Beloiannisz — Athén, Szaloniki, Pireusz? Vajon melyik város állna ki Alekszisz Ciprasz mellett oly elszántsággal, mint egy spártai harcos? A kormányfő megszorításellenes politikájának támoga­tóit nem csak Hellászban találjuk, itthon is. A Fejér megyei Beloiannisz 300 fős görög lakossága sem akar hallani a rokonok érdekében megszorításról. – Nem lehet mást tenni, mint nemet mondani – állítja az elvonási javaslatokról Dulasz Takisz (68), a nemzetiségi önkormányzat elnöke, aki idegenvezetőnk az ezerfős településen. Takisz úr természetesen nem állítja, hogy a válságot okozó túlköltekezés ne létezett volna. – Persze hogy többet költöttek, hiszen összejött az az adósság – mondja. – De az is jogos, hogy az emberek nem mondanak le könnyen a megszerzett juttatásaikról. A helyi görögök szolidaritása nem csak a gyökerek miatt erős. Politikai oka is van, hogy a baloldali Szirizával sokan szimpatizálnak. A beloianniszi görögök legtöbbje az 1940-es évek polgárháborúja után elmenekült...

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Milyen megszorításról beszélnek??? Mikor és mennyi adót fizettek??? Annyit csalnak és lopnak, hogy az államkasszába szinte semmit nem fizetnek!!! Megérdemlik a sorsukat!!!
1magyar
@Jozefina: Na ott sem az átlagember csal,lop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.