A közvéleményt a mai napig foglalkoztatja, hogy a rendvédelmi szervek dolgozói közül sokan fiatalon, alig 40, 45 évesen elmehettek nyugdíjba. Ha valaki elérte a 25 éves munkaviszonyt, választhatott, hogy nyugdíjba vonul, vagy tovább dolgozik. Ez érintette a rendőröket, katonákat, vám- és pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás dolgozóit egészen a 2012-es jogszabályváltozásig... - A munkaviszonyba beszámítottak az iskolai évek is, így fordulhatott elő az, hogy 40 éves emberek hagytak fel az aktív munkával. Ráadásul az ekkor járó lelépési pénz, ill. a fizetéshez képest magasabb nyugdíj, még a maradni szándékozókat is tulajdonképpen olyan helyzetbe hozta, hogy nem volt jobb döntés, mint menni... Ráadásul munkát is vállalhattak, így az egyébként sem rossz nyugdíjat még a rendszeres havi fizetéssel is kiegészítették. Mindezt tették életerős, tapasztalt emberek...

Forrás: veol.hu
Feltöltő: Equilibrium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
A kormány felére csökkenthetné ezeknek a "korkedvezményeseknek" a nyugdíját.
Még akkor is jól járnának, nem kopna fel az álluk... Bőven van mit a tejbe aprítaniuk, nap mint nap látom a környezetemben...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
A kormány felére csökkenthetné ezeknek a "korkedvezményeseknek" a nyugdíját.
Még akkor is jól járnának, nem kopna fel az álluk... Bőven van mit a tejbe aprítaniuk, nap mint nap látom a környezetemben...
Levendula
Valóban szégyen az, hogy amíg mi 63-65 éves korunkig dolgozunk, akkor ezek úgy élnek 40 valahány évesen munka nélkül, mint Marci Hevesen. Én még egyetlen korkedvezményest sem láttam nélkülözni.
dr lópicigáspár
Kikkérem magamnak! Én is nyugdíjas vagyok és még az ötvenet sem töltöttem be. Még csak az kéne, hogy csökkentsék a nyugdíjunkat! Akkor miből vennék kétévente új autót?
Anna Mária
@dr lópicigáspár: Hát ez az, látod? Nehogy már pont veletek kicsinyeskedjen az állam! :)))
justhpeter
Ha mindent beadnék egy kutyának, amit a rendvédelmiek korai nyugdíjazásával kapcsolatban Orbánék beadtak a magas értelmi képességgel rendelkezőknek valószínűleg pillanatok alatt megveszne szerencsétlen állat. Ekkora hazugságmennyiséget ilyen rekord idő alatt még nem evett meg "dolgozó népünk". Arról nem beszélve, hogy még nem is differenciáltan adták be nekik, pontosan az otromba hatás legjobb érvényesülése érdekében.
papa.49
Erre mást nem lehet mondani ,,a hülye okoskodik,, sajna ma ez jellemzi az állam vezetését, de ugye más nem is várható a ,,fosőrtől,, meg a hozzáhasonlóktól...
Mobil123
Azt mikor került törvénybe, hogy az iskola évek is beszámítódtak ??? Mert eredetileg ez úgy szólt hogy 25 éves fegyveres erőknél eltöltött szolgálati jogviszony után lehetett nyugdíjba menni.
Főlökött
@Mobil123: Lasztovicsa Jenő - Tapolcáról oly sötét, mint a ház, mivel úgy nyilatkozik, hogy utána sem néz annak, amiről nyomja a marhaságait. Tudod ez az a kategória, hogy nem fáj, csak kellemetlen.
Emlékezz a középiskolai beszámításokra :) Elutasításra került. Tehát nem számolták be.

