Csütörtökön még engedélyezte, pénteken már fertőzés veszélyre hivatkozva elutasította a MÁV vezetése azt, hogy a Bevándorlási Hivatalból igazolással távozó, de a befogadó állomások felé induló vonatokat lekéső menekültek a szegedi vasútállomás épületében töltsék az éjszakát. A Szegeden rekedt migránsokat segítő civilek példája azonban ragadós volt, a korábbi segélyakciót látva többen a környékről csatlakoztak ahhoz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@vizinyuszi: - emberekről beszélünk. Ha te nem vagy segítőkész, ne szóld meg azt, aki igen.
Nem hazavinni kell őket, hanem ideiglenesen fedelet a fejük fölé.
Lehetsz még te is az életben földönfutó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Tróger Kormány, Tróger MÁV. Egál. Miért is lenne más. Az a MÁV, amely csak vonszoltatja - nem működteti - a vonatokat. Manapság már nincs olyan vonat, amelyik nem késik. A MÁV fertőzésveszélyre hivatkozik. Ha nem csak vonszoltatnák a vonatokat, hanem néha utaznának is rajta, tudnák, bizony a hazai vonatokon is lehetne néha-néha fertőzést kapni. Ezek szerint a MÁV egyenlő mércével mér, mi sem kapunk kulturált kiszolgálást, a menekülteknek sem jár. Így van rendjén. A kormányban sincsenek normális emberek, miért pont a MÁV-nál legyenek. A kormány is kifelé igyekszik Európából, a MÁV ebben is szeretné megelőzni. Nem lehetne, hogy a kormány és a MÁV vezetése is menjen ?
vizinyuszi
Egy vonat sebességének semmi köze a bevándorláshoz.
A vasut helyzete olyan, amilyen, ez tény. Viszont az is tény, hogy a szolgáltatást (tudom, egyeseknek számára nem nevezhetö annak) nem kötelezö igénybe venni. Mivel 2015-öt irunk, számos lehetöség kinálkozik: roller, görkorcsolya, lovasszekér, auto, kerékpár, stb.
A busmanok pedig igenis egészségügyi kockázatot jelentenek (többek között), tehát helyesen járt el a vasuttársaság.
wagabund
Akik mindenre elszántan több hónapja bolyonganak étlen-szomjan, hogy végre Ausztriában, vagy bárhol nyugaton legyenek, azoknak már édesmindegy, hogy honnan zárják ki őket, és mivel utaznak...kicsit nehezebb, de akkor jó a tehervonat is...

nekik már minden mindegy..
eugen4402
Drága honfitársak, emlékeztek még Traiskirchen-re? Azt hallottam, ott is voltak gondok, de jóval nagyobb létszámról kellett gondoskodni, és az osztrákok valahogy mégis megoldották. Nem igaz, hogy mi ne tudnánk...
vizinyuszi
@verum: Te és a hozzád hasonlók beszélnek emberekről.
vizinyuszi
@soljanka: A demagógok és hülyék azok, akik szerint hű, de jó, hogy ide jöttek. Gondolkodni kellene, mielőtt agyhalott értelmetlenségeket hánysz magadból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.