Parázs vita: az MSZP-s politikus szerint a kormány a bevándorlóellenes kampánnyal próbálja elterelni a figyelmet az egészségügy, oktatásügy és a kivándorlás tragédiájáról.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője és L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára között alakult ki a hangos szóváltás a napirend előtt az Országgyűlésben. A szocialista képviselő szerint a bevándorlóellenes hangulatkeltést használja a Fidesz arra, hogy elhárítsa a felelősségét, valamint félelmet és gyűlöletet keltsen a létminimum alatt élőkban, akik számára a megélhetés és a munkahelyek hiánya komoly probléma. Harangozó kiemelte, hogy nem a bevándorlók, hanem a Fidesz okozza a nyomort Magyarországon, nem a bevándorlók miatt nem kapnak vérvételre időpontot, vagy várnak évekig az emberek egy műtétre.

Kiabálás a Parlamentben: Bevándorlóellenes kampánnyal tereli el a figyelmet a Fidesz

A politikus élesen bírálta az oktatáspolitikát is, melyet az elitista, feudális és barbár szavakkal illetett, és amely a középkorba taszítja az országot. Harangozó kitért arra, hogy a kormány képtelen itthon tartani a fiatalokat, és ha ez így megy tovább, hamarosan ők fognak könyörögni azért a bevándorlóknak, hogy idejöjjenek és hajlandóak legyenek éhbérért dolgozni, amíg a kormánypártok zavartalanul lopnak. Harangozó Tamás szerint a korrupció az egyetlen kohéziós erő a kormányban.

L. Simon, aki „demagógcunaminak” titulálta a szocialista képviselő beszédét, visszautasította Harangozó vádjait, és azt mondta, egyetlen előnye lenne, ha visszarepülnénk a középkorba, hogy „azt az ötvenéves dicsőséges szocializmust és kommunizmust, amit önök a nyakunkra hoztak, azt legalább megúsznánk”. Hozzátette: az „önök soraiban” a pártállam vezetői ülnek, az MSZP annak a pártnak az utódpártja, amely a diktatúrát működtette.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
L. Simon igazi fideszes patkányhoz méltón húzta ki magát a korrekt válaszadás alól...az, hogy hülyeségeket beszél azon már meg sem lepődök...szóljon majd neki valaki, hogy a "komcsik" fele a fideszben van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@Hellcat: Fele?? :-O
szerintem a teljes fideSS komcsi. sokkal komcsibb, mint valaha bárki is volt ebben az országban. a fideSS az Mszmp utodpártja, de sokkal -sokkal rosszabb annál.
Hellcat
@micfild: Úgy kellett volna, hogy "minimum a fele a fideszben van". Azaz lehet több is :)
varirmag
Ejnye Harangozó "úr" ! miért nem mutatott rá hogy a franciáknál és a britteknél is , milyen
tökéletesen " beilleszkedtek" a bevándorlók,. Vagy nem ?
világlátó
Talán alakul a helyzet nálunk. Halvány még egy kicsit, de Harangozó képviselő úr jó úton jár. Talán még az is előfordul, hogy az uralkodó kormánypárt hibái ostorozása közben kitalálják a joggal bírált problémák megoldásához vezető lépéseket is. A kemény és tárgyszerű bírálat is csak akkor fáj a kormánynak, ha visszatámadhatatlan, ha igazolt, ha bizonyított. A korábbi szocializmussal kontrázni egyre kockázatosabb, mert él még néhány millió azokból, akik a szocializmus idején nyugodt, biztonságos életet élhettek, még ha csak a trabant és a wartburgra futotta, meg a szakszervezeti üdülésre a Balatonon.
ezek a milliók ma csóró nyuggerek, akik naponta aggódnak gyerekeik, unokáik mindennapjaiért.Ők aztán nem vonhatók felelősségre a Kádár rendszer a szocializmust erősítő lépéseiért, ahogy a mai szavazók sem lesznek felelősségre vonhatók a fidesz rendszer továbbéléséért, mai ostoba regnálásáért. De a parlamentben ülők igenis felelősségre vonhatók a gombok, az igen gomb folyamatos nyomogatásáért lélektelenül, felelőtlenül, frakciófegyelemből és félelemből.
Szóval, jó lenne tovább ostorozni a hibákat, a rossz elhatározásokat, amíg még van esély azok megváltoztatására. Ugyanakkor szedje össze magát az Mszp , de az összes érdemes ellenzéki erő, vonják be azokat, akik képesek helyettük megfogalmazni a kritikát, a feladatokat, a programokat. Az Mszp. elnöke vegye komolyan a régi vezetéselméleti szabályt, mi szerint az okos vezető a nálánál sokkal okosabb szakemberekkel veszi körül magát.Van itt bőven érdemes, alkalmas szakértő, aki még akkor is fontos az országnak, ha nem lesz elkötelezett tagja az Mszp.-nek, Lmp.-nek stb. A pártépítésnek most nincs még itt az ideje. Majd ha megint jó fut az ország szekere, akkor majd szívesen csatlakoznak a vezető érdekcsoporthoz az emberek. Mert az emberek szeretnek a sikeres vezetőhöz csatlakozni, bízva a saját sikerességükben is.
hemami
Világlátónak igaza van abban, hogy a jelenlegi "nyuggerek""naponta aggódnak a gyermekeik, unokáik mindennapjaiért ", mert nekik még annyi lehetőségük sincs az emberi életre, mint szüleiknek volt az " átkosban. "Nem egyszer a "nyuggerek " kénytelenek támogatni őket, mert, ha kevés is a nyögdíj, de legalább eddig az " még" biztos jövedelem volt, kiszámítható, ellentétben a mostani dolgozók helyzetével, nem is beszélve a munkanélküliekről és ne jöjjenek azzal, hogy ez a probléma csak a cigányokra érvényes, mert ez nem igaz.Az "átkosban " a cigányok is dolgoztak, akkor büntették is a munkakerülést, de ugyanakkor adódtak munkalehetőségek is.Voltak munkásszállások a vidékieknek, ahol, ha nem is egy Hilton szálló színvonalán, de emberi körülmények között élhettek.Még művelődésre is volt valamennyi lehetőségük.Most a munkavállalóknak nincsenek jogaik, rabszolgaként bánhatnak velük. ( Egy nyugger véleménye. )3000/3000

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.