Sallai R. Benedek LMP-s képviselő, az érdekeltségébe tartozó cég, valamint családtagjai több mint 216 hektár állami földet használnak – mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földterületekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

"Ha mondjuk ezt felszorozzuk a területalapú támogatással, akkor azért az egy elég csinos összeg, évente több mint 15 millió forint, amit ezek után a területek után fel lehet venni" – fogalmazott Bitay Márton.

A riporter felidézte: Sallai R. Benedek kedden a parlamentben azt mondta, egy négyzetméternyi állami földet sem nyert.

"Érdeklődve figyeltem, hogy ő nem nyert ezen a földpályázaton" – mondta Bitay Márton.

Az államtitkár Kifejtette: Sallai R. Benedek folyamatosan szidja és "minden rossznak elmondja" a Földet a gazdáknak programot, miközben helyi gazdálkodóként ő maga is nyert ezen a programon. Az államtitkár szerint a "politikai képmutatás magasiskolájával állunk szemben".

Szólt arról is, hogy a hivatalos kimutatások szerint Sallai R. Benedeknek személyesen 2,6 millió forint területalapú támogatást utalt ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014-2015-ben.

Bitay Márton nem véletlenül találta be Sallait: az LMP mostanában igen hevesen követeli az államtitkár lemondását, miután a bíróság is kimondta: nem mondott igazat Kishantos ügyében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azert van bor a fideszesek pofajan, azokutan hogy meszaros lorinc mar szinte fel Magyarorsagot birtokolja, az orban csalad meg sorra vasarolja fel a balatoni kikotoket allami penzbol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Egy család eltartásához ma több száz hektár - hozzávetőlegesen minimum 300 hektár - szükséges - mondta Fazekas vidékfejlesztési miniszter 3 éve. Ángyán még 50-100 hektárra becsülte ezt.

Sallai egyébként a múlt héten azt nyilatkozta, hogy neki és családjának a földbérlete nem éri el a 200 hektárt.
Egyébként Bitay rágalmazhat, hazudozhat, hiába, az LMP beperli a hazudozásai miatt.
Hellcat
Ehhez nem kis arcátlanság kell, hogy a fidesz a matalmas földmuytizások után fel merje ezt róni másnak!
karma1
@nemkati: Valoban 200 hektar fold kell egy csalad eltartasahoz? MIlyen erdekes, csizmas is meg szandokan is allandoan azzal jonnek, hogy az emberek milyen lustak, nem gondozzak a kertjuket, pedig az allam adna meg magot is meg csirket meg malacot is (lasd zsuzsika Audibol--Audiba valo malacpakolasat,...). Nekem van egy nagy foliasatram, de kettonknek sem eleg, mert ha szarazsag van, nem tudjuk locsolni , vezetekes viz hianyaban. Sokkal egyszerubb megvenni a kesz repat,, petrezselymet, zoldpaprikat, paradicsomot. Egyedul a krumolit tudtuk megtermelni, azt se a satorban - ennyi. Tehat a fideSS "termelj magadnak" cimu mozgalma is hazugsagra epult, szemfenyvesztes volt, vagy nem egyeztetett az agrarminiszteriummal a mozgalom kitalaloja...
dr. prédikátor
bitay te egy bites majom!!! A csuti mészaros 2 ezer hektárt bérel!Az nem b...sza a csőrödet???!!!Na meg a többi 800 meg ezer hektáros birtok???
nemkati
@karma1: Nem értek a földműveléshez, csak ezt tudtam meg arról, hogy mekkora földterület tud eltartani egy családot. De ez is biztos sok mindentől függ: mekkora a család, hányan dolgoznak a földön, milyen minőségű a föld, mit termelnek, és persze az időjárás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.