A közvéleményt a mai napig foglalkoztatja, hogy a rendvédelmi szervek dolgozói közül sokan fiatalon, alig 40, 45 évesen elmehettek nyugdíjba. Ha valaki elérte a 25 éves munkaviszonyt, választhatott, hogy nyugdíjba vonul, vagy tovább dolgozik. Ez érintette a rendőröket, katonákat, vám- és pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás dolgozóit egészen a 2012-es jogszabályváltozásig... - A munkaviszonyba beszámítottak az iskolai évek is, így fordulhatott elő az, hogy 40 éves emberek hagytak fel az aktív munkával. Ráadásul az ekkor járó lelépési pénz, ill. a fizetéshez képest magasabb nyugdíj, még a maradni szándékozókat is tulajdonképpen olyan helyzetbe hozta, hogy nem volt jobb döntés, mint menni... Ráadásul munkát is vállalhattak, így az egyébként sem rossz nyugdíjat még a rendszeres havi fizetéssel is kiegészítették. Mindezt tették életerős, tapasztalt emberek...

Forrás: veol.hu
Feltöltő: Equilibrium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
A kormány felére csökkenthetné ezeknek a "korkedvezményeseknek" a nyugdíját.
Még akkor is jól járnának, nem kopna fel az álluk... Bőven van mit a tejbe aprítaniuk, nap mint nap látom a környezetemben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Ezt a szoclib ámokfutást épp Orbánék szüntették meg! Ez öngól volt!
magyarbakancs
A korkedvezményes nyugdíjt az érdemli ki fizikailag kidolgozta magát úgy mint bányáz,kohász,martinász,mozdonyvezető,ápoló ki beteg ágy mellett dolgozott.
Rendőr ,katona 32 év szolgálat után engedném nyugdíjba de tényleges állományba levőkre vonatkozzon.Nem olyanokra mit ,hogy 10 évet dolgozott mint rendőr,katona és előtte meg 20 évig más munkát végzett.
Főlökött
@Freewolf: Mármint " öngól " saját maguknak :) Na ezzel 1etértünk :)!
Úgy tűnik nem sekerült elolvasni az előzőeket :)

"ámokfutást" máshol kell keresni, nem részletezem hol, mert már annyi van már, hogy nem férne az oldalra.
Főlökött
@magyarbakancs: Ezzel maximálisan egyetértünk :) !

Max. szerintem legyen egy 'tényleg' nagyonkicsi - kiskapu olyanoknak, mint a mostani balesetet szenvedett pilótának, hogy tudjon valamit magával kezdeni, a kialakult helyzetben. Ha a munkáját nem tudja tovább végezni és mindez önhibáján kívül történt, egy baleset következményeként.
Erre próbáltam rávilágítani.
magyarbakancs
@Főlökött: Köszönöm a héjesselesed, és a beteg emberekhez való tisztességes hozzá állásod.
Sajnos én mint ápoló most tolókocsiban karistolok.
Főlökött
@magyarbakancs: Jobbulást !

Ne köszönd, számomra ez természetes ! Sokaknak pedig nem az, ez viszont sajnálatos és végig sem gondolják, az általuk leírt reflektáltakat - a másik tényleges helyzetét, mibe is került, akarva - akaratlanul.
Reményeim szerint meggondoltan - elfogultság mentesen próbálnak majd véleményt nyilvánítani, ezen kérdésben az érintettek, ezért szóltam hozzá. Ha már 'csak' egy embernél ezt elérjük, na akkor már nyertünk :)

Nem estimesét kívántam előadni, mivel Grimm nyomdokába nem tisztem lépni, egyszerűen a jelenlegi állapotot és tényeket próbáltam elregélni. Remélhetően többen végiggondolják az általam leírtakat, véleményformálásuk előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.