Az Orbán-Simicska háború kitörése óta a nagyvállalkozó cége úgy próbál megrendelésekhez jutni, hogy a lehető legolcsóbb ajánlatot teszi. Ez most a BKK-nál nem jött be – írta meg a 444.

A BKK egy XXIII. kerületi felüljáró felújítására írt ki közbeszerzési pályázatot, amire az alábbi ajánlatokat kapták:

- Közgép: 430 millió,
- A-Híd és Strabag: 668 millió,
- Colas: 679 millió,
- Swietelsky: 775 millió forint

Bár a Közgép volt a legolcsóbb, mégis az A-Híd és a Strabag konzorciuma nyert, mivel Simicska cégének ajánlatát nem tekintették érvényesnek többek között az alábbi indokok miatt:

(…) az ajánlattevő bizonyos egységárai túlzottnak alacsonynak bizonyultak úgy a többi ajánlattevő, mint ugyanezen vállalkozó saját (korábbi) egységáraihoz viszonyítottan.

(…) a legalacsonyabb összegű ajánlatot adó ajánlattevő ára kirívóan alacsonynak minősíthető, mivel a becsült értéktől -37 %-kal tért el.

Bár a BKK kifogásolta, hogy a becsült értéknél mennyivel olcsóbb a Közgép, még a 775 milliós legdrágább ajánlat is majd' 150 millió forinttal volt kevesebb, mint a közlekedési vállalat által kalkulált 921 millió forintos ár.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az indok pofon egyszerű, g..inek nevezte a hazugovicsot, pedig nem is állított olyat ami nem igaz, csak a többivel ellentétben ez is abból lett, csak az is maradt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
A simicska csinálhat bármit, kiesett a csuti rém kegyeiből, nem fog nyerni. Borítsa ki a szennyest!
mate03
@papa.49:! Csak azt tudnám hogy már megint, hol van az ellenzék!? Tessék feljelentést tenni! Ha itthon nem elég,akkor az Unióban!
Senara
Miért nem adták oda , hogy jól RÁFIZESSEN a névadó :-( Lehet tisztes haszonnal annyiból is kijönne, de akkor a % bukta ?
nyanya001
Ráadásul a két jómadár viszálya miatt - Simicska az egyik, - Sumák Lajos
lezárta a Balatont !
nol.hu/gazdasag/lezartak-a-balatont-1539135
papa.49
@nyanya001: ,,Megdöglött a tehenem, nosza dögöljön meg a szomszédé is,,...
kukac50
Az M4-est is magas összegre írták ami indokolatlan volt, most is sokat akarnak fizetni, biztos visszaosztásra is kell, mert különben nem herdálnák az adófizetők pénzét feleslegesen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.