Csütörtökön még engedélyezte, pénteken már fertőzés veszélyre hivatkozva elutasította a MÁV vezetése azt, hogy a Bevándorlási Hivatalból igazolással távozó, de a befogadó állomások felé induló vonatokat lekéső menekültek a szegedi vasútállomás épületében töltsék az éjszakát. A Szegeden rekedt migránsokat segítő civilek példája azonban ragadós volt, a korábbi segélyakciót látva többen a környékről csatlakoztak ahhoz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@vizinyuszi: - emberekről beszélünk. Ha te nem vagy segítőkész, ne szóld meg azt, aki igen.
Nem hazavinni kell őket, hanem ideiglenesen fedelet a fejük fölé.
Lehetsz még te is az életben földönfutó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vizinyuszi
Ezek a drága civilek haza is vihették volna a bevándorlókat. Sőt, jutott volna még az összes rokonnak is.
verum
@vizinyuszi: - emberekről beszélünk. Ha te nem vagy segítőkész, ne szóld meg azt, aki igen.
Nem hazavinni kell őket, hanem ideiglenesen fedelet a fejük fölé.
Lehetsz még te is az életben földönfutó!
soljanka
@vizinyuszi: Demagóg, ostoba, tudatlan, és nem túl kreatív duma. Mellette az emberség teljes hiányának bizonyítéka.
Ha nem a problémának, hanem feladatnak nézzük, akkor simán megoldható a dolog.
Az tény, hogy ezek az emberek több 1000 kilométert gyalogolva nem igazán tudják a higiénia alapszabályait betartani. Az is tény, hogy a bacilusok, vírosok terjednek. Képzeld: ez még nálunk "kultúrált" emberek között és elő szokott fordulni.
Így tisztálkodási lehetőséget, orvosi szűrést, segítséget nyújtva határátkelést követően - mondjuk a fal építési költségeit erre költve- már nincs is "probléma".
bencemacska
@vizinyuszi: Valamelyik Orbán rezidencia - amit közmunkabérből vásárolt, mivel fizetős munkahelye még nem volt - meg üresen áll, mert nem lehet egyszerre mindben!

A pofátlanságnak is van ám határa!!!
JAJMÁR
Meddig kell még nekik gyalogolni, hogy Emberséges országba érjenek? Mert Mo. nem az a hely.
Nemhogy fürdésre, a ruhájuk kimosására, egy lázmérésre, sebeik ellátására nincs remény, de még fedél sem jár nekik?
soljanka
@bencemacska: Na kérem, itt vizinyuszinak példa kreativitásból! Jeles.
Ha már demagógia van, akkor jogos: vigye őket haza az, akinek sok kéglije van.
Nem is jeles Macsek, hanem csillagos ötös!
nola
„- Ön, ugyebár, szereti az emberiséget?
- Én? Nem is szeretem.
- Tessék?
- Nem szeretem, mert még sohse láttam, mert nem ismerem. Az emberiség holt fogalom. És figyelje meg, tanácsnok úr, hogy minden szélhámos az emberiséget szereti. Aki önző, aki a testvérének se ad egy falat kenyeret, aki alattomos, annak az emberiség az ideálja. Embereket akasztanak és gyilkolnak, de szeretik az emberiséget. Bepiszkolják családi szentélyeiket, kirúgják feleségeiket, nem törődnek apjukkal, anyjukkal, gyermekeikkel, de szeretik az emberiséget. Nincs is ennél kényelmesebb valami. Végre semmire se kötelez. Soha senki se jön elém, aki úgy mutatkozik be, hogy én az emberiség vagyok. Az emberiség nem kér enni, ruhát se kér, hanem tisztes távolban marad, a háttérben, dicsfénnyel fennkölt homlokán. Csak Péter és Pál van. Emberek vannak. Nincs emberiség.
- És a haza?
- Az is - mondta Moviszter, és várt, mert egy jó kifejezést keresett. - Tetszik tudni: az is valami nagyon szép és nagyon tág fogalom. Túlságosan nagy. Mennyi bűnt követnek el a nevében.”
(Kosztolányi Dezső: Édes Anna)
JAJMÁR
@nola: 11:55 Tetszik, ezek bizony "tág" fogalmak, de hasznosan lehet a demagógia szolgálatába állítani őket. A jelenlegi helyzet azonban egy konkrét eset.

Konkrétan: én azt várom el az ország kormányzásától, hogy a menekülteknek - ha már a karantén nem jöhet szóba - a minimális tisztálkodási és eü. ellátást biztosítsa, ha ez, egy normális ország.

