Lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás – tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap pénteki számában megjelent írás szerint a Simon Gáborral szemben okirathamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást. Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon Gábor az eljárás során visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, ennek a lépésnek a lényege a védekezés szempontjából az, hogy költségvetési csalás gyanúja esetén a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt – írja a Napi Gazdaság.

A lap forrásai szerint könnyen megtörténhet, hogy Simon Gábor nem, vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével – több mint 100 millió forinttal – minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő – olvasható a Napi Gazdaságban.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@Freewolf: Semmi. A következmények nélküli országban a jobbik szépen beáll a sorba és ráveti magát minden ellophatóra. Ugyanolyanok a nácikok is, mint bármelyik más.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
iskolakerülő
Mi történt? Nem tudnak a hajánál fogva előrángatni valami hazugságot?
Senara
Miről akarják elterelni a figyelmet , évek óta nem tudják elítélni ? Napi gazdaság dolgozgat a pénzért:-((
szaboria1
Fidesz módszer egy emberre valami nagyot ráfogunk és ezáltal a pártját jól meggyengítjük a választások előtt.
eugen4402
2014. febr. 07-én bukott le. Mi történt utána?
- Karaktergyilkosság sikerült, a Fidesz 2/3-dal megnyerte a tavaszi választásokat, Simontól a zseton nagy részét elvették, pedig szülői segítség volt... Mindenki jobban teljesített.
adrenalink
@szaboria1: A 240 millió tény. Az is tény, hogy nem a fizetéséből spórolta össze. Kiknek, és miért nem áll érdekében a pénz eredetének kiderítése?
darwin
@adrenalink: Ő is mondhatta volna,hogy rokoni segítség,mint a Szíjjártó,nem?
mariaberta
Lényeg, hogy a fidesz -elsősorban a választások előtt- alaposan meghurcolta.
Freewolf
Szegény Simon Gaben! Nem tudja megmondani, honnan van a pénz,a rendőrség meg nem tudja kideríteni! Na szépen vagyunk! A következmények nélküli országban Gyurcsány és Gergényi is szabadlábon van, na meg Niedelmüller és Göncz Kinga sem hazaáruló!
És még van képetek a Fideszt szidni? Istenem! Mi lesz itt 2018.-ban, ha a Jobbik nyer! :-))))
adrenalink
@darwin: Tudtommal ezt sem mondta. Különben is, ha rokoni segitséget kérek, akkor azt a pénzt nem a bankban parkoltatom...
Anna Mária
@Freewolf: Semmi. A következmények nélküli országban a jobbik szépen beáll a sorba és ráveti magát minden ellophatóra. Ugyanolyanok a nácikok is, mint bármelyik más.
Freewolf
@Anna Mária: Nácikok? Hol tanultál te magyarul? Más az anyanyelved, az már látszik! :-)
A Jobbik, ha nyer, lesz itt vinnyogás és szűkölés! :-)))))))) És valószínűleg nyer!
Aki Én
Egy újabb nagyon durva elszámoltatás...
Hogy mondják, próbaper? Jó lesz hivatkozásnak a jövőben. Nem baj, hogy nem tudsz elszámolni százmilliókkal, megkapod és légy boldog.
Most akkor nyugodtan lehetnek ,,dugi" millióid, a kutyát nem érdekli, hogy honnan? Legrosszabb esetben a nagyitól kaptam, és kész? Akkor mostantól mindenki megúszhatja? Hát mi van itt kérem szépen?
Anna Mária
@Freewolf: Jól van, nácika, ne izgasd fel magad.
Ha nyer a még rosszabbik, semmi különös nem fog történni, csak olyan csekélységek, mint hogy Magyarország elszigetelődik, a kutya sem fog vele szóbaállni, sem kereskedni, az uniós tagság ugrik, nem lesz többé szabad utazás, a gazdaság összeomlik, lehet igyekezni az önellátáson, nagy értéke lesz a vetőkrumplinak. Hamar el fog fogyni a kerítésdrót, még a politikai foglyok őrzése is nehézkes lesz.
De te remekül fogod magad érezni, feszíthetsz valami ocsmány egyenruhában, és talán, ha jó fiú leszel, be is vesznek valami mutyiba Vonáék! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Libsifasika!
Azt hiszed te, hogy Vona hülye gyerek? Bolond lenne kilépni! Azt viszont biztosra veszem, hogy a hazát az EU-ba elárulni járókra igen rossz világ lesz!
Te pedig itt fogsz nyüszíteni, mert Vona meghagyja ezeket a felületeket, hogy hagy lássa mindenki, kik is vagytok valójában! :-)))))))))))))))
magyarbakancs
Konklúzió.
Mennél nagyobbat csalsz,lopsz annál kevesebbet kapsz büntetést.
Magyar valóság.
Anna Mária
@Freewolf: Tudom, hogy Vona hülyegyerek. Ő maga szokta nyilvánosság elé tárni, akárhányszor csak megszólal.
Nyugi, sosem nyüszítettem, soha nem is fogok. Nem szoktam félni, és ez már így is marad. Tőletek sem! :)))
wagabund
mint újságolvasó, lövésem sincs az igazságról... de azért azt sérelmezem, hogy a hatóságoknak ennyire futja... ugyanis az adófizetők pénzén gereblézték a vizet, és még a nagy semmit sem találták meg..számomra az jön le, hogy aki ügyes, az ügyes...érdekes, hogy a fidesz csöndben van...ez elgondolkodtató... se szóvivő, se dajcs, se más nem reklamál...

