Rendkívüli beszámolót kell tartania Orbán Viktor számára a honvédelmi miniszternek, Hende Csabának szerdán. Az ok: rövid időn belül két Gripen-baleset is történt, amik miatt hazánk elvesztette légi ereje egyhetedét, három pilóta élete veszélybe került, az anyagi kár pedig elérheti a húszmilliárd forintot – írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy értesült: a múlt heti balesetben például nem működött jól a katapultülés, hiszen nem vált le tökéletesen a pilótáról, így nyolcvankilós pluszteher volt az ejtőernyőn.  Ez közvetlenül a pilóta alatt himbálódzott, és a csigolyatörésének előidézője is ez lehetett. Sőt: ha a katapultálás nagyobb magasságban történik, ez tragédiát is okozhatott volna.

Az újság hangsúlyozza azt is, a versenyképtelen anyagi és alacsony szakmai megbecsültség miatt nagy a bizonytalanság a hazai Gripen-pilótaközösségben. Emiatt egyharmaduk tervezi a váltást a civil repülésbe, ahol például fapados légitársaságoknál többszörös fizetést kaphatnának a mostaninál.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nyugi Csabika! Majd azt kell mondani gúnyosan a főnöködnek, hogy" a te egyszemélyi döntésed volt a gépek megvétele. Semmi perc alatt, a folyosónrádtört egy patologikus ötletroham, hát itt az eredménye! De ne félj főnök, lesz még ilyen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Nyugi Csabika! Majd azt kell mondani gúnyosan a főnöködnek, hogy" a te egyszemélyi döntésed volt a gépek megvétele. Semmi perc alatt, a folyosónrádtört egy patologikus ötletroham, hát itt az eredménye! De ne félj főnök, lesz még ilyen!
Senara
@silber13: Van jobb , drága vezetőm 1. tarsolyba került pár milliárd 2.utasításodra átcsoportosítottunk pár milliárdot a stadion programra 3 . stadion avatás is pénzbe került , ezeket összeadva , ennyivel kevesebb jutott karban tartásra ! Magához rendeléssel , kifogta a szelet ..., ő akarta megvenni , kritizálók vitorlájából . MERT mit tud mondani a hősszerelmes vizsgálatok lezárása előtt ? Pilóta hiba , vagy Gyurcsány elmúlt 8 év alatt nem volt karbantartás ... szoftverfrissítés :-)))
kamazuka
-Tábornok úr!Mi van ezekkel a grippenekkel?
-Vezérem!Az olajcsere az oka.Már jeleztem a 15,és a 18 ezres szervíznél,hogy olaj kellene.
-De tábornokom!
A mi csapatunkban nem én vagyok az olajos!
Senara
Még valami ! Hőszerelmes miért rohant kitüntetni a pilótát a vizsgálat lejárta előtt ? Fogja be a száját ha ö kapott miért nem kapott a másik kettő ?
papa.49
Mi lesz vélhetően semmi, csak nehogy a pilóták legyenek a hibásak...A kiadott nyilatkozatok szerint a Gyurcsány, meg a Bajnai lesznek a hibásak...
adrenalink
Mondja meg neki, hogy sz@rból nem lehet várat építeni! Ez ugyan nem dakota közmondás, de attól még igaz.
papa.49
@Senara: Szerintem is jól látod, a véleményem szerint ,,megtiltották,, neki a magasban katapultálást, ezért sérült, ezért a kitüntetés, te ezek olyan tetűk hogy arra már nehezen talál az ember szavakat is...
hetöndöe
@papa.49: A futómű gondolában ott ült a Gyurcsány,a Bajnai,a nemzetközi nagytőke,a zúnió,a multik,a bankok na meg a zsidók és szorgalmasan tuszkolták vissza az első futóművet,hogy szegény népnemzeti pilótánknak még csak esélye se legyen kinyitni de még a katapult helyes működését is megakadályozták.:-)))
hetöndöe
@papa.49: Na meg a bevándorlók is ott vótak!:-)))
Senara
@papa.49: ,,megtiltották,, neki a magasban katapultálást, ...ezért ennyire nem mennék bele ., ha van veszélyes üzem ott a vadászpilóták az elsők , biztos nem ülnének gépbe ilyen parancs után .Komoly probléma van amit próbálnak eltusolni , Orbán meghallgatja és mi azt kapjuk nemzetbiztonsági okok miatt nem tudhatjuk meg ,AMIT MÉG KISEM VIZSGÁLTAK !
volvós
@Senara: 09:09