Nem te, nem én, nem a Pista bácsi, hanem azok a szakemberek, akiknek ez a dolga. Ha nincsenek ilyenek, vegyenek fel, teremtsenek munkahelyet. Ha nincsenek ilyen táborok, csináljanak, amúgy most ezt teszik Kiskunhalason.
Az az ország, ahol akár 10ezer ember hirtelen elhelyezése gondot okoz, nyilván nem készült fel egy természeti katasztrófára, és a saját állampolgárainak a védelmére sem.
Ez a népvándorlás sajnos "katasztrófa", én azt várom el a kormányomtól, hogy a lehető legprofibb - emberségesebb- módon kezelje, mert neki is ez a dolga. (A kerítésépítésről most nem ejtenék szót, mert menekültek akkor is lesznek, ha az felépül.)
Aztán állapítsák meg, hogy ki maradhat, és kinek kell visszafordulni, de legyen egy olyan pont ez az ország, ahol picit "megpihenhetnek", azok is, akiknek vissza kell fordulni, és azok is, akik továbbmehetnek.
nyanya001
Aztán a jók korbesz@rták, hugyozták az állomás épületét,
akkor majd jön a hiszti a kulturálatlanságról, lebarmozzák őket !
A MÁV jobba tenné, ha a vasúti kocsijaikat rendben tartaná, ugyanígy
a menetrendet !
soljanka
@nola: Ezer köszi érte! Ezt érdemes minden ilyen témájúba beküldeni.
nola
@JAJMÁR: egyetértünk. én is ezt várnám el. ugyanakkor nem tudom, milyen elvárásaim lehetnek egy olyan országgal szemben, ahol valóban még egy nagyobb havazásra sincsenek felkészülve, ahol az állampolgárok egészségügyi ellátása is katasztrofális. itt nem csak a menekültügyet, mást sem kezelnek "profi" módon.
a forrásokat talán nem kerítésépítésre és felesleges plakátkampányolásra kellene költeni...
de tudod, ez a menekültügy is csak gumicsont, amit előhúztak éppen, figyelemelterelés.
JAJMÁR
@nola: @nola: 12:39 Hát, igen... így van ez minálunk mostanában :(
justhpeter
Tróger Kormány, Tróger MÁV. Egál. Miért is lenne más. Az a MÁV, amely csak vonszoltatja - nem működteti - a vonatokat. Manapság már nincs olyan vonat, amelyik nem késik. A MÁV fertőzésveszélyre hivatkozik. Ha nem csak vonszoltatnák a vonatokat, hanem néha utaznának is rajta, tudnák, bizony a hazai vonatokon is lehetne néha-néha fertőzést kapni. Ezek szerint a MÁV egyenlő mércével mér, mi sem kapunk kulturált kiszolgálást, a menekülteknek sem jár. Így van rendjén. A kormányban sincsenek normális emberek, miért pont a MÁV-nál legyenek. A kormány is kifelé igyekszik Európából, a MÁV ebben is szeretné megelőzni. Nem lehetne, hogy a kormány és a MÁV vezetése is menjen ?
vizinyuszi
Egy vonat sebességének semmi köze a bevándorláshoz.
A vasut helyzete olyan, amilyen, ez tény. Viszont az is tény, hogy a szolgáltatást (tudom, egyeseknek számára nem nevezhetö annak) nem kötelezö igénybe venni. Mivel 2015-öt irunk, számos lehetöség kinálkozik: roller, görkorcsolya, lovasszekér, auto, kerékpár, stb.
A busmanok pedig igenis egészségügyi kockázatot jelentenek (többek között), tehát helyesen járt el a vasuttársaság.
wagabund
Akik mindenre elszántan több hónapja bolyonganak étlen-szomjan, hogy végre Ausztriában, vagy bárhol nyugaton legyenek, azoknak már édesmindegy, hogy honnan zárják ki őket, és mivel utaznak...kicsit nehezebb, de akkor jó a tehervonat is...

nekik már minden mindegy..
eugen4402
Drága honfitársak, emlékeztek még Traiskirchen-re? Azt hallottam, ott is voltak gondok, de jóval nagyobb létszámról kellett gondoskodni, és az osztrákok valahogy mégis megoldották. Nem igaz, hogy mi ne tudnánk...
vizinyuszi
@verum: Te és a hozzád hasonlók beszélnek emberekről.
vizinyuszi
@soljanka: A demagógok és hülyék azok, akik szerint hű, de jó, hogy ide jöttek. Gondolkodni kellene, mielőtt agyhalott értelmetlenségeket hánysz magadból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.