Amúgy minimum 25 év fegyveres szolgálat után lehetett elmenni, ha pl. olyan betegséged volt, mely alkalmatlanná tett a fegyveres szolgálatra. Ha valaki számára nem világos, hogy ez mit jelent, 2 db orvosbizottsági vélemény alapján mehetett el, az illető.
Volt egy polgári-civil vizsgálat, az ottani bizottság %-os mértékű egészségromlást állapított meg. Majd volt a fegyveres-hivatásos orvosbizottság, mely az alkalmasságot-alkalmatlanságot. Szóval nem egy oly egyszerű ezen történet.
Egy esetben lehetett kihagyni ezen orvosikat, ha a személynek megszűnt a beosztása, ugyanolyat illetve magasabbat nem tudtak Neki ajánlani és megvolt a minimum 25 éve, akkor elmehetett nyugállományba.
Úgy röviden ennyi :)
Mobil123
@Főlökött: Bizonyára igazad van (én nem emlékszem hogy a volt férjem és rendőr ismerőseim orvosi vizsgálatra mentek volna nyugállományba vonulásuknál)
Főlökött
@Levendula: Tetszik tudni Én is az vagyok és senki sem mondta a másiknak, hogy Ő ne csinálja.
Még mielőtt elalélna a saját hsz.-étől, 1-2 apróság : Ha egyáltalán bekerül ezen csapatba, esetleg alkalmas rá szellemileg-fizikailag-egészségügyileg, mindenki előtt ott a lehetőség.

30 éves fegyveres szolgálattal a hátam mögött, mint nyugállományú pilóta mentem nyugdíjba. Sok - sok lemondással, munkával telt az a 30 év, volt, hogy hetekig nem láttak otthon ( főleg pl. annó a Jugoszláv konfliktuskor ). A szervezetet ért megterhelésekről nem is beszélve, melyet külön orvosi stáb ( ROB - Repülő Orvosi Bizottság ) vizsgált évente 4 esetben, Kecskeméten. Háziorvosom - ezen időszak alatt 3 is volt, nem láttak, mivel csak Kecskeméten láthattak el, sehol máshol.
Heti minimum kétszeri repülés, hol éjjel, hol nappal, azért adott a szervezetemnek rendesen.
Azért azt nem kell - kellene elvárni a másiktól, hogy 'járókerettem menjen a repülő technikához', ha repülni szeretne. Viccnek szántam, mert az orvosok oda sem engednének.

Szóval lehet ágálni, de szerintem utánunk kellene csinálni, s utána átgondolnánk reflektálásunk tartalmát.
Főlökött
@Mobil123: A felvázolt két megoldással volt lehetséges annó a nyugállományba vonulás :)

Azért is írtam le, hogy tisztán lássunk :)
Nyuszicsibe
@Mobil123: igaza van @Főlököttnek. Én ismerek olyan rendőrt,aki pont eltörte a lábát, megdumálta az orvost,hogy ne jöjjön már annyira rendbe,hogy vissza kelljen mennie - bár addig is íróasztal mögött a tökeit lóbálta. Lenyugdíjazták, azóta ejtőernyőzik,futni jár,és röhög azon aki negyedannyiért gályázik.
Mobil123
@Főlökött: ah már látom (félre olvastam egy sort )
Mobil123
@Nyuszicsibe: mint írtam én benne éltem, és így saját tapasztalatomat írtam le. Az orvosi ügyet nem ismertem mert akiket ismerek rendőröket és nyugdíjba mentek ők 25 év szolg. után mentek nyugdíjba.
Főlökött
@Nyuszicsibe: Ejtőernyőzésbe azért annyira nem lennék biztos, mert oda is reporvosi kell. Civileknél nem tudom milyen-mennyire komoly, de a seregben igen magas elvárások voltak egészségügyileg.
A próbálkozó '0'km-es csipet-csapat 1-3%-a ment át és engedélyezték ténykedésüket egészségügyileg! Igen nagy volt a szórás, nem volt egyszerű bekerülni. 3 teljes nap, reggel 7-től délután 4-5-ig folyamatosan orvosi vizsgálatok voltak. Fogászat, szemészet, belgyógyászat, sebészet, terheléses illetve nyugalmi EKG, EEG, barokamra, magassági ruha utána fűzés, stb., stb.
Szóval nem egy egyszerű játék és ha bármi gond lépne fel, kizárás - vagy letiltás /gyógyulásig/ az eredmény.
Csizmás Kond
...most akkor az a baj, hogy az Orbán kormány változtatott a nyugdíjazási törvényen ?
glorianna
@Csizmás Kond: Igen az a baj. Ui. nem csak a fegyveres testületek, hanem a veszélyes munkakörben dolgozók is elvesztették a korábbi nyugdíjazás lehetőségét. Másrészt a nyugdíjrendszer gyakori átszabása és mindenkire kiterjesztése nettó szerződésszegés.
pistapapa
Egy rendőr autókázása miért rosszabb a kohász,vagy egy varrónő munkájánál?
Nyuszicsibe
@Főlökött: pedig ernyőzik a srác, nyáron Siófokra is le szokott járni tandemet ugráltatni, meg ide-oda programokra. Az egy dolog,hogy futni jár, de az ernyőzéssel azért pár embernél kiverte a biztosítékot.
Főlökött
@Csizmás Kond: Félre tetszett érteni, avagy nem tetszett érteni az írtak lényegét!

