A magyarországi állapotokat ostorozza levelében a nagy áruház láncokat tömörítő EuroCommerce vezetője. Kenneth Bengtsson arról panaszkodott Jean-Claude Junckernek, hogy „a magyar kormány arra kényszeríti a tagállami kereskedőket, hogy elhagyják Magyarországot és feladják az ottani beruházásaikat" – írta a NOL.

A lap brüsszeli forrásokból megszerezte a levelet, amely azt is írta: egyértelmű az Orbán-kormány döntéseiből, hogy céljuk középtávon kiszorítani a külföldi befektetőket a magyar kiskereskedelmi piacról. Ezzel kapcsolatban többek közt megemlítik a plázastopot, a nagy láncokra egyoldalúan kivetett büntetőadót és a nemrég elfogadott szabályt, amely szerint két év veszteséges működés után az áruházláncoknak kötelezően le kell majd húzni a rolót az országban.

A EuroCommerce már csak azért sem tartja korrektnek a magyar kormány húzásait, mert az utóbbi évtizedben a külföldi áruházláncok 2000 milliárd forintot hoztak a magyar gazdaságba és 50 ezer munkahelyet teremtettek.

Az Európai Bizottságtól Juncker nevében Daniel Calléja Crespo belső piaci főigazgató válaszolt a panaszokra, aki azt mondta: a bizottság vizsgálja az itteni kiskereskedelmi folyamatokat és tisztában vannak azzal, hogy egyes változások hátrányosabban érintik a nemzetközi vállalkozásokat.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
@orogordog: Megépíted , áruval feltöltöd , munkásokat közterheket , rezsit fizeted ... kell idő mire megtérül és nyereséges lesz . Gondom tudtad ahogy ezt ha elolvastad ... külföldi áruházláncok 2000 milliárd forintot hoztak a magyar gazdaságba és 50 ezer munkahelyet teremtettek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@karma1: Volt szerencsém nyugatiakkal dolgozni. Valóban mindez követelmény a munkavállalótól és a vezetőktől is. A különbség csak annyi, hogy egyszerre csak egy dolgot csinálnak reális ütemben és a lehető legjobban megszervezve. Aki normálisan dolgozik, azt nem piszkálják, ha valami gond van nyugodtan szólhattunk és retorzió nélkül megoldották. A magyar változatban az illetékes nem képes optimálisan megszervezni a munkát, helyette irreális gyorsasági követelményeket szajkóz az egyre rosszabbul fizetett és emberileg is lenézett dolgozóknak akiktől elvárás, hogy szó nélkül tűrjék, hogyan teszik tönkre a cégüket. Megfélemlítésképpen pedig belekötnek még abba a munkatársba is, aki tisztességesen dolgozik.

Így ismeretlenül is szorítok a sógorodéknak. Próbáljanak meg kitartani! Tarthatatlan hosszútávon egy EU tag országban ami itt folyik. :-(
Lepényleső
Nem értem,egyéb fegyver nem elérhető,csak Brüsszel?
Vizual
Hát igen. Sirni kell. És ezt az állam éri el mert ennyi baromságot kérni tőlük, már sok. De ha kimennek a magyar árú egy hónapon belül többe fog kerülni. Ha lesz egyáltalán. Mert azon siránkozni, hogy silány valami nem lehet hacsak nem mászik ki a hűtöből a hús magától. Megszüntették azokat a gátakat ami az ellenőrzést szolgálta a minőség felett.
orogordog
Brüsszeltől kérnek segítséget, magyar állammal egyeztessenek. Ha meg nem tetszik mehetnek tovább, lesz helyettük más másképp. A munkanélküliséget meg nem befolyásolhatja, mert a felvevő piacot elkel látni.
Gyors kiszolgálást fentebbi kommentelő társaim, honnan merítik az nem értem. Ha egyedül állok a pultba ha megszakadok akkor sem kap a tizedik sorban álló 30percnél előbb semmit sem. De aki ezt itt irkája fentebb arra lenék kíváncsi, hogy végzi a munkáját és menyit log a munka helyéről. De azért sokan tisztán látják a valódi Magyarországi helyzetet.
Tegnap szemlét tartottam. :) az Auchanba, volt ott annyi céltalan lődörgő beleértve magamat is. De nem volt tumultus sem bent sem a parkolóba, tehát meg szokták a népek a hetedik nap történetét.
kukac50
Orbán ha azt akarja,hogy menjenek ki a külföldi áruházláncok akkor fizesse meg Nekik a beruházott összeget,és dolgoztassa a dolgozókat de ne közmunkában!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.