Sallai R. Benedek LMP-s képviselő, az érdekeltségébe tartozó cég, valamint családtagjai több mint 216 hektár állami földet használnak – mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földterületekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

"Ha mondjuk ezt felszorozzuk a területalapú támogatással, akkor azért az egy elég csinos összeg, évente több mint 15 millió forint, amit ezek után a területek után fel lehet venni" – fogalmazott Bitay Márton.

A riporter felidézte: Sallai R. Benedek kedden a parlamentben azt mondta, egy négyzetméternyi állami földet sem nyert.

"Érdeklődve figyeltem, hogy ő nem nyert ezen a földpályázaton" – mondta Bitay Márton.

Az államtitkár Kifejtette: Sallai R. Benedek folyamatosan szidja és "minden rossznak elmondja" a Földet a gazdáknak programot, miközben helyi gazdálkodóként ő maga is nyert ezen a programon. Az államtitkár szerint a "politikai képmutatás magasiskolájával állunk szemben".

Szólt arról is, hogy a hivatalos kimutatások szerint Sallai R. Benedeknek személyesen 2,6 millió forint területalapú támogatást utalt ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2014-2015-ben.

Bitay Márton nem véletlenül találta be Sallait: az LMP mostanában igen hevesen követeli az államtitkár lemondását, miután a bíróság is kimondta: nem mondott igazat Kishantos ügyében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azert van bor a fideszesek pofajan, azokutan hogy meszaros lorinc mar szinte fel Magyarorsagot birtokolja, az orban csalad meg sorra vasarolja fel a balatoni kikotoket allami penzbol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
1 év alatt 2,6 milliós támogatás? Mekkora pofátlanság ... mondanám, ha Farkas Sándor fideszes honatya cége 4 éve alatt nem kapott volna 2,5 MILLIÁRDOT!!! Az 1000-szeres nagyságrenddel nagyobb összeg.
Senara
A birkák ebből azt jegyzik meg ,olyan párt vádaskodik akik kapnak területalapú támogatást !
Yoda69
Azert van bor a fideszesek pofajan, azokutan hogy meszaros lorinc mar szinte fel Magyarorsagot birtokolja, az orban csalad meg sorra vasarolja fel a balatoni kikotoket allami penzbol.
justhpeter
Nem erre szokták mondani, hogy már megint a sz@r húzza le a budit ? A polgári pártban a hit és az erkölcs a jelszó. A pofátlanságnak határa pedig nincs.
Toby
Kishantos ügyében Budai-Pincsi Gyuláról is bíróság mondta ki, hogy hazudott, és ?
Történt valami ? Egy "jogállamban" elnézőek a falkabeliekkel !
Aki Én
És mindeközben orbán és Mészáros pereputty, egy négyzetcentit sem kapott. Valóban micsoda képmutatás.
Mondom én. Ha borul a suttyó sztori, tagadunk, támadunk, bosszút állunk. A gyíkok megnyugszanak...
Desischado
Érdekes, mikor a tiborc, meg a mészáros nyer orrba- szájba, akkor bezzeg nem ordibálnak! Jellemtelen ganéj banda!
mate03
@Toby: Budai Gyula,nem csak hazudott hanem több mint ezer embert vádolt meg,különböző bűncselekménnyel! Hamis vádakért,becsület sértésért,mikor ítélik el!? Sok szerencsétlen,hónapokat töltött előzetesben míg végül, bűncselekmény hiányában felmentették! Ki fogja őket kártalanítani,ki adja vissza a becsületüket!?Ezt hívják jogállamnak!?
reseva
Magyarországon nem paradicsomdobálás van, hanem rohadt narancs. Hiába, luxus országban élünk.
Dr. Felipe
Bitay g márton elvtárs.

Mészáros és mészáros meg már az 1200 ha os maximális birtokméretet is átlépte és így már nem is pályázhatott volna újabb földekre ezért pályáztatás nélkül kapta meg.
Tipikus fideSSes pofátlan képmutatással és harácsolással állunk szemben.

Az LMP s képviselő 216 hektáros birtoka még bőven benne van az ideális családi birtokméretben.
Nem is szólnánk egy szót sem ha mészárosnak és mészárosnak is csak annyi lenne.
karma1
B@ssza meg! 216 hektart HASZNALNAK??? Szoval olyan hulyek, hogy meg nem is az ovek, de a fideSS mar megfingatna oket ezert???
nemkati
Egy család eltartásához ma több száz hektár - hozzávetőlegesen minimum 300 hektár - szükséges - mondta Fazekas vidékfejlesztési miniszter 3 éve. Ángyán még 50-100 hektárra becsülte ezt.

Sallai egyébként a múlt héten azt nyilatkozta, hogy neki és családjának a földbérlete nem éri el a 200 hektárt.
Egyébként Bitay rágalmazhat, hazudozhat, hiába, az LMP beperli a hazudozásai miatt.
Hellcat
Ehhez nem kis arcátlanság kell, hogy a fidesz a matalmas földmuytizások után fel merje ezt róni másnak!
karma1
@nemkati: Valoban 200 hektar fold kell egy csalad eltartasahoz? MIlyen erdekes, csizmas is meg szandokan is allandoan azzal jonnek, hogy az emberek milyen lustak, nem gondozzak a kertjuket, pedig az allam adna meg magot is meg csirket meg malacot is (lasd zsuzsika Audibol--Audiba valo malacpakolasat,...). Nekem van egy nagy foliasatram, de kettonknek sem eleg, mert ha szarazsag van, nem tudjuk locsolni , vezetekes viz hianyaban. Sokkal egyszerubb megvenni a kesz repat,, petrezselymet, zoldpaprikat, paradicsomot. Egyedul a krumolit tudtuk megtermelni, azt se a satorban - ennyi. Tehat a fideSS "termelj magadnak" cimu mozgalma is hazugsagra epult, szemfenyvesztes volt, vagy nem egyeztetett az agrarminiszteriummal a mozgalom kitalaloja...
dr. prédikátor
bitay te egy bites majom!!! A csuti mészaros 2 ezer hektárt bérel!Az nem b...sza a csőrödet???!!!Na meg a többi 800 meg ezer hektáros birtok???
nemkati
@karma1: Nem értek a földműveléshez, csak ezt tudtam meg arról, hogy mekkora földterület tud eltartani egy családot. De ez is biztos sok mindentől függ: mekkora a család, hányan dolgoznak a földön, milyen minőségű a föld, mit termelnek, és persze az időjárás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.