Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyarok mindig is úgy tekintettek a német egységre mint saját függetlenségük, szabadságuk garanciájára.

A kormányfő erről kedden, a 85 éves Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére szervezett konferencián beszélt, a Pesti Vigadóban.

Orbán Viktor a volt német kancellár munkásságát méltatva hangsúlyozta: Helmut Kohl nyitotta ki Európa újraegyesítésének lehetőségét, az Európai Unió bővítési politikáját.

Arról is beszélt, hogy ma egy modern kori népvándorlás zajlik, amellyel Európa civilizációs arculata alakulhat át, márpedig ha ez bekövetkezik, az "visszacsinálhatatlan".

Azért kell a népvándorlás és a bevándorlás kérdésével komolyan foglalkozni, mert egy multikulturális Európából nincs visszaút se a keresztény Európához, se a nemzeti kultúrák világához – mondta a kormányfő kedden a 85 éves Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére – a XX. Század Intézet és a Konrad Adenauer Stiftung által – szervezett nemzetközi konferencián, a Pesti Vigadóban.

Orbán Viktor beszédében kitért a halálbüntetésre is, kijelentve, hogy az nem vezethető be, Magyarországnak nincs is ilyen szándéka.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.