A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc, miközben a külhoni magyarok ellen uszító kampányt folytatott, a megélhetési bevándorlókat tárt karokkal várja – reagált a kormánypárti képviselőcsoport vasárnap a "Gyurcsány-párt" nyilatkozatára, amelyet cinikusnak és hazugnak nevezett.

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Orbán Viktor kormányfő "plakátháborúban" is testet öltő "gyűlöletkeltő és uszító kampánya" visszaüt, és emiatt a magyar kormány nem lesz képes a nemzeti érdekeket képviselni.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta, a "szélsőséges" Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) felpörgette a hónapok óta folytatott gyűlöletkampányát, most éppen az Ausztriában munkát vállaló magyarokat célozza, az FPÖ több vezetője is a tatárjáráshoz hasonlította a magyarok ausztriai munkavállalását, annak ellenére, hogy az legális.

A Fidesz-frakció reagálása szerint a Gyurcsány-párt nyilatkozata szándékosan összekeveri az uniós állampolgárok Európán belüli szabad munkavállalását, az unión kívülről érkező megélhetési bevándorlók százezres tömegével, amely elviselhetetlen terhet és visszafordíthatatlan folyamatokat jelent egész Európa és Magyarország számára is.

A bevándorlás a magyar emberek munkáját, megélhetését, biztonságát fenyegeti, a baloldal ennek ellenére a bevándorlók mellé állt – írta a nagyobbik kormánypárt frakciója.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Kinek a stadionjaiban is ugrál az a sok megélhetésileg bevándorolt idegenlégiós faláb?
Akkor miről is ugat Viktor-elvtárs?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@mariaberta: Uhh, durva olvasmány lehet!
Elképesztő, hogy milyen erkölcsiségű embereket képesek a választópolgárok hatalomba emelni, hát nem?
világlátó
@Anna Mária: Aludtunk egyet.Ma reggelre megtudtuk, oda a rezsicsökkentés mítosza, hazudtak ismét egy nagyot, a kispénzűek százezrei pedig milyen elégedettek voltak kormányunkkal.Az illetékes miniszter levele az európai biztoshoz kiszivárgott, pedig nem öszödön írták azt.
Ahogy írod / tegnap / erősödnek azok a hangok ott valahol Brüsszel vagy Strassburg környékén, amelyek szerint kockázatos a magyar magatartás, mert rossz példával jár elől.
Erre a jelenségre utaltam, amikor sejlik, lesz aki majd megmondja Magyarország kormányának hogy mit célszerű tennie ebben a helyzetben. Azt is el tudom képzelni, majd a hazai alkalmas és érdemes értelmiségi csoportnak adnak külső tanácsot, már úgy is ezzel vádolják még a legspontánabb ellenzéki kezdeményezést is, lásd a CÖF plakát kampány védelmét .A legjobb forgatókönyv természetesen a hazai érlelődő és alkalmas ellenzékiség lenne.
Nem tudom a korodat, de valamikor úgy tanultuk hogy a forradalmi helyzet akkor alakul ki, amikor az elnyomók és az elnyomottak között már nincs mód a megegyezésre, amikor az elkeseredés és a nyomor elviselhetetlenné válik. Persze ez a mondat valamikor az 1917-es Szentpétervári helyzetre vonatkozott, ahol a proletártömegek a cári hatalom kormánya és a rendszer ellen fordultak. Nekünk pedig itt és most a saját , demokratikusan megválasztott kormányunkkal kell egyezségre jutni. Itt nincs forradalmi helyzet, ha volt is egy icipici, azt Orbán Viktor kisajátította magának, el is durrogtatta ezt a petárdát az évértékelőjén is.
Ma tehát nincs elviselhetetlen kizsákmányolás, a parlament szépen dolgozik, az ellenzék nem vonul ki onnan, sőt esetenként megszavazza amit jónak ítél, együttműködik, még ha fogcsikorgatva is. Bár én ezt a csikorgást nem hallom. Van szembenállás, de nincs ellenállás. Egyáltalán nincs kormányváltó hangulat.A nemzeti identitás érzet még a legócskább intézkedésre is jótékony takarót von.Akkor miről is beszélünk mi itt?
Akkor miért is töltjük itt az időnket a kicsit sánta gondolatainkkal ??
coyote3
@Anna Mária: Gondolod, hogy van ennyire értelmes :)
coyote3
@Freewolf: Ha nem emlékszel, az már az előrehaladott alzheimer jele :) Bocs, nem hagyhattam ki :))))))))))))))))))))
Freewolf
@coyote3: Ki vagy te, hogy foglalkoznom kéne veled? Nudli! :-))))))))))))))
coyote3
Nudli! Ez tetszik!!! Az óvónénid segített ebben? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.