Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára volt vendég az InfoRádióban, ahol a közfoglalkoztatásról mondott néhány dolgot.

Az Index összefoglalója alapján például azt, hogy: "Talán furcsa lesz, amit mondok: nem hiszek a közmunka mindenhatóságában és más sem hisz. Nem az a lényeg, hogy ezt a foglalkoztatási formát hosszú évekig, évtizedekig tartsuk fönt".

Czomba szerint három-négy év múlva a versenyszféra már képes lehet a tömeges munkaerő teremtésre. "Az nagy probléma lenne, ha 2018-19 környékén is arról kellene vitatkoznunk, hogy négyszáz- vagy ötszázezer embernek kell-e közfoglalkoztatás keretében munkalehetőséget biztosítani.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Jankó123: Ezekkel az lehet a fő gáz, hogy olyan memóriájuk van, mint az aranyhalnak. 5 másodperces.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Jankó123: Ezekkel az lehet a fő gáz, hogy olyan memóriájuk van, mint az aranyhalnak. 5 másodperces.
Jankó123
@zöldszem: Inkább Ők vélik ezt mirólunk!
justhpeter
hallottam Czombát, de nem tudtam rajta eligazodni. Szerintem még az is irreális, hogy 2019-re a munkanélküliség 3% alatt lesz, de hogy az ahhoz való munkahelyeket a versenyszféra fogja teremteni az olyan mértékben megnövekvő összeszerelő kapacitást kellene létrehozniuk, amely el tudná nyelni a szakvégzettség nélküli dolgozókat. Ugyanúgy, ahogy a régi rendszerben foglalkoztatás a betanított munkásokat.
Ilyen állat pedig nincs.
kkalman
A hülyeség határtalan ezeknél. Egyelőre a versenyszféra megerősödésének nyoma sincs. Czomba vagy tud valamit, vagy nem kapta meg a hivatalos közlendőt a közmunka tárgyában a pártirodából.
Desischado
Szerintem ennek a féregnek elgurult a gyógyszere! Nem normális, amiket összehazudik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.