A kormány által közzétett dokumentumokból érdekes adatok derültek ki. Ebben a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok utazásai szerepelnek.

Becsey Zsolt, a fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára például 334 ezer forintért repült Hollandiába, Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára pedig 504 ezerért járta meg Luxemburgot – olvasható a Népszabadság cikkében.

Az utazások pontos részletei és paraméterei nem ismertek, de a Népszabadság cikkéből kiderül, az egyik nagy légitársaságnál, a KLM-nél már másnapi indulással található 300 ezer forintnál is kevesebbért, business-osztályon jegy Amszterdamba, ugyanennyiért pedig Luxemburgba is el lehet repülni.

Európán belül az államtitkároknak és helyetteseiknek turistajegyet térít az állam, csak a minisztereknek jár a nagyobb komfortfokozat az utazás során, tehát nem kellene kiemelt osztályon repülniük.

Érdekes még Perényi Zsigmond helyettes államtitkára egyik útja is, egy kétnapos brüsszeli túrája félmilliónál is többe került, a 265 ezres repjegy mellett 163 ezerért szállt meg egy éjszakára. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyébként államtitkárainak 450, helyetteseiknek 300 eurót engedélyez szállásra, ez a szám a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál 300 és 200 euró.

Összesen a kormány egy év alatt 398 millió forintot költött a minisztériumi vezetők utazásaira, ebből 225 milliót repülőjegyre, 34 milliót szállásköltségre, a maradék a napidíjak és egyéb költségek. De a lista nem teljes, nem tartalmazza ugyanis Orbán útjait, és Szijjártó külügyminiszter sem latin-amerikai körútját.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
És még ezek mernek úgy nyilatkozni, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból. Igen, a szerencsétlenek közel 4 hónapig tengődnek abból a pénzből, amit ezek 1 éjszaka alatt elhálnak! Egy jósvádájú kecske legyen a hálótársuk...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Nem islenne gond ha a HAZA és annak népe látná a hasznát és nem a Fidesz.
Lepényleső
Helyesen - ezek nem állami vezetők,hanem Magyarország kiválasztottai, állítólag általunk.
Erről én miért nem tudok?
Desischado
Erről szól a nóta. Ők luxusban dőzsölnek, a nép meg forduljon fel éhen. Van valami gond ezzel? Más: most tudtam meg, hogy nem tudok fogpótlást csináltatni, mert 150 000 ft-nál is többe kerülne. És miből is teremtsem elő, ergo, a semmiből? Egyszerű, erre nekem nem telik, de semmi vész, a maffia banda jól él és ez a lényeg. hogy rohadnának meg, egytől egyig! Hála és gratuláció minden észkombájnak, aki rájuk szavazott, meg azoknak is, akik otthon maradtak!
Fradigege
Mert megtehetik. Ezzel jár a 2/3-ad. Most nincs már 2/3-ad de így is megtehetik.
jancsipapa
Azért van annak valami bukéja amikor Lázár János előáll és sokallja az állami vezetők utazásaira felhasznált pénzt .Valamint kijelenti ,hogy ezen mindenképpen változtatni kell ,mert ez így nem maradhat tovább ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.