A Balatonnál az elmúlt hétvégén kezdődött a nyári szezon, és máris kaotikus állapotok uralkodtak a térségében – írta a Népszava.

Mivel a Balaton és más turisztikai régiók sem kaptak végül mentességet a vasárnapi zárva tartás alól, így március 15-e óta ott is csak azok a 200 négyzetméternél kisebb boltok lehetnek nyitva, ahol legalább ötödrészben a tulajdonosok és azok közeli rokonai közül kerül ki aznap a bolti személyzet.

A helyzetet az RTL Klub Híradója is megnézte, nekik elég sokan arról panaszkodtak, hogy kár, hogy nincsenek nyitva a boltok. Akadt, aki egy salátát akart venni az ebédhez, mások pedig innivalót vettek volna. Ahogy a riportból is látszik, elég sokan elfelejtették, hogy zárva tartanak a boltok.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nemezis
@Freewolf: már miért szoknák meg? inkább elmennek máshova pénzt költeni. pl. Horvátországba,ami semmivel sem drágább
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Mert ugye lézer-jankó szerint a Balatonra pihenni jönnek az emberek-fidessnyikkhajéktól éhen és szomjan is halhatunk.De a kisboltosok se szégyelnek elkérni uzsora árat-higénia és szakértelmi mentességgel a pofájukon.220-egyetlen gombóc fagyi,580 egy szelet ehetetlen süti,közkutakat felszámolták-drága a víz-1280-ért csobbanhatsz a kikötő standján-de csakkk kijelölt helyen mert 50-ezer máshol a bírság-fidess-kdnp 0 tolarencia!!!IDEGENEK VAGYUNK A SAJÁT SZÜLŐHAZÁNKBAN!!!
gulyasgyula
@bakegya: Nem akrok senkit kioktatni de régen mi is azért vitük othonról az 1-2 láda sörünket , rántothúst , fasirtot stb mert a balatonon arany áron adták ..Semmi nem változott ..Atól még mindenki nagyon jól érezheti magát ha nem hagyja hogy a balatonon kirabolják senki ne higyje hogy a tóparti pláza nem drágáb mint az othoni ..A határátkelőknél mindenüt drágában árusitanak a plázák mint a határtól 40km-re ..,miért hagynák ki a balatoni nyaraló sereget ...
bakegya
@gulyasgyula: jó, hát mondjuk utánfutóval is lehet strandra menni.
gulyasgyula
@bakegya: Nincs az a kisautó amibe egy hütőtáska nem férne el . A sört rekszestől betetük a vizbe ..A balaton mindig nagyon drága volt ...Ez nem mai találmány ..
Boszi27
@gulyasgyula: Aki nem veszi észre, hogy hová megyünk, az ért.fogyatékos.. Nem oda vissza, ahol Te voltál fiatal, hanem még hátrább, ugye történelmet mindenkinek kellett volna tanulni, ami arra is jó, hogy megismerjük a múltat, feltéve, ha nem hamisítják. Ebből lehet következtetni hová tartunk a most hozott rendelkezésekkel és törvényekkel. A vasárnapi boltzárat az én kereskedő ismerőseim nem díjazzák, mert pl az egyik CBA-snak egész héten 21 óráig kell dolgoznia, szombaton is. Ezt megelőzően reggel 6-tól este 6-ig dolgoztak, szombaton6- 13-ig, vasárnap 7-től 11ig.Most 22 után ér haza, a fizetése változatlan. Mint tapasztaltam óriási a forgalom az utakon pénteken és szombaton, pedig kisváros vagyunk. Mi nem szoktunk plázázni akkor sem mikor nyitva voltak vasárnap, mert néha szerettünk volna venni néhány dolgot közösen eldöntve a férjemmel, aki havonta jön haza néhány napra és egyedül két kisgyerekkel nem igazán tudok nagyobb bevásárlást csinálni, esetleg a nagyszülők segítségével. Aki plázázni akar, az hadd plázázzon már.. A végén még előírják,hogy mire van nekem szükségem és csak azt vehetem.. Én nem kérem ezt a rendszert. Éppen készül egy új törvény is, pintér úr agyhelyéről pattant ki.:ne akarjon már senki állást változtatni csak úgy önszántából, mert még közmunkát sem kaphat egy darabig, másrészt a földesurak idénymunkára kérhetnek közmunkásokat a polg. mesteri hivataltól. Az Isaurákat a polg. mester úr válogatja ki, gondolom fogazat, izomzat stb alapján. Én ezzel ellentétben azt tapasztalom, a pályázati kiírások alapján, hogy annak van nagyobb esélye, aki többirányú tapasztalattal rendelkezik, több területre bevethető egy cégnél, egy esetleges átszervezés esetén. Megállapításom, hogy egyre kevésbé tisztelt vezetőinknek halvány fogalma nincs a hétköznapokról, a munkaerőpiacról, kereskedelemről, egyszóval az ég adta világon semmiről, amit irányítanak.
Boszi27
@orogordog: Nem tudom van -egy picike statisztikai érzéked, esetleg hallottál-e arról, hogy csak nagyjából egyforma dolgokat tudunk összehasonlítani elfogadhatóan. Nos az általad említett országok és Mo között az a közös tulajdonság, hogy mindegyik európai állam, ám ez kevés ahhoz, hogy velük példálózz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.