Nincsen összeférhetetlenség a Belváros-Lipótváros alpolgármesterének önkormányzati és a tárcától kapott megbízatása között – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteki közleményében.

Mint írják, a tárca vezetője a nyolcvanadik életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozására, bevezetésére nevezte ki miniszteri biztossá Jeneiné dr. Rubovszky Csillát.

Márpedig az önkormányzati törvény lehetővé teszi az alpolgármester és az önkormányzati képviselők számára, hogy tudományos tevékenység folytatására kapjanak kinevezést a kormánytól vagy annak valamely tagjától.

Megemlítik azt is: díjazás és más juttatások nélkül látja el feladatát a miniszteri biztos, akinek munkáját minisztériumi titkárság sem segíti.

Az Együtt pénteki közleménye szerint a hatályos törvények szerint összeférhetetlen a két pozíció, ezért Juhász Péter önkormányzati képviselő, az Együtt alelnöke írt az V. kerület polgármesterének, Szentgyörgyvölgyi Péternek és az érintettnek, hogy azonnal intézkedjenek a jogsértő állapot megszüntetéséről.

Juhász Péter az önkormányzati törvényre hivatkozva azt írta, az önkormányzati képviselő az összeférhetetlenségi okot a megválasztásától vagy az összeférhetetlenségi ok felmerülésétől – jelen esetben március 1-jétől – számított harminc napon belül köteles megszüntetni, ez azonban Jeneiné Rubovszky Csilla esetében elmaradt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez nem pofátlan mi ?
Áááá egy cseppet sem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.