pedig valahol turpisság van...csakhát...ugye...
Anna Mária
@wagabund: A pénz szokása ugye, hogy olykor pártokon is átível! :)))
eszegfu
@eugen4402: 7:10 Nekem valahogy nem logikus...több mint 1 évig nyomoztak és várhatóan a vád "okirathamisitás, adócsalás, és más büncselekmény" és pénz eredetét meg nem tudják állitólag. Ha elfogadom az adócsalást, akkor tudniuk kellene, mennyi pénzt kapott, ami után nem adózott. Esetleg a "megtalált" bizonytalan eredetü pénz után vetették ki az adót?! Az okirathamisitásba sok minden belefér, ez ugy tünik biztosra vehető. Azután meg mi lehet a "más büncselekmény"?! Lehet, hogy az iratismertetés után már világosabb lesz 1-2 dolog...
soljanka
@Anna Mária: A Jobbik már régen rávetette magát. Eddig csak "kicsiben", vagyis helyi szinten vettek részt minden mutyiban. Hisz az önkormányzatokban ott voltak rendesen eddig is. Furcsa mód szinte minden mutyis közbeszerzést megszavaztak/megszavaznak. Ott, ahol a fideszesek nincsenek többségben.
Szóval a rablás részükről is megy. És a borzalom az, hogy akik tudnak róla, jobban félnek tőlük, mint a kormánypárt képviselőitől.
Anna Mária
@soljanka: Igen, tudom, egyelőre még a nagyobb pénzekhez nem fértek oda.
Valóban az a legborzasztóbb, hogy emberek képesek ezektől a senkiktől félni.
Pedig ezek még butábbak és nevetségesebbek, mint a hatalomban lévők.
Freewolf
A Jobbiknak mindenben tiszta a keze! Ezért is félnek ennyire tőlük!!!
wagabund
a rádijóban aszongya most a hírek: lezárult a nyomozás, nem sikerült kideríteni, honnan származik a 240 millió..
azt még egy debil is sejtheti, hogy ha nem válaszolt a kedves terhelt, akkor nem tiszta a pénz eredete...
megasztán miből fizetett be nagyhirtelen 128 milliót..?
Anna Mária
@Freewolf: No persze. Neked azt mondták, te pedig elhitted! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Mert melyiket gyanúsítják valami sikkasztással? Farkas Flórit, de ő nem Jobbikos! :-.))))))))))))
aborisz
Most már megint benevezhet .egy éhség menetre
eugen4402
@eszegfu: Az, hogy nem logikus, elég enyhe minősítés. Ahogy írtad, most, több mint egy éves vizsgálódás után ugyan annyit tudhatunk, mint a hír megjelenésekor. Persze a BM-nek nem kötelessége, hogy részletesen beszámoljon a médiának, a céljukat elérték: az MSZP elnökhelyettesét tetten érték ismeretlen eredetű pénzekkel manipulált, tehát magyar csóringerek ne szavazzatok a zsivány szocikra. Óhajuk meghallgattatott...
Dr. Felipe
Végül is a választást megnyerte a fideSSnek. Simon elvtárs, jó elvtárs, had szaladjon a 100 millával mert megérdemli.
A habony kampányguru és kubaszov elvtársak csak ostoba pojácák simon elvtárshoz képest. Simon elvtárs nélkül sosem lett volna kétharmad.
eugen4402
@eszegfu: Sokan abban bíznak, hogy az ilyen fűalatti pénzek majd eltűnnek, ha normális törvény rendezi a pártok anyagi támogatását. Hát én nem hiszem! Amíg érdekcsoportok lesznek, addig a kenőpénz is megmarad. Egyszer egy ember (akinek a neve is tabu), az mondta, hogy a politika nem más, mint tömény gazdaság.
eszegfu
@eugen4402: Nem tudom, hogy egyáltalán meg lehet csinálni egy korrekt pártfinanszirozási törvény? És egy jó törvény esetén sem biztos, hogy akármilyen hatalmas összegeket adnak a pártoknak...az elég lesz? (Pont olyan, mint egy étterem: hiába fizetsz sokat, akkor is lopni fognak, tisztelet a kivételnek!) Ha csak egy egyszerü "konzultációs" levél 1 milliárd, akkor elképzelhető, hogy 1-1 kampány, aminek még tétje is van, mi pénz? Nem tudom ki ez a "tabu" ember, de valóban igaza van.
human
Megvolt a próbaper. Így fogja megúszni Orbán, MÉszáros, Rogán, Habony, Lázár ...
Az nem lehet, hogy valaki nem hajlandó elárulni honnan vannak a százmilliók és egy egyszerű dádával megússza. Kap egy évet felfüggesztve?
Anna Mária
A pártfinanszírozást egyszerűen megszüntetném.
A költségeket dobják össze a tagok meg a hívek, ha a párt céljait annyira fontosnak tartják.
Egy fertővel kevesebb lenne.
És akkor nem lenne miből mérhetetlenül drága amerikai kampánytanácsadót sem igénybe venni, mint azt pl. Orbán teszi Habony ürügyén.
eugen4402
@eszegfu: A tömör megállapítás egy nagyszakállú német embertől származik, akiről Bpesten hajdan egyetemet neveztek el, ám mostanában Corvinus-nak ejtik az asszonynevét.:-)
eszegfu
@eugen4402: Köszi, hogy körülirtad!! Most már tudom!. ( Kissé nehézkes vagyok már... ugy tünik csak azt értem, amit a "pacekomba" mondanak.)
keresztapa
@human: A politika nem tűri az igazat, a pártok pénztárnokai ellenőrzés nélkül garázdálkodnak
a párthoz folyt pénzel külön maffia szervezet vezetésével, nem véletlen, hogy nem tudják meg Simontól sem a pénz pártkasszából történő eredetét, mert minden párt tabuként kezeli, nem publikus!
lajospapa
@Dr. Felipe: Az első pillanattól hasonló gondolataim voltak. A Simonra áldozott Fidesz pénz bőségesen megtérült, mindenki jól járt!
justhpeter
@Anna Mária: Valamit rosszul tudsz. Nem baj, javítjuk. A pártfinanszírozási javaslattal egyetértek, minden pártot tartsanak el a tagok (egyházat is). Téves az, hogy Orbán a mérhetetlenül drága tanácsadót vesz igénybe, mert mind Habony, mind Finkelstein ingyen ad tanácsat neki. Ő mondta. Ugye elhisszük neki ?
Anna Mária
@justhpeter: Ó, kösz a javítást, tééényleg mondta! :)
Sics
Először is: azt azért lássuk tisztán, hogy ez a pénz aligha származhatott bármiféle törvényes forrásból: ha ugyanis ilyen forrásból származott volna, akkor egyszerűen megmondhatta volna hogy kérem ez onnét van .. és akkor az egész eljárásnak vége is lett volna ezzel, se vagyoni hátrány, se előzetes, se semmiféle eljárás nem lett volna.