Válaszom, igen az, de belátható miért is ez a válaszom, az alábbiak alapján :

Annó a HSZT.-ben ezen megkülönböztetés olyan munkakörökre, folyamatos feladatokra vonatkozott, melyek olyan megterhelést jelentettek a személy szervezetének, hogy nem várható el tőle az, hogy 55-60 éves korában is ugyanazt csinálja !
Főleg hangsebesség feletti munkakörökben, ide jött a hangsebesség alatti kategória súlyozva -> a helikopterek :)
Pl. egy műrepülés során, több G-s terhelések esetén, 1-1,5 óra alatt minimum 2-3l vizet vesztünk, olyan erőhatások érik a gerincet, csigolyákat, szervezetünket-szerveinket, melyek nem az áldásos hatásukról híresek !
Tehát nem véletlen a 1/4 évenkénti orvosi vizsgálat !

Annó, mint említettem a 'Jugó' konfliktust, 91' körül nem volt véletlen a teljes fegyverzettel történő repülés, 'kicsit' sűrűbben kivitelezve. Sokan nem tudják, hogy egész Taszár készültségben volt, mert disszidálni akart egy egész ezrednyi 29-es vadász, onnan - hazánkba - Taszárra kívántak leszállni. Maradjunk annyiban, érdekes helyzet volt...
Volt jónéhány hónap, amikor a család nem is látott, azt sem tudták, hol vagyok ténylegesen. Sok esetben volt éjjel, az ágyból ugrasztottak, mondván így jártam, menni kell, ezért - ezt vállaltam. Tehát hajrá ! Mentem...Adott feltételekkel, tényleg ezt vállaltam. Utólagosan - visszamenőlegesen akkor változtatunk a feltételeken ? - Ez komoly lenne ? Ne vicceljünk már !

Szóval ezt az állapotot, a mostanság tapasztalható, légkondis irodában -'elvagyok, mint a nagyi befőttje'- típusú előadással, avagy a légkondis kocsiban történő elautózgatunk típusú cselekvéssel, tán nem kellene összehasonlítani, mert szerintem nem igazán egy kategória - nem egy szint lenne!
Mi bármikor otthagyhattuk volna a fogunkat - a gyerekek pedig maradnak árván, illetve a másik esetben pedig a szentem, max. megfázna, a hideg miatt, mert úgy állította a légkondit.
Egy kategória...
Főlökött
...bocs- úgy tűnik, túl hosszúra sikeredett :)

Egy kategória..." lenne ? Nem hiszem, hogy az lenne ! A történésekkel nem tartott lépést, az akkori vezetés, akikből sokan most is regnálnak ugyanott, csak mostmár jártatják a szájukat, saját védelmük érdekében, mivel akkor nem tették azt, amit akkor kellett volna ! Így számukra marad, a manapság megszokott 'hergelés' típusú előadás-sorozat !

Ezen mostani fikázó vezető politikusaink - mert ezek voltak akkor is nagy számmal a Parlamentben és a régiekkel együtt hozták össze ezt az egész katyvaszt, ami tapasztalható, egy kalap alá vettek mindenkit, az eredmény tapasztalható - érzékelhető. Most pedig csodálkoznak ezen és néznek, 'mint maci, a bizonyos málnásban', illetve mossák kacsóikat. Hát nem igazán kellene, mivel ezt is Ők csinálták, magukban kellene a hibát keresni, nem azokban akik letettek az asztalra, nem keveset ! Most pedig kóstolgatják, szórakoznak velük ! Érdekes, nem ?

