Lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás – tudta meg a Napi Gazdaság.

A lap pénteki számában megjelent írás szerint a Simon Gáborral szemben okirathamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást. Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon Gábor az eljárás során visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, ennek a lépésnek a lényege a védekezés szempontjából az, hogy költségvetési csalás gyanúja esetén a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt – írja a Napi Gazdaság.

A lap forrásai szerint könnyen megtörténhet, hogy Simon Gábor nem, vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével – több mint 100 millió forinttal – minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő – olvasható a Napi Gazdaságban.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@Freewolf: Semmi. A következmények nélküli országban a jobbik szépen beáll a sorba és ráveti magát minden ellophatóra. Ugyanolyanok a nácikok is, mint bármelyik más.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Anna Mária: Valamit rosszul tudsz. Nem baj, javítjuk. A pártfinanszírozási javaslattal egyetértek, minden pártot tartsanak el a tagok (egyházat is). Téves az, hogy Orbán a mérhetetlenül drága tanácsadót vesz igénybe, mert mind Habony, mind Finkelstein ingyen ad tanácsat neki. Ő mondta. Ugye elhisszük neki ?
Anna Mária
@justhpeter: Ó, kösz a javítást, tééényleg mondta! :)
Sics
Először is: azt azért lássuk tisztán, hogy ez a pénz aligha származhatott bármiféle törvényes forrásból: ha ugyanis ilyen forrásból származott volna, akkor egyszerűen megmondhatta volna hogy kérem ez onnét van .. és akkor az egész eljárásnak vége is lett volna ezzel, se vagyoni hátrány, se előzetes, se semmiféle eljárás nem lett volna.

Szóval ez a pénzt illegális párt-támogatásból, mutyiból, korrupcióból stb kellett hogy származzon. Nem tudjuk pontosan miből, és mert volt esze a csókának (hallgatott) így nem is fogjuk tudni..

Azt kijelenteni viszont, hogy most hogy befizette az adót (ja hogy adócsalás is volt!) megússza, szerintem dőre dolog! Hisz ez tipikusan olyan pénz, ami nyilvánvalóan bűncselekményből származik ( ha nem így volna akkor lásd fenn ... ) ... szóval szerintem teljesen indokolt volna hogy "mellékbüntetés" gyanánt a bíróság elkobozza a teljes még a vádlott birtokában levő összeget! ( Nehogy már az legyen, hogy valaki bűncselekményekből pénzhez jut, befizeti az adót, majd a többit megtarthatja !!! )

Szóval az elkobzás alapból indokolt ( ha csak meg nem mondja hogy honnét is van..) emellett pedig főbüntetésként kiszabhat a bírósát börtönbüntetést, felfüggesztett börtönt, vagy pénzbüntetést stb is!
Desischado
Elérte a fidesz, amit akart, megnyerték a választást, most már lehet hagyni futni a vádlottat. Ha még kampányolnának, még mindig ülne!
mate03
@adrenalink: Egyet értünk!De mi van a (fideszes fiúk,milliárdos vagyonosodásával?Azt miért nem hajlandó sem a NAV-se az ügyészség vizsgálni!?Hol van itt a jogállam!?Miért mérünk kettős mércével?
adrenalink
@mate03: "Miért mérünk kettős mércével?" Egy másik cikknél azt irta Levendula, hogy nem mindegy honnan vannak Simon százmilliói? Ez nem kettős mérce? Ez sok embernél működik, sajnos a vizsgáló szervek sem kivételek, néha azért születnek igazságos ítéletek is.
Csak halkan kérdezem: ha egy ellenzékinél nem tudják kideríteni az (i)gazságot, akkor mit várhatunk a hatalmon lévők esetében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.