Be kell zárni az autisták boncodföldei bentlakásos védőotthonát, ha nem érkezik gyors anyagi segítség – közölte a zaol.hu szerdán.

A dolgozóknak csak a bérek hatvan százalékát tudták kifizetni, az alapítvány vezetője pedig egyetlen fillért sem vett fel – mondta el az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány vezetője a Zalai Hírlap internetes oldalán megjelent cikkben.

Jakab Károlyné hozzátette: a bérek kifizetésére egymillió forintra kellene, további hárommillió forintból pedig a köztartozásaikat tudnák rendezni. Ősztől már reményeik szerint egy működési pályázatból fedezni tudnák a költségeket.

Jelenleg havi 540 ezer forint állami támogatást kapnak gondozottanként, de a speciális feladatok ellátásához ennek a négyszeresére lenne szükség. A szülők, gondviselők 100 ezer forintos térítési díjjal járulnak hozzá az ellátáshoz és rendszeresen gyűjtenek adományokat is, de a befolyt összegből nem tudják biztosítani a fenntartás költségeit.

A védőotthonnak tizenegy lakója van, Zala mellett Fejér, Somogy, Baranya és Pest megyéből. A speciális feladatokat hét szakképzett szociális gondozó látja el, mellettük terápiás munkatársakra, félállású gyógypedagógusra is szükség volna.

A védőotthon specialitása, hogy fiatalokat és gyerekeket is fogad, hasonló intézmény csak Miskolcon működik még az országban.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Freewolf: - kapjon az országban minden autista annyi támogatást, amennyiből ki lehet jönni.
Mert nem csak a milliárdosoknak kell élni és nem csak az ő igényeiket kell kielégíteni.
Igen, az államnak az elsődleges feladata az lenne, hogy segítsen a rászorulókon, hogy a befolyt és hitelbe vett pénzekből tartsa fenn az egészségügyet, a közlekedést, a közbiztonságot és az oktatást, valamint azt, hogy ne legyen mentes egyetlen milliárdos sem az adózás alól.
Erre lettek kitalálva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Freewolf: Pedig rád is hivatkoznak ám amikor azt mondják, hogy erre kaptak felhatalmazást. Ugye tudod, hogy te is felelős vagy minden kérárt amit a fidesz okoz? Na további szép napot.
Freewolf
@Hellcat: A felhatalmazás a politikusoknak biankó! Ezért hivatkoznak rá joggal!
Hellcat
@Freewolf: Szóval vállalod a felelősséget a forint bedöntéséért, az oktatás szétveréséért, a sok kivándolrlóért meg had ne soroljam tovább? Gondolom mivel te még nem volták kint tüntetni mostanában felháborodott fidesz szavazóként ezért ezekkel egyet értesz és támogatod őket. Te is részese voltál a felhatalmazásnak amire hivatkoznak állandóan. Én nem. Az én lelkiismeretem tiszta...és a tied?
Freewolf
@Hellcat: Nem kivándorló, hanem az Uniós szerződésekkel élő munkavállalók.
Az oktatást racionalizálták. A forint pedig épp erősödik! :-)
papa.49
@Freewolf: Jó ember hová erősödik emeld már ki a fejed a hazugovics legértelmesebb testrészéből és nézz körül nyitott szemmel, HOVÁ ERŐSÖDIK???
300 Ft.ra na ez komoly erősödés igaz tegnap még 309 is volt, de mit is gagyogott a hazugovics az árfolyammal kapcsolatban 2009 ben, hogy aki nem tudja 300 Ft. alatt tartani az MONDJON LE, MIKOR MOND LE, A KIS HATALOMMÁNIÁS BALFAX!!!
papa.49
@Freewolf: 307 Ft. ezzel nincs mit hencegni ez kakukkfing!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.