Egy 23 éves lány és három társa lett a maláj földrengés bűnbakja. Eleanor Hawkins 3 nap börtönt és csaknem 900 font bírságot kapott, amiért a malájok szerint szent helyen sztriptízelt, ezért mozdult meg a föld néhány nappal később.

A lány egy tízfős csoport tagjaként mászta meg még májusban a Kinabalu-hegyet. Amint felértek, az ünneplés hevében úgy döntött két kanadai és egy holland társával, hogy ledobálja a ruháit. A maláj hatóságok a négy fiatal tettét nem értékelték annyira, előállították őket közszeméremsértésért. Bűnlajstromukban szerepelt, hogy a szent hegyen vizeltek és elküldték a pokolba azt a túravezetőt is, aki felhívta a figyelmüket arra, hogy rendkívül tiszteletlenül viselkednek. A maláj híradások szerint versenyből vetkőztek, kíváncsiak voltak arra, hogy ki tud tovább pucérkodni a farkasordító hidegben – írja a The Independent.

A kollektív maláj népharagot azonban az váltotta ki, hogy a helyiek kapcsolatba hozták a hat nappal későbbi 5,9-es erősségű földrengést a turisták szentségtörő magatartásával, így a közszemérem megsértése mellett 18 ember haláláért is okolni kezdték őket. Úgy gondolják, hogy a sztriptíz megbotránkoztatta a szent földben nyugvó ősök szellemét, akik a földrengéssel büntették őket.

Végül a természeti katasztrófáért nem, csak a közszeméremsértésért ítélték el a hátizsákosokat, akiket a bírság és a korábban leült három napos börtönbüntetés mellett az országból is kiutasítottak természetesen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A földrengésben ártatlanok lehetnek, de mások által tisztelt, sőt szentnek tartott helyét megsérteni szerintem is helytelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.