Megkezdődött a büntetőtárgyalása a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak, aki tavaly augusztusban villamos elé lökött egy idős nőt. A 42 éves hajléktalannak nem ez az első ügye, így most együtt tárgyalják az emberölést a korábban elkövetett garázdasággal, rongálással és könnyű testi sértéssel.

A 444 sorra vette a férfi bűnlajstromát az elmúlt évekből. Korábban is előfordult már, hogy idegeneket rúgott meg, tavaly júniusban egy gördeszkázó fiatalra támadott rá. A Margit hídon közlekedő deszkásnak nagyobb szerencséje volt, mint az augusztusban ellökött hölgynek, neki csak a gördeszkáján hajtott át egy autós. A férfi gyakran viselkedett alkoholos befolyás alatt agresszívan: előfordult, hogy üvegeket dobált a HÉV aluljáróban vagy félrelökött járókelőket.

Habár az orvosok eltiltották a szeszes ital fogyasztástól, elmondása szerint a tragikus kimenetelű eset előtti napon masszívan elkezdett töményezni, így ünnepelte, hogy kiengedték a pszichiátriáról. A gyilkosságról is csak bizonyos képek vannak meg neki, például mikor megpróbált bemászni a villamos alá, megkísérelte rábeszélni a villamosvezetőt, hogy tolasson, vagy amikor bilincsben áll.

A férfi korábbi vallomásában elmondta, ha iszik, rendőrnek képzeli magát, felerősödik az igazságérzete. Úgy véli, azért lökhette az idős nőt a villamos elé, mert ő a várakozó utasok elé állhatott, és ez idegesítette.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
na ja...most jön a szerecsenmosdatás... gumiszoba, oszt jónapot.

már csak a néni emlékére való tekintettel sem kellene ilyen módon közölni a vallomását.. "azt hiszi, hogy tolakodhatott, meg lehet hogy ez dühítette".. nemááá...minden feltételes módban...kakukk részeg volt...

...talán...egyszer... ha.. ...megöregszik, akkor kiengedik...esetleg...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
na ja...most jön a szerecsenmosdatás... gumiszoba, oszt jónapot.

már csak a néni emlékére való tekintettel sem kellene ilyen módon közölni a vallomását.. "azt hiszi, hogy tolakodhatott, meg lehet hogy ez dühítette".. nemááá...minden feltételes módban...kakukk részeg volt...

...talán...egyszer... ha.. ...megöregszik, akkor kiengedik...esetleg...
okina48
@wagabund: Előző nap engedték ki a pszichiátriáról! Mondhajuk,hogy gondosan mérlegeltek az orvosok,és úgy vélték,hogy az állapota nem indokolja a további kezelést.Ja!! Hogy másnap megölt egy embert?? Ki gondolta volna??Bocsika!
papa.49
@okina48: Az ,,orvosának,, is ott volna a helye, a vádlottak padján))))))))
Toby
Ha iszik, rendőrnek képzeli magát...ezzel ugyanígy van sok rendőr is ! Maligán elvtárs kihozza belőlük a hivatástudatot ! No meg a Forma-1-es adottságokat is !
F_Viktor
Címet olvasva első gondolatom az volt, hogy Habony kiszállt az autójából...
wagabund
a sárgaház igazgató-főorvosa nyájas mosollyal szólítja meg az előtte álldogáló ápoltat...
-örömmel látom a dokumentumokból kedves Béla, hogy ön perceken belül gyógyultan távozhat...csak aláírom a kilépőjét...
-ó, köszönöm professzor úr...
-tehát akkor mindkettőnk legnagyobb örömére megállapítható, hogy ön többé nem képzeli magát gilisztának?
-igen professzor úr, nem képzelem magam gilisztának, hála az önök áldozatos munkájának..
-hagyja kérem, ne dícsérjen, tudom anélkül is , hogy zseni vagyok...tessék itt a kilépője..
-köszönöm , még csak annyit, hogy ott fenn a fán az a rigó nagyon néz befelé az ablakon... tessékmondani professzor úr, az a rigó is tudja, hogy nem vagyok giliszta?
okina48
@papa.49: Hajléktalan,magyar! Kell ennél hátrányosabb helyzet?Erre nincs kapacitása az eü.-nek.Azt hiszem,jobb is ha nem tudjuk hány ellátatlan szerecsétlen elmebeteg szaladgál köztünk,mióta szétverték a pszichiátriai ellátórendszert!
papa.49
@okina48: De van elképzelésem mindjárt ott a parlamentben 200 fő elmebeteg, meg a slepp))))))))
dömdödöm
A rendőrnek nincsen igazságérzete . Hivatástudata van ami vagy túlkapja vagy nem .
okina48
@dömdödöm: Miért kellene,hogy igazságérzete legyen egy rendőrnek?A törvényeket kell nekik betartatni,nem az igazságot keresni!Azt meg mindenki tudja,hogy a kettő köszönőviszonyban sincs egymással!
wagabund
csak szólok, hogy ez az ember úgy szopatja a piszológusokat, ahogy akarja..
példa rá, hogy kiengedték..a piszológus meg megmagyarázza a megmagyarázhatatlant...

kérdés, hogy a bíró mennyire rutinos emberismerő...túl az iratokban található sok süket dumán..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.