A La Stampa olasz napilap "Magyarország, Európa fekete szíve – Orbán meglovagolja a nacionalista tigrist" címmel közölt budapesti tudósítást vasárnap. A cikk alcíme úgy fogalmaz: A (magyar) miniszterelnök tagadja országa náci múltját és ösztönzi az idegengyűlölőket. Jobboldalról azonban veszély fenyegeti.

A Szabadság-téri megszállási emlékmű leírásával kezdődő tudósítás arra keres választ, hogy a Fidesz valóban Európa "fekete", vagyis szélsőjobboldali szívévé válhat-e. A szerző szerint egyes jelek erre mutatnak, de nem egységes véleményről van szó, mivel az Orbán Viktor vezette pártban továbbra is létezik egy mérsékelt szárny. Ez ellenáll a "legfélelmetesebb elképzelésnek, amelyről azonban sokan nyíltan vitáznak: a szélsőjobboldali Jobbikkal való koalíció lehetőségének 2018-ban".

A La Stampa cikke úgy véli, hogy a halálbüntetésről való kijelentés, a keményvonalas bevándorlási politika, az illiberális demokráciák feltételezett sikerének hirdetése, mindez "annak tünetei, hogy a Fidesz nehézségben van".

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@vitriol: mibe fogadjunk, hogy lesz itt annyi marha, amelyik az Orbánc választási rendszerének köszönhetően sikeresen beszopathatja a többieket?
Remélem veszíteni fogok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@mate03: amúgy a Kádár volt ebben a hunyó, mert a felvett hitelekből nem beruházásokat erősített, hanem életszínvonalat javított.
Kábé annyi lóvéja maradt a pusztítás után az Antal kormánynak, mint a templom egerének.
vitriol
@pbalage: majd együtt reménykedünk...
vitriol
@Tekla: drukkolj nekik, ha a te vágyad M.o. megsemmisülése.
Tekla
@vitriol: Te úgy ítélkezel, hogy fogalmad sincs arról mit akar a Jobbik? Volt egy választási programjuk, klasszul kidolgozva, 280 oldal. Olvasd el. Pont arról szól, hogy hogyan ne legyünk idegeneknek, betelepülteknek kiszolgáltatva , hogy hogyan ne mi legyünk a felmosórongy Európában.
Sziszifusz
@Tekla: 6:57
Legyünk inkább büszke magyarok akiknek "kilóg a feneke a gatyából" ?
Ugyanis a Jobbik hatalomra jutása esetén, politikája miatt Magyarországot, Európában leprásként elkülönítenék. Magunkra maradnánk és főhetnénk a saját levünkben. Rövid időn belül jönne az államcsőd, mivel a magyar gazdaság külső tényezők nélkül életképtelenné válna. Akkor tényleg a térség felmosórongyává válnánk, mi lennénk Európa koldusai. Megjegyzem a Fidesz vezetésével, most is e felé tartunk. Változás kell, de nagyon meg kell gondolni, merre induljon az ország.
Freewolf
Nagy humbug az egész! Amikor 1944 március 19.-én megszálltak a németek, majd Szálasi vette át a hatalmat német segítséggel, az nem magyar megmozdulás volt. Épp olyan, mintha lerohannának az amik bennünket és megtennék Gyurcsányt miniszterelnöknek. Beszélhetnék akkor libszoc múltról? Azért, mert egy nagyhatalom megtett vezetőnek egy olyan kisebbség vezetőjét, akit amúgy senki nem juttatott volna hatalomra? A német megszállásért és az elszenvedett veszteségekért mikor kapunk kárpótlást a németektől? A vandalizmusért az erőszakért és a gyilkosságokért mikor kapunk jóvátételt az oroszoktól?
A nagyhatalmak asszisztálásával elrabolt területeinket mikor adják vissz? Majd ha ezeket lerendezik beszélhetünk a rövid idejű náci múltról is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.