A felcsúti kisvasúttal kapcsolatban – a híresztelésekkel ellentétben – ellenőrzési vizsgálat nincs folyamatban – reagált ma a kormány közleményében a Figyelő tegnapi értesülésére, mely szerint az EU nyomoz a projekt után.

Ebben többek közt arról is írtak:

A turisztikai fejlesztések között már korábban is számos esetben helyet kaptak a felcsúti kisvasút fejlesztéséhez hasonló beruházások. Ilyen fejlesztésként indult Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter 2008 júniusában tett bejelentése nyomán a Szob-Nagybörzsöny kisvasút teljes, turisztikai célú helyreállításának második üteme is. Magyarországon 21 kisvasút közlekedik, összesen 380 km hosszan.

Így szerintük a felcsúti kisvasút-fejlesztés illeszkedik ebbe a koncepcióba.

A fejlesztést lehetővé tevő pályázati felhívás célrendszere teljes egészében összecseng a korábbi, hasonló pályázati kiírásokkal. Tehát nem öncélú turisztikai fejlesztésről van szó. Ellenkezőleg, inkább elvárás, hogy a projekt a régió meglevő turisztikai adottságaival összhangban, azokra építve valósuljon meg. A felcsúti kisvasút nem új nyomvonalon valósul meg, hiszen a terület egy részén korábban is volt vasútvonal. (...) A távlati cél a vasúti közlekedés, ezen belül a keskeny nyomtávolságú vasutak (kisvasutak), mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság széles körében

- magyarázták.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Micsoda különbség a Börzsönyben már régóta üzemelő kisvasút felújítása és Orbán játszótéri beruházása között. Arcátlanság Bajnai Gordonra hivatkozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Félek, hogy a kisvasút tükrében még nagyobb lesz a felháborodás, ha Orbánék bejelentik a felcsúti metró 20 méteres szakaszát Orbán házától a stadionig.
human
@izo: Most vagy a csőd fogalmát nem érted vagy szobafestő vagy :)
kukac50
@izo: Orbán többet ártott az országnak 5 év alatt mint Gyurcsány.8 év alatt.
izo
@human: Te nem érted.Biztos azért vett fel IMF hitelt gyurcsány mert olyan jó állapotban volt az ország.
human
@izo: 2008, gazdasági válság Európában? Na rémlik valami? Ezt mindig elfelejtitek, mikor IMF hitelről van szó. 2010-re az ország túl volt a válságkezelésen. Ezt mi sem igazolja jobban, hogy Orbánnak volt miből visszafizetni a hitelt, lenyúlni a 3000 milliárdos magánnyugdíjt, újabb adókat kivetni, támogatni a gazdagokat rezsicsökkentéssel, gyerektámogatással. Ezt szerinted meg lehetett volna tenni egy csődben lévő országgal? Próbálhatod a fehéret feketének magyarázni, de nem fog sikerülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.