Majd ezt is - mint minden sz@r intézkedésüket - titkosítják 100 évre !
bakegya
A teknős-a nagy hadvezér hátára akar mászni?-nehogy észrevegye már valaki mennyire szédül az oszlop tetején-
Toby
Majd kitalálják, hogy gyújtáshibás volt a gép, meg az a qrwa légszűrő, de legnagyobb balhés az ablaktörlő lapát meg a nyári gumik hiánya !
papa.49
@Senara: Figyelj aki már fent van az leakar jönni lehetőleg egyben és baj nélkül, neki nem jött össze, nem is úgy direktben gondoltam én a tiltást csak míg körözött mondták neki ,,el kell számolnia a géppel,, a ráhatás nem ismeretlen a hadseregben, vagy ígértek neki ,,pénzt, paripát,, ugye én se tudom, hogy mi is történt valójában, de ez a hazudozás ami az eset körül megy már a baleset óta arra enged következtetni, ,,nagyszart,, kell takargatni...
Senara
@papa.49: Az igazságot nem tőlük hanem a gyártótól tudjuk meg . A cégnek rettenetes rossz reklám , ha az ő hibájuk miatt történt . Érdekes eddig egy szót sem hallottunk tőlük . A gyors kitüntetéssel valamit palástolni szeretnének ,jó-pofinak elég a beteglátogatás .
iskolakerülő
@hetöndöe: 08:46 Igaz! Sok jó ember kis helyen is elfér:-)))
justhpeter
Orbán és Hende beszélget a had jelenlegi állásáról. Az ország két legkomolyabb hadászati szakértője. Hende mint a legújabb magyar haditechnikai újítója az éjjel-nappal egyformán látó távcső feltalálója és Orbán, aki a legnagyobb harci tapasztalattal - EU, IMF - rendelkező magyar katonai stratéga.
hetöndöe
Ma hallottam az igaznak tűnő verziót,ráadásul hajózó berkekből.Felszálláskor a gondola ajtaja előbb becsukódott mint maga a futómű,így a futómű összegyűrte a lemezt,tehát esélye sem volt a pilótának a normál nyitásra.Valószínűleg tényleg szoftverhiba de szerintem tervezési is.Ámbár ez csak az én véleményem.
Egy mosógép sem indul el addig,míg be nem csukod az ajtaját,oszt nincs is bent ámítógép.:-)))

Amúgy érdekességként:

www.jetfly.hu/rovatok/tipusok/jas39/a_veg_kezdete/
világlátó
@justhpeter: @hetöndöe: Egyetértek abban, valóban ők ketten a honvédelem szakértő letéteményesei. Legalább olyan szakértők mint korabeli elődeik egyike, / talán Szabó úr / aki az alakiságot tartotta a sereg legfontosabb mutatójának. Nem állítható, hogy az F-105-sök között nem fordulhatnak elő technikai meghibásodások, de ez a Gripen sok kérdéssel indult, mára is sok kérdést tartogat.Egyébként miért nem szállt ki a pilóta egy kalapáccsal és néhány koppintással rendbe tehette volna a kereket. Így most 20 milliárd a kár. Én visszaküldeném a maradék tizenkettőt a svédeknek.Néhány Ryanair bérmunkában ellátná a hazai légvédelmet.Ki kell szervezni a honvédelmi miniszteri állást is.
mate03
@papa.49: Itt ennél az esetnél,egyértelmű, a repült órák száma a hibás!Na és a karbantartó személyzet,Grippen ismerete! Hat hónapos átképzéssel ,MIG-hez szokott,kiszolgálók,kevesek!
herczeg0210
@Toby: És miért nem ült át egy másik Gripenbe!!!
nyanya001
Na, bájgúnár, ezt vagy megúszod, vagy mehetsz közmunkásnak
remélem írni tudsz, ha már kupakot nem vetted le a távcsőről !
papa.49
@nyanya001: Túl sokat gondolsz a ,,hős szerelmesről,,!!!
nyanya001
@papa.49: Én mindig jóindulatú voltam ! :))
papa.49
@nyanya001: Ezt akár tanúsíthatom is...
Clavigo
Nagy a gáz...Lassan nem lesz mivel repkedni egy-egy stadion megnyitásakor..
Clavigo
@herczeg0210: :) :) Nem kapott ötletet sms-ben.
Toby
@herczeg0210: Nekem az jött le, hogy a levegőben észlelte a futó nyitásának problémáját, Nobel-díjat kapott volna, ha repülés közben átül egy másikba !
herczeg0210
@Toby: Akinek van humora, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes...
Toby
@herczeg0210: Talkán kissé távolról indítottál...
evacica
Nem Hendén kell a port elverni, Orbán nagyon jól tudta mit vett és miért! Saját magával számoljon el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.