Szóval ez a pénzt illegális párt-támogatásból, mutyiból, korrupcióból stb kellett hogy származzon. Nem tudjuk pontosan miből, és mert volt esze a csókának (hallgatott) így nem is fogjuk tudni..

Azt kijelenteni viszont, hogy most hogy befizette az adót (ja hogy adócsalás is volt!) megússza, szerintem dőre dolog! Hisz ez tipikusan olyan pénz, ami nyilvánvalóan bűncselekményből származik ( ha nem így volna akkor lásd fenn ... ) ... szóval szerintem teljesen indokolt volna hogy "mellékbüntetés" gyanánt a bíróság elkobozza a teljes még a vádlott birtokában levő összeget! ( Nehogy már az legyen, hogy valaki bűncselekményekből pénzhez jut, befizeti az adót, majd a többit megtarthatja !!! )

Szóval az elkobzás alapból indokolt ( ha csak meg nem mondja hogy honnét is van..) emellett pedig főbüntetésként kiszabhat a bírósát börtönbüntetést, felfüggesztett börtönt, vagy pénzbüntetést stb is!
Desischado
Elérte a fidesz, amit akart, megnyerték a választást, most már lehet hagyni futni a vádlottat. Ha még kampányolnának, még mindig ülne!
mate03
@adrenalink: Egyet értünk!De mi van a (fideszes fiúk,milliárdos vagyonosodásával?Azt miért nem hajlandó sem a NAV-se az ügyészség vizsgálni!?Hol van itt a jogállam!?Miért mérünk kettős mércével?
adrenalink
@mate03: "Miért mérünk kettős mércével?" Egy másik cikknél azt irta Levendula, hogy nem mindegy honnan vannak Simon százmilliói? Ez nem kettős mérce? Ez sok embernél működik, sajnos a vizsgáló szervek sem kivételek, néha azért születnek igazságos ítéletek is.
Csak halkan kérdezem: ha egy ellenzékinél nem tudják kideríteni az (i)gazságot, akkor mit várhatunk a hatalmon lévők esetében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.