A végére, hogy 'ne legyek uncsi', mesélek Neked egy vicces történetet - kollégámmal és saját magammal történt : Volt kollégámmal, aki Kassán - 21-esen végzett, eltipegtünk a 'Hadkieg' - nevezetű érdekes helyre, már pihizőként-leszerelként, mondván 'csak' egy igazolást szeretnénk :) a HM.-től! Amint megtudták, mivel látták-láthatták-mert bevittük a hajózó könyveinket, mit is csináltunk eddig és hol, egy igen érdekes kérdésük volt felénk : "Nem akarunk Kanadába menni 3/4-évre gripen kiképzésre ?" Ha vállaljuk és aláírjuk a papírokat, 1-2 héten belül mehetünk...nem folytatom.
Had ne mondjam el, mennyire küldtem el a Főtörzs Asszonyságot és hova, kollégámmal együtt 'kiröhögtük'. Amúgy sem volt szép a válásunk 97'-ben, mikoris közel - tán 100 pilótától megváltak - önként és dalolva meggondolatlanul, hogy a 'soha viszont nem látásra'. Azok akkori kiképzési költsége szerinted mennyi lehetett, akiket 'csak úgy' szélnek eresztettek ? - hogy páááááá, kezdj magaddal, amit akarsz...Akkori politikai vezetés döntése volt !...
Csizmás Kond
@Főlökött: A nyugdíjkorhatár változtatás leginkább azokat érintette fájdalmasan akik katonai, vagy bármilyen más funkcióban nem a veszélyes zónában dolgoztak de kijárt nekik a kedvezmény mert valamilyen főnöki pozíciót töltöttek be.
Nem igaz az, hogy a vadászgép pilóta nem kap ma is megérdemelt kedvezményt és az sem igaz, hogy minden veszélyes munkahely egyforma.
Főlökött
Igen - igen érdekesen kivitelezve történt !
Elárulom az 'átkosban' 150-200 óra között volt a repidőm évente, amikor leszereltem - utolsó évben - szeptemberben - 32 órával én voltam a 'hiéna' a századnál, hogy eddig - ennyit sikerült összehoznom. Igaz volt a végén, amikor beültem a kabinba, néha keresnem kellett, mi - hol is van. Hát ez viszont már gáz...Főleg berepülések esetén.

Itt pedig a mostani vélemény, igaz már mincs Pápa, Taszár, Szentkirályszabadja, nincs már PG, stb. mindent eljátszottak - elherdáltak, 'csak' egy vélemény :
www.jetfly.hu/rovatok/tipusok/jas39/a_veg_kezdete/

Tehát belátható a kezdeti válaszom, hogy igen! Nem várható el, egy hajózótól, főleg aki vadászon volt, hogy 55 évesen másszon a kabinba - addig pedig 'járókerettel kússzon el', ha dolgozni akar - kell, de egy helikopter pilótától sem várható el, ezen ténykedés. Hoztak egy döntést 2012-ben, mely érdekes és szerintem törvénysértő is, de ezt hagyjuk, mert ennek részletezése nem ide, ezen fórumra tartozna. Hosszúsága is nagyra sikeredne.
Csak annyi a lényeg, az említettekről, hogy a Nekik kiadott közokiratok tartalma lett semmis, mely közokiratok a mai napig is élnek - tartalmuk akkor ki tudja, de közokiratok ! Érdekes, nem ?
Közigazgatási eljárások jogerős határozatai lettek állítólagosan úgy érvénytelenek, hogy azok jogerősek, a mai napig nem támadta meg senki! Szóval érdekes - áldatlan állapotok uralkodnak, ezen a téren is. Mint egy Banánköztársaságban, ami dívik :)

Így már remélem érthetővé vált, a kérdésedre adott válaszom tartalma !:)"
Főlökött
@Csizmás Kond: Olvasd el kérlek amit írtam ! - igaz 'kicsit' hosszúra sikeredett...bocsika érte !

