Egységes, a piacot szabályozó rendeltért tüntetnek ma a taxisok az Alkotmány utcában. Nem tetszik nekik, hogy az olyan alkalmazások miatt, mint például az Uber, évente 600 milliós bevételtől esik el a szakma – írta a VG.hu.

Ezekekkel a cégekkel kapcsolatban az a taxis vállalkozások kifogása, hogy minden rendeletet figyelmen kívül hagyva működnek és kárt okoznak Magyarországnak és a taxisoknak is

- mondta az újságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak.

Például mióta másféléve működik az Uber Magyarországon, azóta csaknem egymilliárd forintot vettek ki a hagyományos taxisok zsebéből. Ez egyébként más európai országokban is probléma: a spanyolok blokkolják az alkalmazás elérését, míg Olaszországban egyenesen be is tiltották.

Jelenleg az 1988-ban megszületett Minisztertanácsi rendelet szabályozza a piacot, amit az elmúlt évek alatt ugyan többször módosítottak, de azt sok szempontból meghaladta az idő – írta az újság. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért többször egyeztetett már a taxisokkal, de hiába ígérték először februárra, majd áprilisra a kormányrendelet megszületését, ez idáig még nem történt meg.

Frissítés: A szervezők szerint háromszáz autóval vettek részt a demonstrációban, az MTI munkatársa azt tapasztalta, hogy a járművek teljes szélességében elfoglalták az Alkotmány utca egy szakaszát.

 A demonstráció után Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (FUVOSZ) főtitkára petíciót adott át Fónagy Jánosnak a Parlament előtt.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára a petíció átvételekor elmondta: többhónapos előkészítés és folyamatos egyeztetés után a kormányt megelőző fórumok a taxisrendeletet megtárgyalták, és azt a szerdai kormányülésen tárgyalják majd.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Omarion Nebula
Hát a taxisoktól nem sajnálom azt a 600 millát...
Tisztelet a kivételnek tényleg hiénák...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.