főre jutó termelés. Tudják, az a fránya 45 év hiányzik , s behozni csak mi tudjuk. Nem 94-98, 2002-2010 között i történésekkel, s főleg nem úgy, hogy aki tudja ott veri át az adózást ahol tudja.Talán itt kellene keresni a bajt, meg ott, hogy a munkaképes emberek 14%,nak max. 8 általánosa, vagy az sincs.NDK a 25 év alatt az Euró milliárdok tömegével a másik oldal 70%-t tudta megközelíteni, s közben vissza sírják Honneckert. Akkor mit akarunk mi, ahol az emberek csak gazdagodni akarnak munka nélkül, legalább is a hangadók, mert a többség dolgozni akar, de sajnos hülyitik az embereket.Ha megfigyelik, az ellenzék csak a pénzosztásban jeleskedik, de hogy az ország hogy jut egyről a kettőre, arról egy szó sem esik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.