Mindenkit összemostak. Egy káosz lett az egészből, így aki a feltételeknek megfelelt, boldog - boldogtalan, ha tehette, lelépett. Hagyott a vezetés, egy ólajtót. Ezért Ők lennének a hibásak, akik éltek vele ? Utána pedig - nem akarok politizálni - de fidesz kivitelezésében a 'ló túlsó oldala' következett :
A mostaniaknak pedig kézifék behúzva, így jártak - ez van, ezt kell szeretni és elfogadni ! Nincs más, majd lesz életpálya - ha lesz, stb. Még visszamenőlegesen is !

Szerinted a mostani katapultált hajozó, miért van kellemetlen-áldatlan helyzetben ? Mert szerintem életében nem fog többet repülni - csak nem merték elmondani, a dokik nem fogják felengedni. Áruld el, mit kezd magával akkor ? Családot, hogy tartja el, mindenféle pótléktól, járandóságtól el fog esni. Ő hibája lenne ? Mit kezd magával, ha nem roppan össze ?
Max. a Kilián Gy. Fősulin oktathat, ha még elvégez 1-2 sulit ezért. - hogy kihúzza esetleg a nyugdíj korhatárig, hogy elmehessen.
Na ez van sajnos :(
Csizmás Kond
@Főlökött: Ez amit leírtál a pesszimistább oldala, de van neki más is.
A pilóta amelyik balesetet szenvedett nem biztos, hogy nemfog repülni. Ha tényleg nem fog akkor vagy leszázalékolják vagy más munkahelyet kinálnak fel. Amúgy azért mert balesete volt miért kéne a kormányt hibáztatni ?
Toby
Semmi másra nem ment ki a játék, mint szavazatszerzésre !

A visszarendelt 45-55 éveseket ugyanolyan fozokai felméréseknek vetették alá, mint a frissen felszerelt 18 éveseket ! Ki is hullottak rendesen ! Egyáltalán nem az volt a cél, hogy vissza a korán-nyugdíjasokat !
Van olyan megye, ahol 17 fő jelezte, hogy visszamenne szolgálatba, de mindössze 6 fő felett meg, amolyan hivatali közmunkásnak. Nem korábbi szolgálati beosztásaikba kerültek vissza.
Elkezdtem írni a bűnügyes cimbi által elmondottakat a "könnyű" szolgálatról, de elszállt és nem írom újra, elég mesze jártam már. Nem egészen úgy szól a történet, ahogy azt a qrmány - és lézer-a piszkos - előadta anno. Szokás szerint vastagon hazudtak a "40-50 éves nyugdíjasokról" még akkor is, ha valóban volt néhánjy ilyen eset, de ezek kiszínezték és általánosítottak, hogy eladható legyen !
Nem véletlen, hogy pintér nem akart asszisztálni a lézer féle visszarendelés megismert formájához !
Toby
@Csizmás Kond: Van tárgyi tévedésed, nem kevés. Nem volt főnököket rendeltek vissza pl. a rendvédelemben, hanem nyomozókat, vizsgálókat, ugyanakkor a volt főnökök (pl. a főkapitány bűnügyi helyettese,) nyugdíj után visszament dolgozni "tanácsadónak" a nyugdíj mellet teljes fizuért ! Ezt is patkányék rendezték el !
Csizmás Kond
@Toby: Hát persze, mert mindig az csinál valamit akinek lehetősége van. Amúgy azokat a törvényeket vajon ki hozta, amelyek elengedték nyugdíjba és nyugdíjason visszavették ugyanoda ...?
...ha nem tudod segítek...
Csizmás Kond
@Toby: Naszóval, ha Orbán változtatott a törvényen akkor azt jelenti hogy már megvoltak azok ..ki is volt előtte ?
Toby
@Csizmás Kond: Ja ám, csakhogy akiről szóltam ( a bűnügyi igazgató, vagy helyettes ) orbánék alatt ment nyugfdíjba és lépett vissza "tanácsadónak" - havi teljes fizuért az amúgy sem csekélyke nyugdíj mellett !
Ez vajon miért maradt ki a parasztvakitásból ?

A belügy tele van nyugdíjból visszalépett főkapitányokkal és más vezetőkkel, ezek mind "tanácsadók" - teljes fizuért !

