A kormányzati politikusok folyamatosan arról beszélnek, hogy Magyarország kikerült a válságból, európai összehasonlításban kiugró a gazdasági növekedés, gyakorlatilag nincs infláció, a költségvetés feszes, emiatt nemsokára a nagy hitelminősítő intézetek felminősítik az országot. Róna Péter és Mellár Tamás közgazdász professzorokat kérdeztük, hogy az előbbiek ellenére miért nem érezni a közhangulaton ezt az elképesztő sikerszériát. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Itt a lényeg:

"Az előbbi, első olvasásra hízelgő véleményhez azonban Róna Péter kritikát is fűzött. Eszerint a gazdasági növekedés egyik motorja az uniótól érkező források tömege, azaz nem a magyar gazdaság lett sokkal egészségesebb, hanem kívülről, méghozzá a kormány által sokat bírált Brüsszeltől kapott segítséget a magyar gazdaság. A magyar infláció alacsony volta pedig nem a magyar gazdaságpolitika sikere, hanem nemzetközi trend (sőt több európai ország deflációval küzd), ezért Róna szerint a magyar kormánynak az alacsony inflációval nem lenne illendő hencegnie. "

Teccik érteni ? Az a piszkos, rosszindulatú Brüsszel + az uniós pénz + meg a "jobban teljesítés" = piros pöttyös fenekű tündérmese !
simmering73
Összességében megint az jött le nekem a cikket elolvasva, hogy az ország csak infúzióra kötve képes életben maradni.
eugen4402
Kár, hogy hat éves koromban leszoktam a mesékről...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.