Kiskőrösön magyar és szlovák elkövetők közreműködésével magyarországi cégeknek nagyüzemben állítottak ki fiktív számlákat, a valótlan dokumentumokat felhasználók közel 4 milliárd forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket. Az ügyben egyebek mellett adócsalás miatt javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint két férfi irányította azt a bűnszervezetet, amely magyar cégek megrendelése alapján, jutalék ellenében nagy mennyiségben készített fiktív számlákat. A valótlan tartalmú számlák, fuvarlevelek és szállítólevelek kiállítására és a pénzek mozgatására egy jól szervezett csapatot építettek maguk köré. Tizenegy magyar és öt szlovák állampolgár állt a számlagyár "alkalmazásában", bázisukat egy kiskőrösi irodában alakították ki.

A számlákat felhasználó 35 gazdasági társaság összesen csaknem négymilliárd forinttal csökkentette áfa fizetési kötelezettségét. A pénzügyi nyomozók több mint 50 helyszínen foglalták le a bűncselekmény bizonyítékait. A keletkezett kár megtérülésére ingatlanokat és járműveket zároltak, de több számlabefogadó élt az önkéntes megtérítés lehetőségével.

A bűnszervezet két irányítója és tizenhat tagja ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás és más bűncselekmények, míg a számlákat felhasználók ellen adócsalás miatt javasolnak vádemelést.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A NAV. vizsgál...:) :) :) Egy,, az USA-ból,,korrupció miatt kitiltott Vezérrrel az élen.:) :) :) :)..Tiszta kabaré. :) :) :)
Hellcat
És az 1000 milliárdos csalással mi a helyzet...zöld dosszié egyebek...Vida tud már angolul? Vagy mind1 mert úgysem mehet amcsikhoz :D
lópicigáspár
És furcsamód köztük van Overdose tulajdonosa is.
Sziszifusz
@lópicigáspár: 11:07
Kiskőrös tudtommal nagyon erősen Fidesz-es kötődésű város. Úgy mint ahogy Soltvadkert és Kecel is.
Egyesek Bemuda háromszögként nevezik ezt a térséget. Ugyan miért ?
Ezeknek a városnak a polgárai közül sokan vállalkozó szelleműek. Esetenként (nem kevés)
Btk.-ba ütköző tevékenységben nyilvánul meg a vállalkozás működtetése. Így volt ez régebben is.
Emlékezünk F. Ferencre alias "Kakas"-ra és az ő barátjára aki megtagadta őt amikor az olajügyekről és pártpénzekről volt szó.
Iparszerűen történt eben a térségben borhamisítás, olajszőkítés, ablakmosó folyadékból szeszgyártás, és mostanság ÁFA csalások. Találékony vállalkozók élnek ezen a vidéken.
A tisztessége vállalkozókat azonban nem kell egy kalap alá venni a fentiekkel. Szerintem most még ők vannak többen.
Clavigo
A NAV. vizsgál...:) :) :) Egy,, az USA-ból,,korrupció miatt kitiltott Vezérrrel az élen.:) :) :) :)..Tiszta kabaré. :) :) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.