Ergo: erősen szelektív volt az "igazságos lépés" mint ahogyan a 2010-ben meghírdetett "nix 2 milla feletti fizu" - De van !
Csizmás Kond
@Toby: Persze hogy Orbánék alatt ment el mert az azelőtti törvény ezt lehetővé tette és amikor Orbánék látták ezt hát megváltoztatták...mit nem értesz ezen ?
Toby
@Csizmás Kond: Nem értettél meg ! Orbánék első lépései között szerepelt a rendvédelmisek visszahívhatósága és alappal szémtottak szimpátiára ebben a tárgyban. Ugyanakkor arról nem történt intézkedés, hogy az amúgy is tisztes nyugfdíjal elhúzott vezetők, ne mehessenek oda vissza "tanácsadónak" ( csak azért, hogy még több legyen a pénzük, mert gyakorlati haszna nem sok lehetett, hisz egy tanácsadónak nincs intézkedési joga )
tehát az alacsonyabb beosztásúakat sújtották - szándékosan -míg a vezetői nyugdíjasokat szépen megkímélték.
Erről szóltam volna feljebb.
Csizmás Kond
@Toby: ...és miért ne mehessen ?...mert neked nem tetszik vagy mi a szösz ?
Ez nem kívánságműsor kisbütyök, tanácsadó az lehet akit felkérnek arra...pl téged miért nem kér fel senki ?
dr lópicigáspár
@Főlökött: Ki mondta neked, hogy legyél katona?
Lehettél volna mérnök is, vagy orvos, esetleg bányász.

Apropóóó, nem is volt háború. Volt egyáltalán puska a kezedben, vagy csak vízipisztoly?
Főlökött
@dr lópicigáspár: Tetszik tudni, mindíg is repülni szerettem volna. Mivel ha ezt választja az ember, akkor maximalistaként a legjobb - legelittebb hely az irányadó !
Ön nem ezt tette, ezért én lennék a hibás ? Ne már !

Nem volt háború ? Ennek azért javaslom utánanézni, tőlünk délre mi is történt, az általam említett időben :) Avagy nem tud róla. Tájékozódni kellene...

"Lehettél volna mérnök is" :) Ez aranyos volt :) Villamosmérnök, közgazdász, jogász végzettségeim vannak, melyeket a munka mellett végeztem, összesen 5 db egyetemi és főiskolai végzettséget szereztem és nem a vörös nyakkendő volt a domináló tény számomra :)

"vízipisztoly" - inkább az kellett volna ! Tényleg puskával ritkán lőtem ! Mivel a vadászat nem tartozik a hobbim közé.
PA-63 kézi lőfegyverrel, AMD-vel azért negyedévente...sikeredett.
Fedélzeti gépágyuval, irányított és nem irányított rakétával, kicsit többször is számszakilag, ha az UV blokkot, annak tartalmát vesszük figyelembe :)
Főlökött
@Csizmás Kond: Pesszimistább :)) A tényeket, jelenlegi helyzetet próbáltam vázolni számodra.

Mondok egy példát, hogy érthetővé váljon számodra, mi a gyakorlat, ami még most sem változott. Egyszer a 80'-as években, mivel az év legelső ROB.-jára mentem mindíg, az átmulatott éjszaka következményeként, az EKG-men keletkeztek extrák. Mivel nem igazán gyári, megszokott működésnek felelt meg a dolog, utána, minden egyes évben, az éves ROB-on kaptam egy holtert, leszerelésemig. Mit is jelentett ez számomra ?
A nap 24 órájában óránkénti vérnyomásmérést és folyamatos ekg., mindez egy félresikeredett éjszaka után, ja + egy könyvben írnom kellett azt, mikor mit ténykedtem, ezen 24 óra alatt.
Említhetem még, egy megfázással beülni a barókamrába, következmény -> 1 hónap letiltás, majd zuhanópróbás vizsgálat követte, hogy engedélyezzék a repülést. Nem részletezem a tartalmát, nem kívánom senkinek a szimulált 60-80m/s-os emelkedés-süllyedést, barokamrában - légnyomás drasztikus változtatással lejátszva-kivitelezve. Nem egy élmény.

Szóval ezek után szerinted, egy csigolyatöréssel, még ha netán gyógyult is, valaki felengedné ? :) Nincs az az orvos, aki engedélyezné, megadná az engedélyt arra a kategóriára!

