Pintér Sándorék 170 000 ukrán menekülttel számoltak, akiket szerintük mindössze három megyében és Budapesten el lehetett volna helyezni. Most viszont 40 000 menekült után kitennék a megtelt táblát. 2014. január 29-én Orbán Viktor operatív törzs (OT) létrehozására szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert. Az OT feladata az akkor kibontakozóban levő ukrán válságra való felkészülés volt. Ekkor még előtte voltunk Janukovics bukásának, a Krím elszakításának és a kelet-ukrajnai háborúnak. Az OT január 30-i ülésén már azzal az eshetőséggel számoltak, hogy Ukrajna kettészakad, Magyarországra pedig menekültáradat indul. Az ülésen elhangzott, hogy Magyarország szükség esetén 170 000 menekült befogadását is meg tudja oldani. Akkor úgy számoltak, hogy ezt a 170 000 embert a három keleti megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg -, illetve Budapesten helyeznék el. Magyarán, az akkori számítások szerint 170 000 menekültet az ország kisebbik része is...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@bundi: Van egy gazdasági recesszió! Ilyenkor csak a kimondottan jól képzettek kellenek! Azt becsülöm Viktorban, hogy nem engedi szét a költségvetést, mint Medgyesi! Igaz ennek ára van, mert a leszakadó réteg növekszik, de áldozatot kell hozni, mert ingyen nem kapunk semmit!
Freewolf
@bundi: Olyan pesszimista vagy! Egyébként miért nem találtok már ki valamit, mert a Fidesz fikázása nem hoz szavazókat! Tegyetek már le egy programot az asztalra! Erre a ballib eddig képtelen volt! Lehetne próbálkozni!
bundi
@Freewolf: a jelek szerint még mindig nem érted...nem a szavazókról beszélek...nem érdekelnek...kint lakom...egy ideig haza szerettem volna menni...házam, a tágabb értelemben vett családom ott van...de egyre távolabbinak tűnik ez...és nem gyurcsánybajnai miatt...tudod 2015-öt írunk...már 5 éve a fidesz királyság van...és mint mondtam nem a ballibhez tartozom egyszerűen egy volt magyar építész vagyok...az engedélyek száma a 2009-10-es évi 47 000 ről tavalyra 7500 ra csökkent nincs aki építkezne legálisan...most olvasgatom már munkásokat sem nagyon találni... ez kellene optimistává tegyen?...miért az ellenzék meg a ballib tegyen le gazdasági programot 2018-ig nálatok pattog a labda...és a te példád élő...a maradék civil szervezetet is kiutáljátok ha a kormányt kritizálja...akkor most miről is beszélünk?
Freewolf
@bundi: Hidd el sajnálom, hogy nem tudsz hazajönni! Van pár építész ismerősöm, de a recesszió óta megcsappant az építkezési kedv! Én, ha külföldön dolgoznék, haza jönnék, ha eleget kerestem és itthon ellenék. Csak itt vagyok itthon, betyárul nem érdekel ez ügyben a miniszterelnök neve!
bundi
@Freewolf: ezt így nem lehet...és ha elfogy a pénz? ha bejáratott irodád van, akkor az nem járható, hogy te most elmentél...majd hívjanak, ha megint az országban vagy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.