Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte sikkasztásért a Szekszárdi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát hétfőn – tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t.

Hauszmann-né Szőke Rita törvényszéki szóvivő közölte: a tíz vádlott ellen folytatott perben az elsőrendű vádlott Szima Juditot folytatólagosan elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat – tizenegyrendbeli – felhasználása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben egymillió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Nyolc további vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kapott, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Anna Mária: Azért az eléggé furcsa, hogy pintér maffiavezér, némán tűrte a jobbik befészkelődését a "cégbe" de az is lehet, hogy benne van vastagon a kacsója a büntető eljárás megindításában !
Anna Mária
@Toby: Csinálják ki egymást, a legkevésbé sem zavar.
justhpeter
@lópicigáspár: Nem csak szagú. Az is.
Főlökött
@justhpeter: erre azért mérget ne vegyél :)

Szerintem maradjunk annyiban, érdekes 'néni', érdekes elképzelésekkel és megvalósításokkal - gyakorlati kivitelezéssel, az ország legnagyobb létszámú - fegyveres testület szakszervezetének - az élén, mely úgy tűnik-tapasztalhatóan törvénysértő ténykedéseket eszközölt. Mint olvastam egy honlapon, az előző balhé - eljárás miatt 'már' - jogerős ítélet szerint lefokozták. Az alezredesi rendfokozatnak - ezek szerint annyi.
Olvasni lehetett a szakszervezeti bevételek oly irányultságú költéséről, mely a 'néni' ingatlanának állagán javított, értékét növelte, nem kicsit. Megvalósítás gyakorlatban : saját családiházában volt az érintett szakszervezet székhelye. Tehát nem kell csodálkozni szerintem, a fent olvasható anyagi korlátozásokon.

Tehát állítólag az igazság 'odaát van' :) Érdekes történet, érdekes résztvevőkkel - szereplőkkel. A Bíró pedig ítél, az Ügyész által alátámasztott vád alapján. Először én is azt hittem koncepciós a dolog, mivel utána néztem - olvastam, már kigyógyultam ebből.
De ez csak az én álláspontom ! Amúgy is azt mondom, majd meglátjuk a jogerős ítéletben, mennyire volt megalapozott a dolog, nem hiszem, hogy maradna a 'néni' I foknál :) Ő nem olyan típus !
justhpeter
@Főlökött: Csak azért volt érdekes az általam vázolt lehetőség, mert a másik oldalon ott volt a rendőrség vezetése. Nehéz elképzelni, hogy a hölgy évekig csinálhatott bármit a rendőri vezetés szeme előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.