Pintér Sándor zsarolás hangulatú módosítót nyújtott be a közmunkatörvényhez. Meglepő törvényjavaslattal állt elő Pintér Sándor belügyminiszter. A beterjesztésével módosítaná a közfoglalkoztatásról szóló törvényt, de úgy, hogy látszólag semmilyen észérv nem diktálná. A Pintér által egyedül jegyzett javaslat szűkítené azon feltételeket, amelyekkel be lehet kerülni a közmunkába. Egész pontosan, ha valaki felmond, vagy közös megegyezéssel távozik a munkahelyéről, az nem válik jogosultá a közmunkára. Ezzel a kormány arra próbálhatja ösztönözni az embereket, hogy ne mondjanak fel annak reményében, hogy majd pár hónap közmunkával átvészelhetik azt az időszakot, amíg munkát keresnek. Ezt ugyan nevezhetjük ösztönzőnek, de találóbb, ha azt mondjuk, hogy ez törvényi szintre emelt zsarolás. Pintér egyébként azzal indokolta a módosítót, hogy a javaslat célja a munkavállalók elsődleges munkaerőpiacon történő tartása.

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Meg hát ennyire már nem tudják kozmetikázni a statisztikát. Még csak az hiányzik, hogy még több látványos munkanélküli legyen. Rájöttek, hogy a közmunka kamu program túl sokba kerül és nem megoldás.
,,Mint közölték, az idén a kormány 270 milliárd forintot szán közfoglalkoztatásra, amely csaknem négyszer annyi, mint a 2009-es keret, amikor hasonlóan nagy volt a munkanélküliség. "
Hellcat
Azért kedves ez baszki...aki lelki terrorban van tartva a munkahelyén meg se próbáljon felmondani mert Pintér miatt éhen fog dögleni...
nyanya001
Ha megaláznak, ha beléd rúgnak, ha nem fizetnek rendesen, tűrj mint egy állat
mert közmunkára sem leszel érdemes !
Igazi pintéri gondolkodásmód !
verum
A kiszolgáltatott még kiszolgáltatottabb lesz.
Senara
Ok a haveri cégek rabszolgaként dolgoztathatják az embereket ?.
Mi következhet még szabad költözködési jog megvonása .Vissza jobbágy sorba .
Dr. Felipe
Don pinyő elvtárs elveszi a magyarok közmunkáját.

Amúgy a zsarolás nem áll távol don pinyő elvtárstól, igazi vérbeli maffiózó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok