Bejárja a világot a felvétel, amelyen az látható: több tucat menekült próbál felkapaszkodni egy kamionra Angliában, Calais-nál. A videó egy turistabuszból készült és azzal nyugtatja az idegenvezető az utasokat: nem kell pánikolni, mert minden ajtót bezártak. 

Mindeközben őrizetbe vettek a brit hatóságok egy magyar kamionost embercsempészet gyanújával. A BBC hétfői beszámolója szerint a kamion Hollandiából érkezett kompon a kelet-angliai Killingholme kikötőjébe. A brit határőrség felnyitotta a rakteret, ahol 51 illegális bevándorlót talált.

A Grimsby Telegraph című regionális online hírportál szerint albán állampolgárok próbáltak Angliába jutni a magyar kamionnal. Az albánokat – akik között egy várandós nő is volt – kórházba szállították, a magyar kamionsofőrt pedig őrizetbe vették illegális bevándorlás elősegítésének gyanújával.

A hírportál rendőrségi forrásai szerint nem szúrópróbaszerű ellenőrzésről volt szó; a brit határőrizet előzetes információk alapján állította meg a magyar kamiont.

A határőrizeti hatóság térségi parancsnoka, Mark Robinson a hírportálnak kijelentette: azt gyanítja, hogy a mostani és az elmúlt hetek hasonló incidensei mögött egy szervezett bűnözői csoport áll. Hozzátette: a kelet-angliai kikötőkbe korábban is érkeztek illegális bevándorlók, de nem annyian, mint mostanában.

Június első hetében hatvannyolc embert, köztük két várandós nőt találtak a brit határőrök lengyel kamionok rakterében a délkelet-angliai Harwich kikötőjében. A négy lengyel kamion szintén Hollandiából érkezett komppal.

Tavaly augusztusban a Harwich közelében működő Tilbury kikötőkomplexumban – a Londont kiszolgáló fő tengeri kikötőben – 35 embert találtak egy konténerben, amely Belgiumból érkezett; egyikük meghalt. Ebben a csoportban, amely zömmel afgánokból állt, gyerekek is voltak.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Általában humánus beállítottságú vagyok, de ez azt hiszem bőven belefér a kivételek soraiba. És most lehet rám tücsköt bogarat kiabálni, de ezek az egyedek a saját fajtájuk erőszaka elől menekülnek. Miért nem tesznek otthon ellene semmit, tehát, ha ezen a kontinensen erőszakoskodnak, nincs jogalapjuk az emberi elbánásra. Feltételezem a jobb élet reménye a fosztogatással, erőszakkal kimerül, tisztességes munkára ne is számítsunk, hisz valószínűsítem azt is, hogy mind agyoniskolázott Oxfordban végzett doktor, akiket elüldöztek hazájukból és "csak" vissza akarnak térni. A képek és videók nem erről tanúskodnak! Úgyhogy elég egyértelmű a véleményem. A tisztességes polgárok védelme bármi áron, bármilyen eszközzel! (nem plakáttal, mert az csak gyűlöletkeltésre jó) Annak idején, még a katonaságnál (meg a többi rendvédelmi szervnél is) volt valamiféle eskü "... az életem árán is megvédem!" Márpedig habozás nélkül használnám a rám bízott haditechnikát, ha arra szükség lenne a békésnek nem mondható menekültek ellen! Itt nincs helye a liberalizmusnak! Aki mégis esküszik az emberbarátságra, az ne hisztizzen, ha reggel arra ébred, hogy semmije sincs esetleg nem is ébred fel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Akkor is azt mondom. Ezek át akarnak jutni Angliába. És ahogy olvasom, lassan sajnos igazam lesz. Szervezett áradatról van szó.
F_Viktor
@levi: 1) Eddig hány menekültet küldtek vissza Magyarországra? Hol van az a 700-800 ezer akik 2014 év eleje óta "ellepték" az EU nyugati felét?

2) Az EU a menekülthelyzet kezelésére adja minden évben azt a 850 millió forintnyi eurót.

3) A lengyel kamionos hülye volt. Senkit nem büntetnek meg ha betartja azt a minimális szabályt amit GKI oktatáson tanítottak. Pl. saját döntése alapján beáll az első kontrollra.
Ma délelőtt az egyik magyar cég Qualcommon keresztül kiadott egy protokoll-eljárást a sofőrjeinek, ami végeredményben egy nagy nulla.
Pl. Calais előtt 200 km-en belül ne álljanak meg (o'szt mi van az 561-es rendelettel? Majd a gkv. fizet?),
vámzárzsinórt fényképezzék le!!??? Heeee???

4) USA más okból építette a kerítést, mint amiért Orbán szándékozik felhúzni, illetve megmenteni Európát.
levi
@mate03: Na , hölgyekkel nem beszélünk így , anyukád nem tanította meg? Mellesleg az összes hozzászólásodból csöpög az ostobaság és nincs semmi értelme, csak a mocskolódás. Grat neked.
levi
@F_Viktor: Jó, hogy adja te észlény, így akarja itt tartani őket. Szerinted mi másért osztogatnának ennyi pénzt? Csak azért, hogy ne őket lepjék el hanem a perifériákat,ahol az amúgyis gazdaságilag visszamaradott országok vannak.

A kamionosokról: Este pihenőt tartasz, alszol egyet, reggel meg amikro ellenőrzöd a szállítmányt, találsz 30 menekültet. Mit tudsz csinálni? Megpróbálod szépszóval kitessékelni őket, ugyanis időre szállítasz...ha ez nem megy akkor erőszakkal.
De úgylátom, szerinted rendben van, hogy csak úgy leszúrkálják az embereket.

Az USA pontosan haonsló okból építette a kerítést. Azok akik Görögországban, Olaszországban, Horvátországban vagy a többi déli országban kötnek ki, már biztonságban vannak...miért is mennek tovább? Mert a nagypénzt északabbra szakíthatják, több segélyt kapnak.
Na de többet nem írok neked, mer elkopik a bill. Meg felesleges is.
F_Viktor
@levi: Az a problémád, hogy te még nem láttál menekültet, de a kamionok is kemény dió neked.
Szajkózod Orbánt, csak ő tudja, hogy mi a különbség a politikai és a gazdasági menekült között, de téged, a tudatlant szándékosan - s mint látszik, eredményesen - megvezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.