"leszázalékolják vagy más munkahelyet ajánlanak" - Leszázalékoltak milyen - mennyi pénzt is kapnak ? Hogy tartja el a családot ? Hogy járatja egyetemra a gyereket - gyerekeket ? Hogy élnek meg ?
Én is említettem a másik munkahelyet, a Fősulit-mint oktató, ha megvan hozzá a kellő végzettsége. Ha nincs, akkor mi is van ?

Nem vagyok pesszimista, a realitás talaján állok és nézem - tapasztalom az átgondolatlan - meggondolatlan lépéseket. Sajnos véleményem szerint nagyonis az Ő hibájuk !
Lehet, hogy véleményünk nem azonos, de ez így egészséges :)
Csizmás Kond
@Főlökött: Hagyjuk a katonamesét...én is voltam katona.
Ami meg a balesetet és a következményeit illeti...hát szerintem ezzel ő tisztában volt.
Főlökött
@Csizmás Kond: Állítólag én is voltam 1-2 évig :) Nem mese amúgy, sajna a felvázolt dolgok a jelenlegi kézzelfogható valóság...
Az általam megadott honlapon azt is olvashattad, milyen a helyzet jelenleg. Beletörődni lehet, hogy ez van, ezt kell szeretni. Többet nem igazán lehet tenni.

Tisztában volt ? Mivel is ? Szerintem annyival volt tisztában, hogy netán benne van a pakliban. Bízott magában, a technikában, a kiszolgáló - munkatársak szakértelmében.
Nem jött össze.
Előző hsz.-eimből pedig elolvasható a 'nem jött össze' következményei. Ezt sikerült összehozniuk, nagyhírtelen.
Nem Neki, a mostani vezetésnek.
Freewolf
Ezt a szoclib ámokfutást épp Orbánék szüntették meg! Ez öngól volt!
magyarbakancs
A korkedvezményes nyugdíjt az érdemli ki fizikailag kidolgozta magát úgy mint bányáz,kohász,martinász,mozdonyvezető,ápoló ki beteg ágy mellett dolgozott.
Rendőr ,katona 32 év szolgálat után engedném nyugdíjba de tényleges állományba levőkre vonatkozzon.Nem olyanokra mit ,hogy 10 évet dolgozott mint rendőr,katona és előtte meg 20 évig más munkát végzett.
Főlökött
@Freewolf: Mármint " öngól " saját maguknak :) Na ezzel 1etértünk :)!
Úgy tűnik nem sekerült elolvasni az előzőeket :)

"ámokfutást" máshol kell keresni, nem részletezem hol, mert már annyi van már, hogy nem férne az oldalra.
Főlökött
@magyarbakancs: Ezzel maximálisan egyetértünk :) !

Max. szerintem legyen egy 'tényleg' nagyonkicsi - kiskapu olyanoknak, mint a mostani balesetet szenvedett pilótának, hogy tudjon valamit magával kezdeni, a kialakult helyzetben. Ha a munkáját nem tudja tovább végezni és mindez önhibáján kívül történt, egy baleset következményeként.
Erre próbáltam rávilágítani.
magyarbakancs
@Főlökött: Köszönöm a héjesselesed, és a beteg emberekhez való tisztességes hozzá állásod.
Sajnos én mint ápoló most tolókocsiban karistolok.
Főlökött
@magyarbakancs: Jobbulást !

Ne köszönd, számomra ez természetes ! Sokaknak pedig nem az, ez viszont sajnálatos és végig sem gondolják, az általuk leírt reflektáltakat - a másik tényleges helyzetét, mibe is került, akarva - akaratlanul.
Reményeim szerint meggondoltan - elfogultság mentesen próbálnak majd véleményt nyilvánítani, ezen kérdésben az érintettek, ezért szóltam hozzá. Ha már 'csak' egy embernél ezt elérjük, na akkor már nyertünk :)

Nem estimesét kívántam előadni, mivel Grimm nyomdokába nem tisztem lépni, egyszerűen a jelenlegi állapotot és tényeket próbáltam elregélni. Remélhetően többen végiggondolják az általam leírtakat, véleményformálásuk előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.